Στον δεύτερο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, όγδοος στο Νέο Δελχί ο Δημήτρης Κωνσταντίνου.

Ο πρωταθλητής μας ολοκλήρωσε τον αγώνα με 121/125 και αγωνίστηκε σε αγώνα «ξαφνικού θανάτου» για μια από τις δυο θέσεις του τελικού. Στην Ινδία και η πρωταθλήτρια του τραπ Γεωργία Κωνσταντινίδου


Μια ανάσα από τον τελικό έμεινε ο διεθνής σκοπευτής μας του σκητ Δημήτρης Κωνσταντίνου, στον αγώνα του δευτέρου Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Νέο Δελχί, πρωτεύουσα της Ινδίας. Ο Δημήτρης ολοκλήρωσε τον αγώνα με 121/125 και αγωνίστηκε για μια από τις δυο εκκρεμούσες θέσεις του τελικού, όμως ατύχησε στο δεύτερο «ντουμπλέ» και με 3/4 περιορίστηκε στην 8η θέση. Στον τελικό πέρασαν δυο αθλητές με 123/125, δυο με 122/125 και δυο με 121/125. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Δανός Γιέσπερ Χάνσεν που πέρασε στον τελικό με 121/125 και ολοκλήρωσε με 58/60, ενώ το αργυρό εξασφάλισε ο Σαΐφ Μπιν Φουτάις από τα ΗΑΕ με 51/60 στον τελικό (122/125 στον προκριματικό) και το χάλκινο ο γνωστός μας Νάσερ Αλ Ατίγια από το Κατάρ με 44/50 (123/125). 


Για τον πρωταθλητή μας Δημήτρη Κωνσταντίνου, ο αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ινδίας ήταν η πρώτη του παρουσία σε αγώνα της ISSF, μετά το περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στη Λευκωσία τον Μάρτη του 2020 και εντάσσεται στο πρόγραμμα της ολυμπιακής προετοιμασίας του, εν όψει της συμμετοχής του στο Τόκυο τον ερχόμενο Ιούλιο. Το αποτέλεσμα του δείχνει ότι ο αθλητής βρίσκεται στο σωστό δρόμο, με δεδομένο ότι και τα αποτελέσματα του δεύτερου αγώνα της Ινδίας ήταν σαφώς βελτιωμένα από τα αποτελέσματα του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κάιρο, όπου πέρασαν στον τελικό πέντε αθλητές με 121/125 κι ένας με 120/125.   


Στην Ινδία και η Γεωργία  


Στο Νέο Δελχί βρίσκεται και η πρωταθλήτρια μας του τραπ Γεωργία Κωνσταντινίδου, για να πάρει μέρος στο αγώνα του τραπ γυναικών. Η επίσημη προπόνηση για τη Γεωργία είναι την Τετάρτη 24 Μαρτίου, ενώ ο αγώνας θα διεξαχθεί το διήμερο 25 και 26 Μαρτίου. Για την πρωταθλήτρια μας, αυτή είναι η δεύτερη φετινή συμμετοχή της σε διεθνή αγώνα, αφού προηγήθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κάιρο. Και οι δυο συμμετοχές της, εντάσσονται στο πρόγραμμα προετοιμασίας της για τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής που θα διεξαχθούν στην Κροατία τον ερχόμενο Μάιο, όπου θα διεκδικήσει την τελευταία «κάρτα» (Quota Place) για τους Ολυμπιακούς του Τόκυο.   
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:


-    Ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Κωνσταντίνου