Μετά τις τελευταίες μας δημοσιεύσεις αναφορικά με θέματα που αφορούν τον Κυνολογικό όμιλο και τον όμιλο Pointer Setter, έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες από ομάδα ατόμων οι οποίοι επηρεάζονται άμεσα από τις εξελίξεις στον Κυνολογικό όμιλο, φίμωσης του περιοδικού μας και απόσυρσης σχετικών άρθρων.

Μάλιστα συγκεκριμένη ομάδα έστειλε και επιστολή μέσω του δικηγόρου της, αλλά και άτομα του περιβαλλοντός της και του χώρου, προσπάθησαν να μας προσεγγίσουν για να μην δημοσιεύουμε τις εξελίξεις και να αποσύρουμε σχετικά άρθρα αλλά και να μην προβούμε σε άλλες δημοσιεύσεις.

Οι νομικοί μας σύμβουλοι έχουν ήδη αποστείλει επιστολή προς τον νομικό της συγκεκριμένης ομάδας, ενημερώνοντάς τους ότι τέτοιο πράγμα δεν πρόκειται να γίνει.

Η ελευθερία του Λόγου και η δημοσιογραφία ως μια μορφή έκφρασης του, είναι τόσο Συνταγματικά, όσο και με Ευρωπαϊκές Οδηγίες, Κανονισμούς και Διεθνής Συμβάσεις, κατοχυρωμένη και δεν δεχόμαστε απειλές και οδηγίες από κανένα ως προς τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τη δουλειά μας.

Εδώ δεν είναι στρατός και δεν θα δεχόμαστε διαταγές από κανένα και ούτε υπάρχει τυφλή υπακοή.

Το περιοδικό μας πάντοτε είχε ανοιχτές τις πόρτες του σε όλους του Ομίλους και έδινε την ευκαιρία σε όλους να έχουν βήμα μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού μας περιοδικού.

Όλες οι πληροφορίες είναι διασταυρωμένες από έγκυρες πηγές πριν δημοσιευτούν.

Οι παραπονούμενοι οι οποίοι για χρόνια διατηρούσαν μόνιμη στήλη στο περιοδικό μας, επέλεξαν από μόνοι τους από το 2021 να διακόψουν την επικοινωνία με το περιοδικό μας καθώς δεν τους άρεσε να δημοσιεύουμε θέματα τα οποία ήταν δημοσίου συμφέροντος και τα κρίναμε ή τα παρουσιάζαμε με τρόπο τον οποίο οι ίδιοι διαφωνούσαν.

Με λίγα λόγια δεν στήριζαν την ελευθερία του λόγου αλλά προσπαθούσαν να επηρεάσουν και τότε τις δημοσιεύσεις μας με τις ενέργειες τους.

Μπορούν λοιπόν να αποταθούν στη δικαιοσύνη και να είναι βέβαιοι ότι θα προκύψουν και αρκετά νέα στοιχεία και μαρτυρίες πέραν από αυτών που έχουμε δημοσιεύσει όσον αφορά τις ενέργειές τους.