Το επαγγελματικό εκτροφείο « DES BORDS DU YAR » στη Γαλλία μας ανοίγει τα χαρτιά του Ιδρύθηκε το 2012

Εκτροφή και εκπαίδευση μόνο English Pointer

Παραγωγή περίπου είκοσι σκυλάκια το χρόνο ενός χρόνου και δύο με τρία ενήλικα έτοιμα για κυνήγι ή αγώνες

Ειδίκευση στην εκπαίδευση για κυνήγι μπεκάτσας και στην παραγωγή μαύρων Αγγλικών

Στόχος η παραγωγή ποιοτικών Αγγλικών δεικτών για κυνήγι φτερωτών θηραμάτων.

Η ιστορία του Kennel

To 2012 Ιδρύθηκε το επαγγελματικό εκτροφείο « DES BORDS DU YAR »

Η πρώτη επαφή με τους Αγγλικού δείκτες ξεκίνησε με τον “VIZIR” ο οποίος γεννήθηκε το 2004. Ένα σκυλί το οποίο πραγματικά αντιπροσώπευε επάξια την φυλή του . Ενθουσιασμένοι από τα εξαίσια χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου σκύλου αγοράσαμε δύο σκύλες από διακεκριμένους γονείς και με διακρίσεις. Δύο σκύλες οι οποίες επιλέχθηκαν στο να πληρούν μορφολογικά αλλά και κυνηγετικά κριτήρια. Οι γονείς ήταν κάτοχοι αρκετών τίτλων εργασίας και μορφολογίας όπως της χρυσής καμπάνας και του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπεκάτσας.

Έχοντας λοιπόν στην κατοχή μας τον “VIZIR” και τις δύο σκυλίτσες : “Eclipse du Cap Valentin” (3 χρόνων) and “Hazeille de la Demi Brume”(2 μηνών) . Στην συνέχεια προβήκαμε στην πρώτη εκτροφή ανάμεσα στην Eclipse du Cap Valentin” και στον “Cyrus des Plaines du Grand Chêne” νικητή του Γαλλικού open το 2010.

ΤΟ 2013 προβήκαμε σε μια νέα εκτροφή αυτή την φορά με τον Ch. Tr. “Cavour de la Garenne d’Armagnac”.

Από αυτές τις δύο της αναπαραγωγές κρατήσαμε τον Harmoric και Iron des Bords du Yar.

Στόχος μας ήταν να βελτιώσουμε όσο μπορούσαμε τα αίματα τα οπαία διατηρούσαμε αλλά παράλληλα να επικεντρωθούμε στην αναπαραγωγή σκυλιών με επικρατέστερο χρώμα το μαύρο.

Με κλειστές αναπαραγωγές ανάμεσα σε ετεροθαλείς αδέλφια και ξαδέρφια από τα αρχικά μας σκυλιά καταφέραμε μέσα σε δύο χρόνια να παράγουμε σκυλιά γενναία, όμορφα, παθιασμένα για κυνήγι και να πληρούν όλες μας τις απαιτήσεις σε θέματα ταχύτητας και μάχης στο τερέν.

Το 2017 αγοράσαμε ακόμη δύο επιβήτορες τον Ch. Tr. “Demon des Plaines de Picardie” ο οποίος ήτνα ο πατέρας μιας ντουζίνας πρωταθλητών και τον Ch. Tr. “Imbo (dit Solo) des Roches du Ciron”μέλος της εθνικής Γαλλικής Ομάδας. Φέτος επιλέξαμε επίσης να προβούμε σε κάποιες αναπαραγωγές με επιλεγμένες σκύλες από την Γαλλία (2) από τον Λίβανο (1) και από την Ιταλία (1)

Για το 2018 θέλουμε να εμπλουτίσουμε τα αίματα μας με ακόμη δύο εξωτερικούς επιβήτορες

Πώς αξιολογούμε τα σκυλιά μας

Έχουμε περίπου δύο γέννες το χρόνο. Τα σκυλάκια προορίζονται κυρίως σε κυνηγούς για το κυνήγι μπεκάτσας πέρδικας και ορτυκιού. Συνήθως κρατάμε ένα αρσενικό για να το πάρουμε αγώνες ή να το πωλήσουμε ως έτοιμο κυνηγετικό σκυλί και ένα θηλυκό από κάθε γέννα για σκοπούς αναπαραγωγής.

