Ένα δίσκο μακριά από τον τελικό ο Ανδρέας Μακρής και μακριά από τις δυνατότητες τους οι άλλοι αθλητές και αθλήτριες μας

 Σήμερα Trap Mixed Team και σκητ ανδρών και γυναικών

 


Ο Τούρκος Ογκουσχάν Τουζούν και η Σλοβάκα Σουζάνα Ρέακ Στεφεσέκοβα ήταν οι χρυσοί νικητές στο τραπ ανδρών και γυναικών στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής που διεξάγονται στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης» στα Λατσιά. Στο τραπ ανδρών «αργυρός» νικητής ανεδείχθη ο Κροάτης Τζοβάνι Τσερνογκόραζ και «χάλκινος» ο Ταλάτ Αλ Ρασιήτι από το Κουβέιτ. Ο Τουζούν πέρασε στον ημιτελικό με 120/125, ο Τσερνογκόραζ με 119/125 και ο Αλ Ρασιήτι με 118/125, ενώ στον ημιτελικό του αγωνίσματος αγωνίστηκε και αθλητής με 117/125.


Καλύτερο αποτέλεσμα από πλευράς Κυπρίων διεθνών, πέτυχε ο Ανδρέας Μακρής με 116/125, ένα δίσκο μακριά από τον τελικό, αποτέλεσμα που τον κατάταξε στη 18η θέση, ενώ ο Νιχάτ Ακτερζί με 113/125 τερμάτισε στην 33η θέση και ο Γιάννης Αηλιώτης με 112/125 στην 40ή θέση. Οι Άδωνης Μυλωνάς και Νικόλας Κυριάκου που αγωνίστηκαν για θέση στην παγκόσμια κατάταξη πέτυχαν, ο πρώτος 109/125 και ο δεύτερος 106/125.


Η Σλοβάκα Ολυμπιονίκης Σουζάνα Ρέακ Στεφεσέκοβα, ήταν η χρυσή νικήτρια του τραπ γυναικών, η οποία κέρδισε στη «μονομαχία» για το χρυσό μετάλλιο την Ιταλίδα Σιλβάνα Στάγκο, ενώ η Αμερικανίδα Ραχήλ Λεϊχάν Τοζιέρ περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο. Η Αμερικανίδα, που πέρασε επικεφαλής στον ημιτελικό με 117/125, ενώ η χρυσή νικήτρια ήταν πέμπτη στον προημιτελικό με 114/125 και η αργυρή νικήτρια τέταρτη με 115/125. Από κυπριακής πλευράς, η Άντη Ιερείδη με 91/125 τερμάτισε στην 45η θέση, η Γεωργία Κωνσταντινίδη στην 46η με 90/125 και η Ανίτα Κουκκουλλή στην 51η θέση με 84/125. Οι άλλες δυο αθλήτριες μας που αγωνίστηκαν για θέση στην παγκόσμια κατάταξη πέτυχαν, η Δέσποινα Τσαγγαρίδου 83/125 και η Ιωάννα Χαραλάμπους 71/125.


Μετά τα ατομικά αγωνίσματα του τραπ σήμερα θα διεξαχθεί το αγώνισμα των ζευγαριών στο τραπ (Trap Mixed Team), όπου συμμετέχουν 26 ζευγάρια, ανάμεσα στα οποία και τα δυο κυπριακά. Οι πρωταθλητές μας Νιχάτ Ακτερζί και Γεωργία Κωνσταντινίδου θα αποτελέσουν το πρώτο «ζεύγος» και ο Ανδρέας Μακρής με την Άντη Ιερείδη το δεύτερο.


Η ώρα του σκητ

Σήμερα επίσης, ξεκινούν και οι αγώνες του σκητ ανδρών και γυναικών, στους οποίους συμμετέχουν 101 άνδρες και 51 γυναίκες. Τις εθνικές ομάδες της Κύπρου στελεχώνουν οι ακόλουθοι σκοπευτές και σκοπεύτριες:

Με την εθνική ομάδα των ανδρών, αγωνίζονται οι διεθνείς μας Γιώργος Αχιλλέως, Μενέλαος Μιχαηλίδης και Βαρνάβας Θεοδώρου, ενώ την εθνική γυναικών στελεχώνουν οι Κωνσταντίνα Νικολάου, Παναγιώτα Ανδρέου και Αναστασία Ελευθερίου. Επίσης στους αγώνες θα αγωνιστούν για εξασφάλιση θέση στην παγκόσμια κατάταξη οι σκητέρς Δημήτρης Κωνσταντίνου και Γιώργος Καζάκος στους άνδρες και η πρωταθλήτρια μας Άντρη Ελευθερίου στο σκητ γυναικών.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

1. Οι διεθνείς σκοπευτές μας Βαρνάβας Θεοδώρου, Γιώργος Αχιλλέως και Μενέλαος Μιχαηλίδης που θα στελεχώσουν την εθνική ομάδα σκητ


2. Οι διεθνείς σκοπεύτριες μας Αναστασία Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντίνα Νικολάου που θα στελεχώσουν την εθνική ομάδα σκητ γυναικών


3. Οι νικητές του τραπ μετά τη διεξαγωγή του τελικού


4. Οι νικήτριες του τραπ γυναικών, μετά την απονομή των μεταλλίων