Ένα όπλο με σύστημα κλειδώματος BOSS και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε προσιτή τιμή για όλους τους σκοπευτές


Η οπλοβιομηχανία FAIR έχει κάνει τεράστια άλματα τα τελευταία χρόνια κατακτώντας μία υψηλή θέση ανάμεσα στις απαιτήσεις κυρίως των κυνηγών. Με μοναδικές καινοτομίες η FAIR κατάφερε τόσο στην αγορά της Ευρώπης και της Αγγλίας όσο και στην Αμερική να κερδίσει με την ποιότητά της αλλά και τον έξυπνο σχεδιασμό της, εκατομμύρια κυνηγούς. Μάλιστα δικαίως χαρακτηρίστηκε από πολλά ξένα περιοδικά του χώρου ως ‘VALUE FOR MONEY GUN’.


Αν και η FAIR διέθετε ανάμεσα στην σειρά της και σκοπευτικά όπλα, εντούτοις ο σχεδιασμός ενός μοναδικού σκοπευτικού όπλου, ικανό να ανταγωνιστεί τα καλύτερα όπλα της αγοράς ήταν μία επιδίωξη της εταιρείας εδώ και χρόνια. Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας εργάστηκε πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια για να καταλήξει στις προδιαγραφές του ‘τέλειου’ σκοπευτικού όπλου το οποίο σε σύγκριση με άλλα όπλα της ίδιας κατηγορίας θα είχε μια πολύ πιο χαμηλή τιμή. Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση της εταιρείας, την ωθεί στο να θέλει να κατασκευάσει όπλα τόσο κυνηγετικά όσο και σκοπευτικά σε λογικές τιμές και προσιτά στην μάζα των ενδιαφερομένων.


Θέλοντας λοιπόν η εταιρεία να παρουσιάσει αυτό το πρωτοποριακό όπλο στην αγορά, επέλεξε να το διαφοροποιήσει από τις προηγούμενες σειρές. Εξάλλου, πρόκειται για ένα όπλο αρκετά μοναδικό. Έτσι λοιπόν φέτος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το νέο Fossari, έχει την δικιά του σελίδα και τον δικό του ξεχωριστό τρόπο παρουσίασης. Η επίσημη σελίδα και αρκετές πληροφορίες εμφανίζονται στο https://www.fossari.it/en/ .


Μια πρώτη ανάλυση του όπλου


Η νέα σειρά Fossari® ενσωματώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογικές λύσεις σε ένα σκοπευτικό όπλο που διαθέτει το σύστημα κλειδώματος BOSS, το οποίο εστιάζει στο μέγεθος, την ισορροπία και το βάρος. Όλα έχουν αναλυθεί, με τη μέγιστη ακρίβεια, για να καλύψουν τις τεχνικές ανάγκες κάθε σκοπευτή, είτε είναι αρχάριος είτε επαγγελματίας.


Η ιδέα της δημιουργίας της σειράς Fossari® πηγάζει από την ανάγκη δημιουργίας ενός σκοπευτικού όπλου που σχεδιάστηκε για τις ανάγκες πρωταθλητών σκοποβολής. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τις απαιτήσεις αρκετών πρωταθλητών σκοποβολής η εταιρεία έκανε ένα περαιτέρω βήμα ακριβώς για να διασφαλίσει ένα πλεονέκτημα στον κάτοχό της από τα υπόλοιπα σκοπευτικά όπλα. Με αυτό το όπλο η εταιρεία θεωρεί ότι πλέον ο σκοπευτής έχει μόνο να συγκεντρωθεί στην σωστή τεχνική η οποία επιτυγχάνεται πολύ πιο εύκολα. Το όπλο οδηγεί την απόδοση, την συγκέντρωση και διασφαλίζει την διανοητική δέσμευση που απαιτεί το άθλημα.


Το όπλο παράγεται σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις για να καλύψει όλα τα Ολυμπιακά και μη αθλήματα.


FOSSARI® CRX9 TRAP

SKEET FOSSARI® CRX9

FOSSARI® CRX9 SPORTING

FOSSARI® CRX9 SPORTING BSS

FOSSARI® CRX9 SPORTING BSR


Σε αυτό το τεύχος θα δούμε την έκδοση του Sporting που ίσως απασχολεί και την μάζα των σκοπευτών.


Οι εκδόσεις SPORTING έχουν δημιουργηθεί για όσους αναζητούν ένα κυνηγετικό όπλο υψηλής τεχνολογίας κατασκευασμένο σύμφωνα με τους κανόνες της ακριβούς επιστήμης.


Το ξύλο, φτιαγμένο με τον μέγιστο επαγγελματισμό, διαθέτει φαρδύ καρό με περιέλιξη και τριπλή λαβή, ενώ οι κάννες, με διάτρηση XBORES και μακριούς κώνους πίεσης X-CONES®, είναι επίσης εξοπλισμένες με TECHNICHOKE® HPS90 (Περίπου 90mm / 3,54" ) εναλλάξιμα τσοκ.


Τα ξύλινα μέρη είναι σχεδιασμένα για να προσαρμόζονται όσο το δυνατό πιο εύκολα με τον χειριστή του όπλου, ενώ οι κάννες απορροφούν πλήρως των κραδασμό και διατηρούν το όπλο σταθερό κατά την κίνηση του. Τα δοκιμασμένα TECHNICHOKE® HPS90 εξασφαλίζουν μια τέλεια κατανομή της ντουφεκιάς ακόμη και σε χαμηλά γραμμάρια.


Το σύστημα πυροδότησης είναι μονής επιλεκτικής σκανδάλης, με τον επιλογέα τοποθετημένο πάνω από το πόδι της δράσης για καλύτερη εργονομική χρήση.



Το όπλο έχει βάρος 3900 γραμμάρια, είναι τέλεια μπαλανσαρισμένο. Το σύστημα κλειδώματος BOSS χρησιμοποιείται σε πολύ ακριβά και κυρίως χειροποίητα όπλα μεγάλης αξίας. Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα κλειδώματος που διασφαλίζουν την μέγιστη ασφάλεια.


Το όπλο κατασκευάζεται εργοστασιακά σε εκδόσεις 28-30-32 ίντσες κάννης ενώ κάποιος μπορεί να το παραγγείλει με εργοστασιακό κοντάκι σε διάφορες κλίσεις ή με ρυθμιζόμενο κοντάκι. Φυσικά υπάρχει πάντα η επιλογή με την FAIR όπως και στα πλείστα μοντέλα της εταιρείας η παραγγελία ενός εξολοκλήρου ‘custom’ επί παραγγελίας όπλου. Όπου μπορεί κάποιος να αποστείλει συγκεκριμένες διαστάσεις κοντακιού, συγκεκριμένο μήκος καννών αλλά και άλλα χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις απαιτήσεις του.


Η τιμή του όπλου αναμένεται να είναι κοντά στις τέσσερις με τεσσερισήμισι χιλιάδες ευρώ και τα πρώτα όπλα θα βρίσκονται διαθέσιμα στην αγορά πριν το Φθινόπωρο.




Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στον αντιπρόσωπο FAIR Κύπρου Εμπορική Εταιρεία Ηρακλείδης

Βουφαβέντο 11 –Λακατάμια

Τηλ 22 762301- 99 677989 Email ch.heraclidesimports@gmail.com