• Ο έφηβος Γιώργος Γρηγορίου και η νεάνιδα Χαρά Μελή, πήραν … κεφάλι στην κατηγορία τους, ενώ στους άνδρες, γυναίκες και βετεράνους, οι Κύπριοι διεθνείς ακολουθούν από πολύ κοντά τους προπορευόμενους


Με συμπληρωμένους τους 100 από τους 125 δίσκους του αγώνα στο τραπ, οι Κύπριοι διεθνείς σκοπευτές και σκοπεύτριες, βρίσκονται με το ένα πόδι στο βάθρο των διεθνών αγώνων του CYPRUS GRAND PRIX 2023, που ολοκληρώνονται σήμερα/ αύριο Παρασκευή με τους τελευταίους 25 δίσκους και τη διεξαγωγή των τελικών ανδρών και γυναικών!


Μεγάλες πιθανότητες, για κατάκτηση ακόμα και του χρυσού μεταλλίου στις κατηγορίες τους, συγκεντρώνουν ο έφηβος Γιώργος Γρηγορίου και η νεάνιδα Χαρά Μελή, οι οποίοι πήραν … κεφάλι από τους αντιπάλους τους. Ο Γιώργος πέτυχε 89/100 και βρίσκεται τρεις δίσκους πάνω από τον Πολωνό αντίπαλο του Βολοντιμίρ Γιαζίκοβ που ακολουθεί με 86/100, ενώ 84/100 έχει ο συμπατριώτης του Άλαν Λαπίνσκι. Ο νεαρός τραπέρ, ισοβαθμεί επίσης στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης. Η Χαρά Μελή, στην κατηγορία των νεανίδων πέτυχε 71/100, δυο δίσκους πάνω από την Φραντζέσκα Τσιάου από το Χονγκ Γκονγκ (69/100) και 8 πάνω από τη Βρετανίδα Ελίζ Ντίξον.


Στο τραπ ανδρών, όπου προηγείται ο Σέρβος Μπόρκο Βασιλίεβιτς με 95/100, ακολουθούν οι Κύπριοι διεθνείς Νιχάτ Ακτερζί με 94/100, Ανδρέας Μακρής με 91/100 και Άδωνης Μυλωνάς με 90/100, ενώ στις γυναίκες, οι Ανίτα Κουκκουλλή (73/100) και Άντη Ιερείδη (65/100) ακολουθούν από απόσταση, την Φιλανδέζα Μόμψι Βερομάα που συγκεντρώνει 80/100. Τέλος στο τραπ βετεράνων, ο Ανδρέας Χατζησάββας, πέτυχε 83/100 και βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ένα δίσκο διαφορά από τον επικεφαλής Ταλίς Γιουρκενόφσκις από τη Λατβία και δύο δίσκους πάνω από τον τρίτο Μπούτρος Τζιάλκι από τον Λίβανο.


Οι αγώνες συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σήμερα / αύριο με τους τελευταίους 25 δίσκους τη διεξαγωγή των τελικών ανδρών και γυναικών και την απονομή των επάθλων στους νικητές. Οι αγώνες των ζευγαριών “Trap Mixed Team”, που ήταν προγραμματισμένοι για το Σάββατο καθώς και οι ομαδικοί αγώνες τραπ, που επρόκειτο να διεξαχθούν την Κυριακή, έχουν ακυρωθεί, λόγω της διαμάχης των σκοπευτών του τραπ με το διοικητικό συμβούλιο της ΣΚΟΚ και της απόφασης για αποχή από τους αγώνες, μέχρι την επίλυση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αθλητές και το αγώνισμα. Η συμμετοχή τους στους αγώνες του ατομικού τραπ έγινε, όπως δηλώνουν, από σεβασμό προς τους ξένους συναθλητές τους, που ήρθαν στην Κύπρο για να ενισχύσουν το CYPRUS GRAND PRIX 2023!