Ξεκίνησε με μετάλλιο τις υποχρεώσεις της η ΣΚΟΚ


Χάλκινο το πρώτο φετινό μετάλλιο της σκοποβολής! «Δράστης» η πρωταθλήτρια μας στο σκητ γυναικών Κωνσταντίνα Νικολάου, η οποία στον πρώτο φετινό αγώνα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF, παρόλο που ξεκίνησε από την έκτη θέση στον τελικό στου Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κάιρο, κατόρθωσε τελικά να ανεβεί στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου «αναγκάζοντας» τους διοργανωτές να σηκώσουν την κυπριακή σημαία στον ένα από τους τρεις ιστούς της διοργάνωσης!

Η Κωνσταντίνα εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο με 115/125 στον προκριματικό και 43/50 στον τελικό. Το χρυσό μετάλλιο εξασφάλισε η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ντάγκα Μπαρτέκοβα από τη Σλοβενία με 55/60 και το αργυρό η Ρωσίδα Αλίνα Φαζιλζιάνοβα με 53/60.

Στο σκητ ανδρών, ο πρωταθλητής μας Γιώργος Αχιλλέως, που πέρασε ισόβαθμος στην πρώτη θέση στον τελικό με 121/125, τελικά περιορίστηκε στην έκτη θέση με 15/20 στον τελικό. Για πρώτο αγώνα της χρονιάς, η εμφάνιση του διεθνή σκοπευτή μας θεωρείται πολύ ενθαρρυντική για τη συνέχεια των φετινών του υποχρεώσεων και στην προσπάθεια για εξασφάλιση μιας από τις ολυμπιακές κάρτες που θα κερδηθούν στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες της Κροατίας τον ερχόμενο Μάιο.

Οι άλλοι αθλητές μας του σκητ, που συμμετείχαν στον αγώνα του Καΐρου, αν και δεν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό, εντούτοις πρόσθεσαν στις αποσκευές τους μια πολύ καλή εμπειρία, εν’ όψει της συνέχειας των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Ο έφηβος Νικόλας Αναστασιάδης, που αγωνίστηκε με τους άνδρες (σ’ αυτά τα Παγκόσμια Κύπελλα δεν υπάρχουν κατηγορίες εφήβων), πραγματοποίησε ικανοποιητική εμφάνιση και με 109/125 τερμάτισε στην 36η θέση. Στο σκητ γυναικών, η Παναγιώτα Ανδρέου με 112/125, έμεινε τρεις δίσκους μακριά από τον τελικό και τερμάτισε στην 13η θέση, ενώ για τη νεάνιδα Αναστασία Ελευθερίου (αγωνίστηκε σαν γυναίκα) ισχύουν ότι γράφτηκε για τον νεαρό Αναστασιάδη. Η Ελευθερίου με 103/125 τερμάτισε στην 3οή θέση.


Αναχωρεί σήμερα το τραπ

Σήμερα Παρασκευή αναχωρούν για το Κάιρο, ο διεθνής σκοπευτής του τραπ Νικόλας Κυριάκου και η πρωταθλήτρια μας Γεωργία Κωνσταντινίδου. Οι αγώνες του τραπ θα διεξαχθούν τη Δευτέρα και Τρίτη 1 και 2 Μαρτίου, ενώ οι αθλητές μας, θα μπορέσουν να προπονηθούν το Σαββατοκύριακο.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • & 1A. Η «χάλκινη» νικήτρια του Καΐρου Κωνσταντίνα Νικολάου