Η ποιότητα ενός εκτροφέα

Ο κάθε εκτροφέας έχει την δική του λογική και τον δικό του τρόπο σκέψης και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τον δικό μας τρόπο λειτουργίας.

Για να είσαι ένας καλός εκτροφέας πρέπει να επικεντρώνεσαι σε μία ράτσα σκύλων και να δουλεύεις πολύ σκληρά με αυτή. Πρέπει να σέβεσαι τόσο τα ζώα όσο και τις απαιτήσεις των πελατών σου αν θέλεις να διατηρήσεις μια καλή φήμη. Πρέπει να συνεργάζεσαι με άλλους καλούς εκτροφείς αν θέλεις να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης στο περιβάλλον στο οποίο εργάζεσαι πρέπει να έχεις σωστούς συνεργάτες. Για παράδειγμα εμείς προσωπικά δεχθήκαμε αρκετή βοήθεια και καθοδήγηση από τον Daniel LEPENNEC (πρώην πρόεδρο του Γαλλικού pointer club), τον Louis COATMELLEC εκτροφέα“du Pont Bihan”), τον νυν πρόεδρο του Γαλλικού pointer club Pierre AVELLAN , τον παλαιό εκτροφέα και προπονητή English setter Michel BOTREL και τους εκπαιδευτές “Kuba BARAHONA” από την Ισπανία . όλοι αυτοί μας βοήθησαν και μας καθοδήγησαν για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Κυνηγοί πάνω από όλα

Ένα πράγμα το οποίο πάντα κρατάμε μπροστά στο μυαλό μας είναι ότι είμασταν και είμαστε κυνηγοί. Είμασταν κυνηγοί πριν ακόμη γίνουμε εκτροφείς και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που μετατρέψαμε το πάθος μας σε επάγγελμα. Σκοπός μας λοιπόν είναι να παράγουμε σκυλιά που μπορούνε να πάνε σε αγώνες αλλά και να κυνηγήσουν.

Επίσης σημαντικό είναι να παραμένουμε ταπεινοί καθώς η γενετική δεν είναι απλά μαθηματικά. Κάποιες εκτροφές θα πάνε καλά και κάποιες άλλες πιθανό όχι .

Πολλοί λένε ότι το να έχεις ένα όμορφο Pointer το οποίο να είναι και καλό στο κυνήγι είναι μια ουτοπία. Σύμφωνα όμως με τον William ARKWRIGHT και το βιβλίο του English Pointer (1983) ένα καλό pointer ποτέ δεν είναι άσχημο. Για αυτό τον λόγο προσωπικά πιστεύουμε ότι οι εκτροφείς πρέπει να πηγαίνουν και σε αγώνες μορφολογίας. Πρέπει να συνεχίζει να εκτρέφει pointer τα οποία μοιάζουν με pointer.

Τέταρτο και σημαντικό είναι ο εκτροφέας πρέπει να μην κρίνει ένα σκυλί βάση της εκπαίδευσης του αλλά βάσης των φυσικών του χαρισμάτων. Άλλο πράγμα ένα μαθητής που μαθαίνει καλά ένα ποίημα άλλο ένας μαθητής ο οποίος έχει ταλέντο στα μαθηματικά . Το σκυλί θα δείξει τα χαρίσματα του στο κυνήγι αλλά το ταλέντο του πολέ ςφορές μπορεί να το δούμε από τους 3-6-9 μήνες. .

Πέμπτο ένας εκτροφέας πρέπει να ξέρει ότι πάντα υπάρχουν περιθώριά βελτίωσης , έτσι πρέπει να προσπαθεί να βλέπει τυχόν ελαττώματα τον σκυλιών του και να προσπαθεί να τα βελτιώσει.

