•    «Μουδιασμένο» ξεκίνημα από τους αθλητές και αθλήτριες του σκητ…


•    Δεύτερο χρυσό για την Τουρκία στο Trap Mixed Team 



«Μουδιασμένα» ξεκίνησαν την προσπάθεια τους χθες Κυριακή, οι διεθνείς σκοπευτές και σκοπεύτριες μας στο σκητ, στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής που διεξάγονται στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης» στα Λατσιά! Στους άνδρες, όπου 11 αθλητές ξεκίνησαν χωρίς απώλειες τον αγώνα (25/25) και άλλοι 14 με μια μόνο απώλεια (24/25) (μεταξύ αυτών και ο Δημήτρης Κωνσταντίνου που αγωνίζεται για θέση στην παγκόσμια κατάταξη) οι άλλοι διεθνείς μας Γιώργος Αχιλλέως, Μενέλαος Μιχαηλίδης, Βαρνάβας Θεοδώρου και Γιώργος Καζάκος βρίσκονται μεταξύ των 20 αθλητών που ξεκίνησαν με δυο απώλειες (23/25). 


Ανάλογο ήταν και το ξεκίνημα των διεθνών μας στο σκητ γυναικών, όπου την πρώτη μέρα προηγούνται δυο αθλήτριες με 49/50 και ακολουθούν άλλες 6 με 47/50. Η Παναγιώτα Ανδρέου και η νεάνιδα Αναστασία ολοκλήρωσαν την πρώτη μέρα με 44/50, ενώ η Κωνσταντίνα Νικολάου συγκέντρωσε 41/50 και η Άντρη Ελευθερίου που θα αγωνιζόταν για θέση στην παγκόσμια κατάταξη δεν παρουσιάστηκε στον αγώνα.

  

Χρυσό και στο Mixed Team οι Τούρκοι

Στον ημιτελικό των ζευγαριών του τραπ (Trap Mixed Team), όπου πέρασαν δυο «ζεύγη» από την Αυστραλία, δυο από την Τουρκία, και από ένα «ζευγάρι» από την Σλοβακία και το Σαν Μαρίνο. Τελικά, η «μονομαχία» για το χρυσό μετάλλιο παίχτηκε μεταξύ των «ζευγαριών» της Τουρκίας και της Αυστραλίας, για να κερδίζει τελικά το χρυσό η Τουρκία (το δεύτερο στη διοργάνωση μετά το τραπ ανδρών). Από ένα χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν η δεύτερη ομάδα της Αυστραλίας και η ομάδα της Σλοβακίας.

  

Το πρώτο κυπριακό ζεύγος, με τους Νιχάτ Ακτερζί (68/75) και Γεωργία Κωνσταντινίδου (55/75) με συνολικό αποτέλεσμα 123/150 τερμάτισε στην 17η θέση, ενώ ο Ανδρέας Μακρής (67/75) με την Άντη Ιερείδη (46/75) τερμάτισαν στην 24η θέση με 113/125.


Οι σκοπευτές και οι σκοπεύτριες του σκητ θα συνεχίσουν σήμερα τον αγώνα με άλλους 50 δίσκους και θα ολοκληρώσουν τον προκριματικό αύριο Τρίτη με τους τελευταίους 25 δίσκους (σύνολο 125) και ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με τους τελικούς στους οποίους θα συμμετέχουν οι 8 πρώτοι άνδρες και οι 8 πρώτες γυναίκες. Σήμερα θα διεξαχθεί επίσης και ο αγώνας των ομάδων στο τραπ. Με τις εθνικές ομάδες  της Κύπρου θα αγωνιστούν οι Νιχάτ Ακτερζί, Ανδρέας Μακρής και Γιάννης Αηλιώτης στους άνδρες και οι Γεωργία Κωνσταντινίδου, Άντη Ιερείδη και Ανίτα Κουκκουλλή στις γυναίκες.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


1. Οι διεθνείς σκοπευτές μας Γιάννης Αηλιώτης, Ανδρέας Μακρής και Νιχάτ Ακτερζί που θα στελεχώσουν σήμερα την εθνική μας ομάδα του τραπ, μαζί με τον προπονητή Λεόντιο Λεοντίου 


2. Το «ζεύγος» της Τουρκίας που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, μαζί με τον προπονητή τους