Ο Μενέλαος Μιχαηλίδης κέρδισε τον αγώνα 

κι έκανε δικό του το Επαμειβόμενο Έπαθλο

---------------------------------------------

 

  • Στους έφηβους πρώτευσε ο Μάρκος Κοντόπουλος και στις γυναίκες η Παναγιώτα Ανδρέου

 

Ο διεθνής σκοπευτής της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας Μενέλαος Μιχαηλίδης ήταν ο μεγάλος νικητής στον παγκύπριο αγώνα σκητ για το «Κύπελλο Λάκης Ψημολοφίτης», ύστερα από μια πολύ σπουδαία εμφάνιση στον τελικό και παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από την 8η θέση του προημιτελικού με 116/125, ενώ ο επικεφαλής, Γιώργος Καζάκος πέτυχε 121/125 και άλλοι τρεις αθλητές, οι Νικόλας Βασιλείου, Ανδρέας Χάσικος και Πέτρος Εγγλεζούδης 119/125.


Ο αγώνας που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης» στα Λατσιά, ήταν αφιερωμένος στην μνήμη του πρώην προέδρου της ΣΚΟΚ και της ΣΚΟΛΕΥ αείμνηστου Λάκη Ψημολοφίτη και τον αθλοθέτησε με βαρύτιμα έπαθλα η εταιρεία G&L CALIBERS LTD, κατασκευαστές των φυσιγγίων VICTORY.


Ο Μενέλαος Μιχαηλίδης στον τελικό των μεταλλίων, πέτυχε 36/40, έναντι 33/40 του συναθλητή του στην ΣΚΟΛΕΥ Νικόλα Βασιλείου που περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο, ενώ ο Ανδρέας Χάσικος της ΣΚΟΛΑΡ με 26/30 εξασφάλισε το χάλκινο. Με τη νίκη του αυτή, ο Μενέλαος κατέκτησε και το «Επαμειβόμενο Έπαθλο» που αθλοθέτησε ο πρώην πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και πρώην συναθλητής του τιμώμενου στην εθνική ομάδα σκητ της Ελλάδας Παύλος Κανελλάκης. Αυτή ήταν ή τρίτη νίκη του Μενέλαου στα πέντε χρόνια του θεσμού που του έδωσε το δικαίωμα να κρατήσει για πάντα το «Έπαθλο». Τις άλλες δυο φορές το κατέκτησαν οι Δημήτρης Κωνσταντίνου (2019) και Γιώργος Καζάκος (2022).


Στην κατηγορία των εφήβων πρώτευσε ο νεαρός Μάρκος Κοντόπουλος της ΣΚΟΛΑΡ με 38/40 (111/125 στον προκριματικό), έναντι 35/40 του Ανδρέα Ποντίκη της ΣΚΟΛΕΥ(118/125) και 27/30 του Βαρνάβα Θεοδώρου της ΣΚΟΑΜ (117/125). Οι αξιωματούχοι της ΣΚΟΚ, πρέπει με ιδιαίτερη ικανοποίηση να είδαν τα αποτελέσματα του τελικού των εφήβων, όχι μόνο να συγκρίνονται με τα αντίστοιχα των ανδρών, αλλά για τις πρώτες τρεις θέσεις να είναι καλύτερα!


Στο σκητ γυναικών πρώτευσε η Παναγιώτα Ανδρέου της ΣΚΟΕΠΑ με 113/125, έναντι 107/125 της Κωνσταντίνας Νικολάου της ΣΚΟΑΜ, ενώ η νεάνιδα Σωτηρούλα Χρίστου της ΣΚΟΛΑΡ πέτυχε 94/125 και η μικρή Ιωάννα Ανδρέου της ΣΚΟΕΠΑ 58/125 στο σκητ κορασίδων. Η Ιωάννα είναι αδελφή της Παναγιώτας Ανδρέου και το πέμπτο μέλος της οικογένειας του πρώην πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη Αντώνη Ανδρέου που ασχολείται με το άθλημα της σκοποβλής. Στους παίδες πρώτευσε ο Ανδρέας Μιχαήλ της ΣΚΟΛΑΡ με 110/125, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους της ΣΚΟΛΕΥ με 94/125 και τρίτος, με 86/125, ο Άγγελος Ζατέ της ΣΚΟΕΠΑ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

1. Ο νικητής του αγώνα Μενέλαος Μιχαηλίδης, παραλαμβάνει το «Επαμειβόμενο Έπαθλο» από τον γιο του τιμώμενου, και τέως πρόεδρο της ΣΚΟΛΕΥ Λουκά Ψημολοφίτη. Το βαρύτιμο τρόπαιο από την περασμένη Κυριακή θα κοσμεί για πάντα την τροπαιοθήκη του Μενέλαου.


2. Η μικρή Ιωάννα Ανδρέου, στο δεύτερο αγώνα που πήρε μέρος πέτυχε 58/125, όσα πέτυχε και στον πρώτο αγώνα (Κύπελλο Παραλιμνίου)


3. Οι νικητές στην κατηγορία των ανδρών μετά τη βράβευσή τους. μαζί με αξιωματούχους της ΣΚΟΛΕΥ


4. Οι νικητές στην κατηγορία των εφήβων μετά τη βράβευση τους, μαζί με τον πρόεδρο της ΣΚΟΛΕΥ Ανδρέα Νεοφύτου


5. Ο νικητής στην κατηγορία των παίδων Ανδρέας Μιχαήλ, παραλαμβάνει το έπαθλο του από τον πρόεδρο της ΣΚΟΛΕΥ Ανδρέα Νεοφύτου