Άσχημη κατάληξη είχε η κυνηγετική εξόρμηση ενός 19χρονου και ενός 20χρονου την Περασμένη Παρασκευή (18/09/2020) στην επαρχία Λάρνακας. Κατά την εξόρμησή τους ο 20χρονος δέχτηκε σφαίρα στο πόδι από το κυνηγετικό όπλο του 19χρονου όταν αυτό εκπυρσοκρότησε. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 19χρονος συνελήφθη όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν κάτοχος άδειας κυνηγίου αλλά ούτε και άδειας κυνηγετικού όπλου. Ενώ, συνελήφθη επίσης και ο εγγεγραμένος ιδιοκτήτης του κυνηγετικού όπλου. 


Τι ανακοίνωσε η Αστυνομία αναλυτικά για το περιστατικό: 

Γύρω στις 3 χθες το απόγευμα ενώ 19χρονος μαζί με 20χρονο βρίσκονταν σε περιοχή της επαρχίας Λάρνακας με τον πρώτο να έχει στην κατοχή του κυνηγετικό όπλο, στην προσπάθεια του να το ανοίξει και να αφαιρέσει τα φυσίγγια, αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 20χρονου στο πόδι.

Ο 20χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας από τον 19χρονο όπου εισήχθη στο χειρουργείο.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ο 19χρονος δεν ήταν κάτοχος άδειας κυνηγίου ούτε είχε άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου. Από περαιτέρω εξετάσεις, εντοπίστηκε ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης του κυνηγετικού όπλου, ηλικίας 20 ετών, ο οποίος συνελήφθη και αφού ανακρίθηκε, κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Συνελήφθηκε επίσης ο 19χρονος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ ο 20χρονος τραυματίας, κρατήθηκε για νοσηλεία στο ορθοπεδικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης συνεχίζει τις εξετάσεις.