Ο Κοκής Σολομωνίδης

Επίτιμος Πρόεδρος της ΚΕΛ

-----------------------------

 

  • Και Επίτιμα Μέλη, οι Μάριος Καποδίστριας και Τάκης Ζαννέτος

 

Σε μια όμορφη και άκρως συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λευκωσίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ένωσης Λευκωσίας, απένειμε τιμητική πλακέτα και τιμητικό δίπλωμα στον τέως πρόεδρο του Συλλόγου Κοκή Σολομωνίδη, επισημοποιώντας μ’ αυτό τον τρόπο την ανακήρυξη του σε «Επίτιμο Πρόεδρο» του σωματείου, σε ένδειξη εκτίμησης για την πολύχρονη και πολύμορφη προσφορά του προς την ΚΕΛ και προς τα κυνηγετικά και σκοπευτικά δρώμενα του νησιού μας. Η εισήγηση για ανακήρυξη του σε «Επίτιμο Πρόεδρο» ήταν ομόφωνη από τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου και επικυρώθηκε επίσης ομόφωνα από την τελευταία Γενική Συνέλευση του.


Στην ίδια εκδήλωση, το Δ.Σ της ΚΕΛ απένειμε επίσης τις τιμητικές πλακέτες και τα τιμητικά διπλώματα στους Μάριο Καποδίστρια και Τάκη Ζαννέτο, τους οποίους η Γενική Συνέλευση του σωματείου, ανακήρυξε «Επίτιμα Μέλη», για την μακρόχρονη και ανιδιοτελή προσφορά τους προς τον Σύλλογο.


Ο 88χρονος Κοκής Σολομωνίδης είναι μέλος της ΚΕΛ από το 1954, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 1963 και πρόεδρος του σωματείου από το 1983. Υπήρξε μεταξύ των πρωτοστατών στη δημιουργία του πρώτου σκοπευτηρίου στη Λευκωσία και εμπνευστής της ίδρυσης της Επαρχιακής Κυνηγετικής Ένωσης Λευκωσίας και της δημιουργίας Κυνηγετικών Συλλόγων σ’ όλα τα χωριά της επαρχίας. Πρωτοστάτησε επίσης στην ίδρυση της Υπηρεσίας και του Ταμείου Θήρας, ενώ διατέλεσε Έφορος Θήρας, με πλούσια δράση και αξιόλογο έργο τόσο στην ΕΚΕΛ όσο και στην ΚΟΚ & ΔΑΖ. Για 17 συναπτά έτη, από το 2003 μέχρι και το 2019, δίδασκε σε σεμινάρια της Υπηρεσίας Θήρας για του υποψήφιους νέους κυνηγούς.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

1. Ο Κοκής Σολομωνίδης, παραλαμβάνει από τον πρόεδρο της ΚΕΛ Μιχάλη Σιακαλλή, την τιμητική πλακέτα και το τιμητικό δίπλωμα της ανακήρυξης του σε «Επίτιμο Πρόεδρο»


2. Οι Κοκής Σολομωνίδης και Μάριος Καποδίστριας, σε αναμνηστική φωτογραφία μαζί με φίλους και μέλη του Δ.Σ της ΚΕΛ, μετά την ανακήρυξή τους σε «Επίτιμο Πρόεδρο» και «Επίτιμο Μέλος» αντίστοιχα.