Πραγματοποιήθηκε στις 17/11/2023 στην Λευκωσία , δημοσιογραφική διάσκεψη από τον σύνδεσμο αθλητών Τραπ και Πρατραπ. Στην συνέντευξη αξίζει να σημειωθεί ότι έδωσαν το παρών τους αρκετοί αθλητές, προπονητές και παράγοντες της Κυπριακής Σκοποβολής.

Ο λόγος της Δημοσιογραφικής διάσκεψης σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου κον Φειδία Σαββίδη ήταν για να δηλώσουν την αποχή των μελών του συνδέσμου από όλα τα πρωταθλήματα της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας μέχρι την απομάκρυνση του τωρινού Δ.Σ, να καταθέσουν δημόσια στοιχεία ενάντια της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένων διοικητικών μελών της για ατασθαλίες, ετσιθελικές συμπεριφορές και παράνομες αποφάσεις, αλλά και για να ζητήσουν και από τον ίδιο τον Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να παρέμβει καθώς η κατάσταση αυτή οδηγεί τόσο τους αθλητές όσο και την σκοποβολή στην καταστροφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κύριο μήνυμα της δημοσιογραφικής διάσκεψης ήταν «Θέλουμε Πίσω την Ομοσπονδία μας» εννοώντας ότι οι τώρα διοικούντες έχουν αλλοιώσει ή και καταστρέψει το έργο της Ομοσπονδίας Σκοποβολής

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου από το 2019 παρατηρείτο μια κακή αντιμετώπιση των Ολυμπιακών αθλημάτων και ερασιτεχνική προσέγγιση τόσο στους αθλητές όσο και στο ίδιο το άθλημα. Αυτό ώθησε αρκετούς αθλητές του Τραπ να δημιουργήσουν τον σύνδεσμο για να προστατεύσουν τους κόπους και τις προσπάθειες των αθλητών. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ανήθικες συμφωνίες ανάμεσα σε εκπροσώπους των σωματείων σκοποβολής όπου μέσα σε αυτές τις συμφωνίες εμπλέκεται και ο χρηματισμός για ανάδειξη συγκεκριμένων ατόμων σε καίρια πόστα στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας.

Αυτό έχει οδηγήσει τα πράγματα στο να διοικούν άτομα τα οποία δεν έχουν επαρκής γνώσεις περί του αντικειμένου ή και άτομα όπου η συμπεριφορά τους είναι εκδικητική ή και ετσιθελική.


Τόσο ο πρόεδρος του Συνδέσμου όσο και το μέλος Μάριος Αριστοδήμου κατέθεσαν σωρεία εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων τα οποία ομολογούσαν όλα τα πιο πάνω.

Η εθνική ομάδα αγωνιζόταν χωρίς Ομοσπονδιακό προπονητή, ακόμη και την περίοδο που ανατέθηκε σε προπονητή να αναλάβει αυτός παραιτήθηκε λόγω της συμπεριφοράς μελών του Δ.Σ της ομοσπονδίας και παρεμβάσεις τους στο έργο του.

Διεξάγονταν αγώνες που δεν πληρούσαν τα κριτήρια του αθλήματος ή και αγώνες σε σκοπευτήρια μη Ολυμπιακά.

Κόπηκαν παράτυπα χορηγίες προς τους αθλητές ενώ την ίδια ώρα στους προϋπολογισμούς της Σ.Κ.Ο.Κ παρουσιάζονταν ανεξήγητα έξοδα.

Σε ολυμπιακό αθλητή κόπηκε ποσοστό άνω του 95% της χορηγίας του για προετοιμασία για Ολυμπιακούς αγώνες.

Πέραν τούτου το καταστατικό της Ομοσπονδίας τροποποιήθηκε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην επιτρέπει την είσοδο άλλων σκοπευτικών μελών μέσα στους κύκλους της Ομοσπονδίας.

Αυτές είναι ορισμένες από τις κατηγορίες οι οποίες αναφέρθηκαν ενάντια στην Διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Τόσο τα άτομα του συνδέσμου Τραπ και Παρατραπ αλλά τόσο και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Δημήτρης Λόρδος όπου επι της προεδρίας του διαγράφηκε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της Κυπριακής σκοποβολής ζήτησαν την παρέμβαση του Κ.Ο.Α και του προέδρου του Κ.Ο.Α κου Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Δυστυχώς όμως ο Κ.Ο.Α δεν έκανε καμία παρέμβαση, ούτε η Ολυμπιακή επιτροπή στην οποία στάλθηκαν οι καταγγελίες.

Σοκαριστικές ήταν και οι δηλώσεις του Διεθνή μας σκοπευτή Ανδρέα Μακρή ο οποίος έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα πώς άτομα της Ομοσπονδίας του προκαλούσαν ψυχολογικό πόλεμο πριν από αγώνες και του στερούσαν την παρουσία του αθλητικού του ψυχολόγου σε διεθνές αγώνες για να πηγαίνουν ταξίδια αναψυχής άτομα της Ομοσπονδίας.

Μάλιστα ο αθλητής ενώ θα λάμβανε μέρος σε αγώνα του εξωτερικού για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει Ολυμπιακή Κάρτα , ζήτησε από την Ομοσπονδία να του δοθεί άδεια να μην λάβει μέρος στο Παγκύπριο πρωτάθλημα το οποίο ήταν την ίδια μέρα με τον αγώνα στο εξωτερικό.

Η ομοσπονδία ανταποκρίθηκε αρνητικά μία μέρα πριν τον αγώνα του εξωτερικού και ενώ ο αθλητής βρισκόταν στο εξωτερικό ενώ παράλληλα τον υποβάθμισε στην δεύτερη κατηγορία.

Όλα αυτά και πολλά άλλα είδαν το φως της δημοσιότητας στις 17 Νοεμβρίου και σίγουρα όλος ο κόσμος αναμένει να δει πως σκοπεύει πλέον να αντιδράσει η Πολιτεία καθώς οι κατηγορίες είναι πολλές , τεκμηριωμένες αλλά και εις βάρος των αθλητών και του αθλήματος.


Υπάρχει Κ.Ο.Α , υπάρχει Ολυμπιακή Επιτροπή, υπάρχει, κράτος; Ίδωμεν