Στενός κορσές έχουν γίνει ξένοι ακτιβιστές σε νόμιμους κυνηγούς κατά τη διάρκεια των κυνηγετικών τους εξορμήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Hunt and shoot, τις τελευταίες ημέρες κυνηγοί πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας εκδηλώνουν το παράπονό τους λόγω παρενοχλήσεων που δέχονται από τους ακτιβιστές.

Συγκεκριμένα σε περιοχές της Λάρνακας και της Αμμοχώστου, πολλά ήταν τα παράπονα για ανάρμοστη και επιθετική συμπεριφορά από τους ακτιβιστές. Σε αρκετές περιπτώσεις προσπαθούν με μηχανοκίνητα οχήματα, με μέσα που προκαλούν θόρυβο ή και λάμψεις να παρενοχλήσουν ή και να σταματήσουν την νόμιμη κυνηγετική δραστηριότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα υπάρχει ιδιαίτερα υψηλή ένταση και η κατάσταση κινδυνεύει να καταλήξει σε συμπλοκή ανάμεσα σε ακτιβιστές και κυνηγούς.

Σοκαριστικό γεγονός αποτελεί περιστατικό το οποίο σημειώθηκε στο Παραλίμνι, όταν κυνηγός δέχθηκε επίθεση από ξένους ακτιβιστές. Συγκεκριμένα, του επιτέθηκαν παίρνοντάς του το θήραμα από τα χέρια και ψεκάζοντάς τον στο πρόσωπο με spray πιπεριού, προκαλώντας του πρόβλημα υγείας. Και δεν έφτανε μόνο αυτό, στη συνέχεια οι εν λόγω ακτιβιστές προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία με την δικαιολογία ότι ο κυνηγός τους επιτέθηκε.

Το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών καταγγέλλει αυτή τη συμπεριφορά και παρακαλεί όπως το Υπουργείο Εσωτερικών λάβει τα ανάλογα μέτρα για αποφυγή άλλων δυσάρεστων εξελίξεων και πρόληψη κάποιου σοβαρότερου ατυχήματος.