Αγωνία μέχρι το τέλος σε όλες τις κατηγορίες


Η Κύπρος «κλείδωσε» το χάλκινο μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη των βετεράνων


Δυο ώρες περίπου πριν την ολοκλήρωση των 17ων Παγκόσμιων Αγώνων Κόμπακ και το ενδιαφέρον για τους νικητές στις διάφορες ατομικές και ομαδικές κατηγορίες βρίσκεται στο «ζενίθ», αφού η τελική κατάταξη φαίνεται ότι θα ξεκαθαρίσει με την ολοκλήρωση και της τελευταίας πούλας. Αυτό που φαίνεται να έχει «κλειδώσει» είναι το χάλκινο μετάλλιο της εθνικής μας ομάδας στο τραπ βετεράνων, με τους Ανδρέα Κατζιανή, Ευάγγελο Καραβόλια και Νίκο Πετρίδη.

Πολύ κοντά στη νίκη και στο χρυσό μετάλλιο βρίσκεται η Ρωσίδα Αϊγκούλ Μουμπαρκακσίνα, στη γυναικεία κατάταξη, η οποία ολοκλήρωσε με 191/200 και για να ισοβαθμήσουν οι αντίπαλες της που δεν έχουν ολοκληρώσει θα πρέπει να περάσουν χωρίς απώλειες τις τελευταίες τους πούλες. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην κατιηγορία των σίνιορς με τον Ιταλό Αλεσάντρο Καΐτάνι που πέτυχε 193/200, καθώς και με τον έφηβο συμπαρτιώτη του Κριστιάν Καμπορέσε που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 196/200. 

Στην κατηγορία των μάστερς, ο Δημήτρης Λόρδος μέχρι στιγμής έχει στο «χέρι» το χάλκινο μετάλλιο με 161/200 και για να το χάσει θα πρέπει οι αντίπαλοι του να υπερβούν κατά πολύ τους εαυτούς τους. Από τους υπόλοιπους Κύπριους διεθνείς που έχουν ολοκληρώσει τους 200 δίσκους του αγώνα, πιο ψηλά στις κατηγορίες τους βρίσκονται οι ακόλουθοι:

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

-    Ιάσονας Τζιοβάνης        195/200

-    Σταύρος Σταύρου         194/200

ΣΙΝΙΟΡΣ

-    Λουκάς Χάματσος         171/200

-    Κούλλης Χάματσος        163/200

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ

-    Πέτρος Κυρίτσης        175/200

ΜΑΣΤΕΡΣ

-    Δημήτρης Λόρδος        161/200

ΕΦΗΒΟΙ

-    Δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα κανένας έφηβος μας.


Ομαλά συνεχίστηκαν και χθες Σάββατο στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας, οι 17οι Παγκόσμιου Αγώνες Κόμπακ οι οποίοι διεξάγονται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC. Χθες τρίτη μέρα των αγώνων οι αθλητές συμπλήρωσαν τους 150 δίσκους, εν αναμονή των σημερινών τελευταίων 50 με τους οποίους θα συμπληρωθούν οι 200 δίσκοι του αγώνα και θα αναδειχθούν οι νικητές σε κάθε κατηγορία, ατομική και ομαδική. 

Από τους σκοπευτές που συμπλήρωσαν πρώτοι τους 150 δίσκους, ο διεθνής σκοπευτής μας Ηλίας Ηλία, βρισκόταν επικεφαλής με 147 επιτυχίες, ενώ ακολουθούσαν αθλητές με 145/150, μεταξύ αυτών και ο διεθνής μας Κύπρος Κυπριανού. Μεταξύ των αθλητών που έριξαν τους πρώτους 25 δίσκους της ημέρας, ο Ηλίας Ηλία προηγείτο με 122 επιτυχίες, ενώ τέσσερις αθλητές που βρίσκονταν ακόμα στους 100 δίσκους της δεύτερης μέρας, ισοβαθμούσαν 4 σκοπευτές με 99/100. Οι Νταβίτε Κασπαρίνι (Ιταλία), Κριστομπάλ Μαρτίνες (Ισπανία), Τσιαρλς Μπαρτού (Γαλλία) και Τζέιμς Άττγουντ (Μ. Βρετανία).  

Επίσκεψη παραγόντων της ISSF

Χθες είχαμε στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας και παραγόντων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF (της Ομοσπονδίας των ολυμπιακών αγωνισμάτων της σκοποβολής), οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Πέτρο Κυρίτση, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της ISSF. Σκοπός της επίσκεψης ήταν μια πρώτη επιθεώρηση των γηπέδων που θα διεξαχθεί ο αγώνας για το «Κύπελλο του Προέδρου». Ο συγκεκριμένος αγώνας, ο οποίος καθιερώνεται από φέτος, από το προεδρείο της ISSF, θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας από τις 19 μέχρι τις 24 Οκτωβρίου και σ’ αυτόν θα πάρουν μέρος οι 12 κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες στα αγωνίσματα σκητ και τραπ. Την Κύπρο στην κορυφαία αυτή διοργάνωση θα εκπροσωπήσει η πρωταθλήτρια μας στο σκητ Κωνσταντίνα Νικολάου.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


1.    Η Ρωσίδα Αϊγκούλ Μουμπαρακσίνα που εξασφαλίζει το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των γυναικών


2.    Στιγμιότυπα από τη χθεσινή, 4η μέρα διεξαγωγής του αγώνα