Ο περσινός πρωταθλητής του τραπ Νικόλας Κυριάκου της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λεμεσού, ήταν ο μεγάλος νικητής στον φετινό πρώτο πρωταθληματικό αγώνα της ΣΚΟΚ, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης» στα Λατσιά. Ο αγώνας τον οποίο αθλοθέτησε η εταιρία G & L CALIBERS LTD, κατασκευαστές των φυσιγγίων VICTORY, ήταν για το «Κύπελλο Λάκη Ψημολοφίτη» και τον διοργάνωσε η Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας, στην μνήμη του πρώην Ολυμπιονίκη και Βαλκανιονίκη σκοπευτή και κορυφαίου αθλητικού παράγοντα, αείμνηστου Λάκη Ψημολοφίτη.


Και κατά το ρητό «μ’ όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις…», οι «μαθητές» του Νικόλα Κυριάκου, Γιώργος Γρηγορίου και Χαρά Μελή, της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας, τους οποίους προπονεί ο διεθνής σκοπευτής, κέρδισαν ο πρώτος το τραπ εφήβων και η δεύτερη το τραπ γυναικών και νεανίδων, ενώ ένας τρίτος «μαθητής», ο Μιχάλης Παφίτης, επίσης της ΣΚΟΛΕΥ, κατετάγη τρίτος στο τραπ εφήβων. Στην κατηγορία των βετεράνων πρώτευσε ο Χριστάκης Χρυσάνθου της ίδιας Οργάνωσης και στο παρατράπ ο Γιώργος Παπαηλία της ΣΚΟΛΑΡ, ενώ ο Άδωνης Μυλωνάς της ΣΚΟΛΕΥ, Ανδρέας Μακρής της ΣΚΟΕΠΑ και Νιχάτ Ακτερζί της ΣΚΟΑΜ, που φέτος η ΣΚΟΚ τους «έστειλε» στην Β’ κατηγορία, ήταν οι νικητές στην κατηγορία τους.


Οι τελικοί

Στον τελικό της γενικής κατάταξης των αδρών αγωνίστηκαν τέσσερις αθλητές από τη Β’ κατηγορία, οι Άδωνης Μυλωνάς (117/125), Ανδρέας Μακρής (116/125), Νιχάτ Ακτερζί (115/125) και ο βετεράνος Χριστάκης Χρυσάνθου (113/125) και οι αθλητές της Α’ κατηγορίας Νικόλας Κυριάκου (116/125) και Αχμέτ Παραλίκ (113/125). Τα μετάλλια εξασφάλισαν οι Νικόλας Κυριάκου (46/50), Νιχάτ Ακτερζί (41/50) και Αχμέτ Παραλίκ (30/40).


Στον τελικό των γυναικών, όπου αγωνίστηκαν τρεις γυναίκες οι Άντη Ιερείδη, Ματίνα Κουτσχάροβα και Αννίτα Κουκκουλλή της ΣΚΟΛΑΡ και οι νεάνιδες Χαρά Μελή της ΣΚΟΛΕΥ και Άντρια Ανδρέου της ΣΚΟΛΑΡ, πρώτη τερμάτισε η νεάνιδα Χαρά Μελή με 32/50, δεύτερη η Άντη με 31/50 και τρίτη η Ματίνα με 21/40.


Τέλος στον τελικό των εφήβων, όπου τα μετάλλια κατέκτησαν οι νεαροί αθλητές της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας Γιώργος Γρηγορίου (36/50+2), Ξένιος Χατζηδάκης (36/50+1) και Μιχάλης Παφίτης (27/40), αγωνίστηκαν επίσης οι νεαροί Αλέξανδρος Βασιλείου (ΣΚΟΛΑΡ), Χρίστος Χριστοφή (ΣΚΟΛΕΜ) και Ανδρέας Γερμανός (ΣΚΟΛΑΡ).ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:


1. Οι νικητές στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, νεανίδων και εφήβων. Από αριστερά, Χαρά Μελή, γυναικών και νεανίδων, Νικόλας Κυριάκου ανδρών, Γιώργος Γρηγορίου εφήβων και Μιχάλης Παφίτης, τρίτος νικητής εφήβων


2. Οι νικητές του τραπ μετά τη βράβευσή τους, μαζί με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο τα ΣΚΟΛΕΥ, Ανδρέα Νεοφύτου και Πάμπο Ψημολοφίτη


3. Οι νικήτριες στο τραπ γυναικών – νεανίδων, μετά τη βράβευσή τους, μαζί με τον πρόεδρο της ΣΚΟΛΕΥ Ανδρέα Νεοφύτου


4. Οι νικητές στο τραπ εφήβων, μετά τη βράβευση τους, μαζί με τους Γρηγόρη Τούμπα μέλος του Δ.Σ της ΣΚΟΚ και Ανδρέα Νεοφύτου Πρόεδρο της ΣΚΟΛΕΥ


5. Οι νικητές στη Β’ κατηγορία μετά τη βράβευσή τους, μαζί με τον ταμία της ΣΚΟΛΕΥ, Γιώργο Αντωνίου