Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους συνάδελφους κυνηγούς ότι μετά από ενέργειες τους Κινήματος μας και αρκετών άλλων παραγόντων έχουμε εξασφαλίσει απόφαση για εξαίρεση των κυνηγών για τα διατάγματα περί διακίνησης, σε επαρχία Λεμεσού και Πάφου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που μας έχει αποσταλεί από το Προεδρικό Μέγαρο και τον κο. Αντώνη Κακουλλή, οι όροι είναι οι εξής:

  • Ο Υπουργός Υγείας έχει διαφοροποίησει το σχετικό διάταγμα έτσι που να μπορούν οι κυνηγοί να διακινούνται από τις 03:00 αντί από τις 05:00 το πρωί προς τις περιοχές Κυνηγίου.
  • Σημειώνεται ότι όλοι οι κυνηγοί πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους την σχετική ανανεωμένη άδεια κυνηγίου.


Ως εκ τούτου, η αυριανή διαμαρτυρία ακυρώνεται αλλά επιμένουμε όπως από το εν λόγω διάταγμα πρέπει να εξαιρεθούν και οι ερασιτέχνες ψαράδες οι οποίοι αδικούνται.

Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλο τον κυνηγόκοσμο γιατί η άμεση κινητοποίηση όλων εσάς έχει καταφέρει να ασκήσει και την ανάλογη πίεση προς τα αρμόδια σώματα και να επιφέρει την αλλαγή του ωραρίου και την εξαίρεση των κυνηγών από το διάταγμα.

Αυτό δηλώνει ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!

Ως κίνημα κυνηγών εμμένουμε στην άποψή μας ότι πρέπει να εξαιρεθούν και οι ερασιτέχνες ψαράδες από το διάταγμα και να σταθούμε δίπλα τους σε οποιεσδήποτε κινήσεις προγραμματίσουν. 


Με κυνηγετικούς χαιρετισμούς


Γραφείο Τύπου Κ.Ε.Κ.Κ.