Για συμμετοχή στους 53ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σπόρτιγκ, στην Ιταλία η εθνική σπόρτιγκ !


Άγγελος Αβραάμ, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Λεύκιος Μιλτιάδους και Ροδοσθένης Ροδοσθένους στελεχώνουν την εθνική μας ομάδα, ενώ άλλοι 6 διεθνείς σκοπευτές θα συμμετέχουν στην Πανευρωπαϊκή διοργάνωση.


Η Ιταλική Σκοπευτική Ομοσπονδία θα φιλοξενήσει την πρώτη, μετά κορωνοϊό, μεγάλη διοργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC. Πρόκειται για τους 53ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σπόρτιγκ που θα γίνουν στο σκοπευτήριο του Ορβιέτο από τις 23 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. Για το σκοπό αυτό 10μελής κυπριακή αποστολή του σπόρτιγκ βρίσκεται ήδη στην Ιταλία από χθες Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, με τους Άγγελο Αβραάμ, Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, Λεύκιο Μιλτιάδους και Ροδοσθένη Ροδοσθένους να στελεχώνουν την εθνική μας ομάδα, ενώ άλλοι έξι αθλητές, οι Γιώργος Αριστείδου, Ηλίας Ηλία, Χρίστος Ιωάννου, Αλέξης Καμαράς, Χαράλαμπος Κυριάκου και Ανδρέας Βασιλείου θα συμμετάσχουν ατομικά στην ανοικτή κατηγορία της Πανευρωπαϊκής διοργάνωσης.


Μπορεί οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σπόρτιγκ να είναι η πρώτη μετά κορωνοϊό διοργάνωση, όμως η πανδημία έχει επηρεάσει αρνητικά τις συμμετοχές χωρών και αθλητών, αφού μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή μόλις 228 αθλητές και αθλήτριες από 23 χώρες, ενώ υπό κανονικές συνθήκες οι χώρες θα ήταν διπλάσιες και οι αθλητές θα ξεπερνούσαν τους 600! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ίδια η διοργανώτρια Ιταλία συμμετέχει στους αγώνες με μόλις 47 αθλητές, ενώ χώρες όπως η Ρωσία (10), Μεγάλη Βρετανία (30), Ουγγαρία (4), Πολωνία (2), Ουκρανία (2), Νορβηγία (1), έχουν επηρεαστεί από τα μέτρα τόσο των χωρών τους, όσο και της διοργανώτριας χώρας. Πάντως οι δέκα Κύπριοι διεθνείς έχουν περάσει τα απαραίτητα ιατρικά τεστ, ενώ την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουν και κατά την επιστροφή τους την ερχόμενη Δευτέρα.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών, η Τρίτη και η Τετάρτη 22 και 23 Σεπτεμβρίου, θα είναι μέρες προπόνησης για τους αθλητές, ενώ την Τετάρτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων. Από την Πέμπτη 24 μέχρι την Κυριακή 27 του μήνα οι αθλητές θα διαγωνίζονται σε σύνολο 50 δίσκων την ημέρα και οι νικητές θα αναδειχτούν στο σύνολο των 200 δίσκων ατομικά και 800 δίσκων ομαδικά. Οι απονομή των επάθλων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το απόγευμα και η όλη διοργανώσει θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  1. Η εθνική μας ομάδα του σπόρτιγκ με τους Άγγελο Αβραάμ, Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, Ροδοσθένη Ροδοσθένους και Λεύκιο Μιλτιάδους
  2. Το λογότυπο των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Σπόρτιγκ