Έκτο πιστεύουμε ότι οι εκτροφείς εκπαιδευτές πρέπει να δουλεύουν τα σκυλιά τους κυρίως σε άγριο θήραμα, το αγαπημένο μας θήραμα είναι η μπεκάτσα χωρίς να ξεχνάμε τις πέρδικες και άλλα θηράματα. Ένας καλός εκτροφέας πρέπει να έχει σκυλιά ψυχολογικά ισορροπημένα και ευέλικτα.

Τέλος ο στόχος μας είναι να εκτρέφουμε σκυλιά καλής μορφολογίας και με καλέ φυσικές δυνατότητες οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν για να παράγουν καλά κυνηγόσκυλα και πρωταθλητές εργασίας. Σε όλα αυτά σημαντικό ρόλο έχει και η πειθαρχία και για αυτό τον λόγο συνεργαζόμαστε με μερικούς απο τους καλύτερους εκπαιδευτές υπακοής

Οι συμπληρωματικές εργασίες του εκτροφείου

Ένα εκτροφείο πρέπει να έχει και συμπληρωματικές πηγές εσόδων για να είναι βιώσιμο. Για αυτό τον λόγο προσφέρουμε υπηρεσίες ως ξενοδοχείο σκύλων αλλά και εκπαίδευση σκύλων στην μπεκάτσα. Η επαφή του σκυλιού με άγριο θήραμα είναι ένα πολύ κομβικό σημείο για την μετέπειτα εξέλιξη του σκύλου. Για αυτό τον λόγο αρκετοί ιδιοκτήτες έρχονται σε εμάς για να κάνουμε εμείς τα πρώτα και σημαντικά βήματα στο σκυλί τους.

Το όραμα μας για τα English Pointer

Καταρχήν πιστεύουμε ότι είναι μια φυλή παρεξηγημένη η οποία κρίνεται λάθος και υπάρχει αρκετή προκατάληψη. Μπορεί αρκετοί να μην μπορούν να επεξεργαστούν ένα καλό pointer με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο διαμάντι να μην λάμψη ποτέ. Όμως αδιαμφισβήτητα είναι όμως το Rolls Royce των κυνηγετικών σκύλων. Για αυτό τον λόγω θα προσπαθούμε να το υπηρετούμε και να το αναδεικνύουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Σήμερα εκτός από Γάλλους κυνηγούς τα σκυλιά μας έχουν πάει στην Ελβετία, στο Βέλγιο, στην Κορσική, στην Ελλάδα, στον Λίβανο ενώ όλο και πληθαίνουν οι ενδιαφερόμενοι για απόκτηση σκύλων από το εκτροφείο μας

Το κόστος

Τα κουτάβια πωλούνται σε ηλικία 2,5 μηνών αποπαρασιτωμένα, τσιπαρισμένα με ευρωπαϊκό διαβατήριο και τα pedigrees τους στην τιμή των €1000 τα αρσενικά και €1300 τα θηλυκά. Η τιμή ανεβαίνει €100 το μήνα για κάθε μετέπειτα μήνα όπου τα σκυλάκια ξεκινάνε και την εκπαίδευση τους. Για εξαγωγή τα έξοδα αποστολής είναι περίπου με την αποστολή €500

Έχουμε επίσης νεαρά σκυλάκια διαθέσιμα περασμένα από μορφολογικά show και με περασμένο test εφίπ, ξεκινημένα στο κυνήγι τα οποία στοιχίζουν περίπου €2500

Τέλος ενήλικα σκυλιά έτοιμα για αγώνες ή κυνήγι κυμαίνονται στις €5000 .

Επικοινωνία

Camille VIEILLEVILLE

Stang Illy

22420 LANVELLEC

France

  • 33770446076

  • 33668762834

http://desbordsduyar.chiens-de-france.com/pointer.html

facebook = des Bords du yar