Η Breda επανεμφανίζεται στην αγορά των δίκαννων όπλων (αφού στα επαναληπτικά κατέχει ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς) με το νέο της κατασκεύασμα το ZENITH.

Για την κατασκευή αυτού του όπλου συνεργάστηκαν μερικοί από τους καλύτερους σχεδιαστές αλλά και χρήστες όπλων. Ένα όπλο ειδικά κατασκευασμένο για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο κυνήγι αλλά και στην σκοποβολή προσφέροντας στον χρήστη άνεση αλλά και σταθερότητα.

Τα πάντα σε αυτό το όπλο έχουν μελετηθεί διεξοδικά και πολύ προσεκτικά, το κόψιμο του κοντακιού και το είδος του ξύλου, τα βάρη του όπλου και η κατανομή των βαρών του, οι τεχνικές προδιαγραφές των καννών, η κατανομή της ντουφεκιάς αλλά και η τεχνολογία η οποία χρησιμοποιήθηκε. Άλλωστε το όνομα ZENITH εξυπακούει ότι το όπλο αυτό έχει φτάσει στο απόγειο της κατασκευαστικής τεχνολογίας.

Παράλληλα είναι ένα πολύ όμορφο όπλο το οποίο διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις. Ο σχεδιαστής των ξύλινων μερών στο όπλο είναι ο γνωστός Dario Cortini γνωστός για την κατασκευή μοναδικών κυνηγετικών και σκοπευτικών όπλων.

Οι Αυλοί του όπλου είναι 18,6 mm διατίθεται με εξωτερικά μακριά MAXXI CHOKES σε μήκος καννών 28’-30’-32. Το όπλο βγαίνει σε έκδοση sporting όπου το βάρος του κυμαίνεται κοντά στα 3650 γρ αλλά και trap με βάρος κοντά στα 3700. Έχει ρήγα σκόπευσης 10 χιλιοστών και κώνους 90 χιλιοστών. Οι θαλάμες είναι magnum 76 χιλ. Η σκανδάλη του είναι ρυθμιζόμενη σε επτά σημεία με βάρος σκανδάλης κοντά στο 1,300 γρ και οι κάννες του μπορούν να πυροβολήσουν σφαιρίδια από ατσάλι. Το προφίλ του όπου είναι χαμηλό και το action του κατασκευάζεται στο χέρι. Διατίθεται σε μαύρο ή ασημί μέταλλο.

Τα ξύλα του είναι κατηγορίας 2,5 και το checkering γίνεται στο χέρι για καλύτερη και πιο λεπτομερή δουλειά και καλύτερο κράτημα.


Το Breda Zenith αντιπροσωπεύεται και διατίθεται από τα Κυνηγετικά καταστήματα Φίλιππος Κωνσταντινίδης Trading Ltd σε Λευκωσία και Λεμεσό.


www.constantinidesshooting.com

Λεμεσός Λεωφόρος Πάφου 175, Τηλ: 25390661

Λευκωσία Λεωφ. Καλλιπόλεως 48, Τηλ: 22514683