Αποχώρηση του Δημήτρη Λόρδου από την ηγετική πυραμίδα της κυπριακής σκοποβολής, μετά από 37 χρόνια έντονης παρουσίας! Εκτός ηγεσίας οι αξιωματούχοι των τριών από τις τέσσερις μεγαλύτερες Οργανώσεις της. ΣΚΟΚ

 

Νέα ηγεσία στη Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου, προέκυψε μετά τον πρόσφατο καταρτισμό σε σώμα των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο με βάση το καταστατικό της Ομοσπονδίας καθορίζεται με ορισμό των εκπροσώπων από τα σωματεία –μέλη της ΣΚΟΚ.

Τα σημαντικότερα στοιχεία που ξεχωρίζουν από τον καταρτισμό σε σώμα των μελών του νέου Δ.Σ της ΣΚΟΚ, είναι η αποχώρηση του μακροβιότερου παράγοντα της κυπριακής σκοποβολής από την ηγετική πυραμίδα, Δημήτρη Λόρδου ο οποίος από της ίδρυσης της Ομοσπονδίας (1983) μέχρι σήμερα διατέλεσε για 20 χρόνια (1983 – 1988 και 1990 – 2005) Γ. Γραμματέας και για 15 χρόνια (2006 – 2020) πρόεδρος της ΣΚΟΚ, καθώς και το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των τριών από τις τέσσερις μεγαλύτερες Οργανώσεις της Ομοσπονδίας έμειναν εκτός της ηγετικής πυραμίδας. Συγκεκριμένα τις θέσεις – κλειδιά του Δ.Σ, κατέλαβαν οι εκπρόσωποι της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λάρνακας, της Σκοπευτικής Οργάνωσης Κερύνειας και του Σκοπευτικού Ομίλου Πάφου, ενώ έμειναν εκτός οι εκπρόσωποι των Σκοπευτικών Οργανώσεων Λευκωσίας, Λεμεσού και Αμμοχώστου.


Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΣΚΟΚ είναι η ακόλουθη.


Πρόεδρος: Τζοβάνης Σαββίδης ΣΚΟΛΑΡ

Α’ Αντιπρόεδρος: Λένος Κυριάκου ΣΚΟΠΑΦ

Β’ Αντιπρόεδρος: Σταύρος Τράγγολάς ΣΚΟΕΠΑ

Γ. Γραμματέας: Μιχάλης Διάκος ΣΚΟΚΕΡ

Β.Γ. Γραμματέας: Ματθαίος Μαρκίδης ΣΚΟΛΑΡ

Ταμίας: Νεόφυτος Κωνσταντίνου ΣΚΟΠΑΦ

Β. Ταμίας: Αγαθοκλής Κωνσταντίνου ΣΚΟΠΑΦ

Γεν. Έφορος: Μάριος Μπεΐτης ΣΚΟΚΕΡ

Β. Γεν. Έφορος: Ανδρέας Ζαλούμης ΣΚΟΛΑΡ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

 

  • Ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ της ΣΚΟΚ Τζοβάνης Σαββίδης