Γιώργος Αχιλλέως και Κωνσταντίνα Νικολάου

στους τελικούς του σκητ ανδρών και γυναικών 


Σήμερα αναχωρεί για το Κάιρο η αποστολή του τραπ με τον Νικόλα Κυριάκου και τη Γεωργία Κωνσταντινίδου


Μετά από αρκετό καιρό αγωνιστικής απραξίας και ένα χρόνο (11 μήνες για την ακρίβεια - από πέρσι τον Μάρτιο) αποχής από διεθνείς αγώνες, οι διεθνείς σκοπευτές μας έδωσαν «εξετάσεις» και πέρασαν στην πρώτη τους φετινή παρουσία σε παγκόσμια διοργάνωση! Οι πρωταθλητές μας Γιώργος Αχιλλέως και Κωνσταντίνα Νικολάου κατάφεραν να περάσουν στον τελικό του σκητ ανδρών και γυναικών αντίστοιχα, μετά από αρκετά καλή εμφάνιση. Ο Γιώργος με 121/125 πέρασε ισόβαθμος με άλλους τέσσερις σκοπευτές, ενώ ο έκτος με 120/125 χρειάστηκε να περάσει από τη δοκιμασία του «ξαφνικού θανάτου» για να εξασφαλίσει θέση στον τελικό, που επρόκειτο να διεξαχθεί χθες (Πέμπτη) αργά το απόγευμα. Η Κωνσταντίνα που ολοκλήρωσε τον προκριματικό με 115/125, πέρασε τη δική της δοκιμασία του «ξαφνικού θανάτου» για να κερδίσει τη Ρωσίδα Ναταλία Βινοκράτοβα και πάρει θέση στον τελικό των γυναικών.


Οι άλλοι αθλητές μας του σκητ, που συμμετείχαν στον αγώνα του Καΐρου, αν και δεν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό, εντούτοις πρόσθεσαν στις αποσκευές τους μια πολύ καλή εμπειρία, εν’ όψει της συνέχειας των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Ο έφηβος Νικόλας Αναστασιάδης, που αγωνίστηκε με τους άνδρες (σ’ αυτά τα Παγκόσμια Κύπελλα δεν υπάρχουν κατηγορίες εφήβων), πραγματοποίησε ικανοποιητική εμφάνιση και με 109/125 τερμάτισε στην 36η θέση. Στο σκητ γυναικών, η Παναγιώτα Ανδρέου με 112/125, έμεινε τρεις δίσκους μακριά από τον τελικό και τερμάτισε στην 13η θέση, ενώ για τη νεάνιδα Αναστασία Ελευθερίου (αγωνίστηκε σαν γυναίκα) ισχύουν ότι γράφτηκε για τον νεαρό Αναστασιάδη. Η Ελευθερίου με 103/125 τερμάτισε στην 3οή θέση.


Αναχωρεί σήμερα το τραπ

Σήμερα Παρασκευή αναχωρούν για το Κάιρο, ο διεθνής σκοπευτής του τραπ Νικόλας Κυριάκου και η πρωταθλήτρια μας Γεωργία Κωνσταντινίδου. Οι αγώνες του τραπ θα διεξαχθούν τη Δευτέρα και Τρίτη 1 και 2 Μαρτίου, ενώ οι αθλητές μας, θα μπορέσουν να προπονηθούν το Σαββατοκύριακο.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Οι πρωταθλητές μας Γιώργος Αχιλλέως και Κωνσταντίνα Νικολάου, που προκρίθηκαν στους τελικούς του σκητ ανδρών και γυναικών
  • Οι αθλητές που συμμετείχαν στην αποστολή του σκητ, στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κάιρο