Ως Κ.Ε.Κ.Κ θα θέλαμε με την σειρά μας, να αναφερθούμε για την λύση συνεργασίας που έχει ανακοινώσει το Κίνημα Ανεξάρτητων και η κ. Θεολόγου. Κατ’ αρχήν θεωρούμε τα όσα έχουν αναφερθεί στην ανακοίνωση τους τουλάχιστον ανυπόστατα και αναληθή για τον απλούστατο λόγο ότι το θέμα που προέκυψε με το όνομα, πολύ εύκολα και απλά μπορούσε να επιλυθεί. Οπότε ως πρωτοεμφανιζόμενοι, οι φίλοι ‘Ανεξάρτητοι’ ,τα πήγαν περίφημα στη χθεσινή τους δημοσιογραφική παράσταση.

Απλά, λιτά και απέριττα αναφέρουμε ότι η κ. Θεολόγου μπήκε σε συζητήσεις με την ηγεσία του Κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών και γνώριζε πολύ καλά εξ’ αρχής, ότι αντιπροσωπεύουμε τους νομοταγείς κυνηγούς, οικογενειάρχες και εργαζομένους, μα παν’ απ’ όλα απλούς συνειδητοποιημένους ανθρώπους της κοινωνίας που ζούμε. Όταν αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί μας το όνομα του Κινήματος μας ήταν το ίδιο με τώρα, Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών!

Πολλές φορές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο μας ανάφερε ότι δεν επιθυμεί να εγγράψει πολιτικό κόμμα γιατί ήταν ενάντια στις αρχές της. Πάντα κατηγορηματική στην εγγραφή νέου πολιτικού κόμματος, αφού όπως έλεγε η κ. Θεολόγου, το δικαίωμα για την δεύτερη κατανομή των ψήφων θα πετύχαινε μέσω του δικού μας εγγεγραμμένου πολιτικού Κινήματος.

Συμφωνήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες της συνεργίας μας μέσα από ένα μνημόνιο συναντίληψης, με κοινές θέσεις και κοινά αποδεχτούς υποψήφιους. Επιδεικνύοντας σοβαρότητα, ανωτερότητα, υπομονή και θέληση για την καλύτερη δυνατή συνεργασία, αποδεχθήκαμε κατά καιρούς διάφορα αιτήματα από πλευράς της κ. Θεολόγου.

Η πρόσφατη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για το όνομα, ήταν για την κ. Θεολόγου ως φαίνεται απλά η αφορμή. Στην επιστολή που επισυνάπτουμε, την οποία η ίδια σύνταξε και υπέγραψε μπορεί ο καθένας να δει τι ακριβώς ζητούσε η κ. Θεολόγου από τον έφορο εκλογών.

Ως Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, όλες μας οι αποφάσεις σε αυτή την διαδικασία, γίνονταν και γίνονται δημοκρατικά και με απολυτή διαφάνεια από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος μας, πράγμα που ως φάνηκε δεν γινόταν/γίνεται με τα μέλη και φίλους της κ. Θεολόγου. Αυτό φάνηκε και από τις συναντήσεις που είχαμε με την ίδια πριν την επιστολή που λάβαμε από το υπουργείο Εσωτερικών περί τις 9 και 15 Απριλίου όπου ξεκάθαρα είχε παρθεί η απόφαση λύσης συνεργασίας μας από μέρους της ίδιας χωρίς όμως να ενημερώσει κανένα από τα στελέχη μας που ήταν παρόν στις συναντήσεις που γίνονταν με σκοπό εξεύρεσης μια λύσης.


Στη τελευταία μας συνάντηση, δώσαμε ξεκάθαρα δυο εισηγήσεις προς την κ. Θεολόγου, για να ξεπεραστεί το θέμα με το όνομα και να συνεχιστεί, η ομολογούμενος ανοδική πορεία της συνεργασίας.

1. Μετονομασία του εγγεγραμμένου δικού μας Κινήματος σε ‘Ανεξάρτητοι Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών’ όπως είχαμε αποφασίσει από κοινού πριν από μήνες, με τα γραφικά και χρώματα που ήδη χρησιμοποιούσαμε όλους αυτούς τους μήνες, για να μην χαθεί η ταυτότητα και η κεντρική ιδέα της προεκλογικής μας καμπάνιας αλλά και να μην χαθούν επιπλέον χρήματα, αφού όλες μας οι προωθητικές ενέργειες προέρχονταν μονομερώς από τις συνδρομές των μελών μας και από εισφορές φίλων του Κ.Ε.Κ.Κ.

2. Εγγραφή από κοινού, νέου πολιτικού κινήματος και πάλι με την ονομασία ‘Ανεξάρτητοι Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών’ με την ίδια λογική της πρώτης εισήγησης, αλλά και με βάση του περιεχομένου την επιστολής της κ. Θεολόγου στον έφορο εκλογών.

Προ μεγάλη μας έκπληξη, η κ. Θεολόγου και μετά από 8 περίπου μήνες συνεργασίας, μας πρότεινε ότι τελικά θέλει να γράψει νέο πολιτικό κόμμα, με τον ορό να μην υπάρχει σε αυτό το νέο κόμμα καθόλου η λέξη ΚΥΝΗΓΟΣ ή ΚΥΝΗΓΙ ή παραγωγό αυτής της λέξης!!

Εξηγήσαμε στην ίδια πως αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί το βασικό χαρακτηριστικό μας, η κυριά ιδιότητα μας, ο λόγος οργάνωσης του ΚΕΚΚ ήταν το κυνήγι και οι χιλιάδες κυνηγοί και πως δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε κάτι τέτοιο. Αλώστε στο Κίνημα των Κυνηγών ήρθε η κ. Θεολόγου να συνεργαστεί πριν από αρκετούς μήνες, πως είναι δυνατό να θέλει τώρα να μην υπάρχει η λέξη κυνήγι.

Η κ. Θεολόγου εχει καταπατήσει τα συμφωνηθέντα και έχει εκμεταλλευτεί τους κόπους μας, αλλά την προσπάθεια μας για μια πραγματική αλλαγή προφανώς για προσωπικούς της λόγους. Παράλληλα λειτουργώντας παρασκηνιακά έχει προσπαθήσει να μας διαβάλει με ανυπόστατα ψεύδη ότι δήθεν εμείς θα συνεργαστούμε με άλλα κόμματα όταν η ίδια πιθανό να διατηρεί κρυφή ατζέντα με πολιτικά στελέχη τα οποία απομακρύνθηκαν από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και έχουν συγκεκριμένο σκοπό.

Νιώθουμε μια μεγάλη απογοήτευση όχι για την λύση της συνεργασίας την οποία πληροφορηθήκαμε μέσα από τον τύπο καθώς η ίδια δεν είχε το θάρρος να μας το πει απευθείας, αλλά για το γεγονός ότι η κ. Θεολόγου με τις πράξεις της έχει αποδείξει ότι αποτελεί και αυτή μέρος ενός συστήματος το οποίο σκοπό έχει μόνο το προσωπικό συμφέρον και το προσωπικό όφελος.

Εμείς ως Κ.Ε.Κ.Κ θεωρούμε πως όλες αυτές οι προφάσεις έχουν άλλες σκοπιμότητες από πλευράς της κ. Θεολόγου. Μήπως δεν είχε υπολογίσει την δύναμη των κυνηγών; Μήπως μερικοί υποψήφιοι της, έβλεπαν πως απείχαν κατά πολύ από την αποδοχή των υποψηφίων του ΚΕΚΚ από τον κόσμο;

Εμείς σαν Κίνημα πάντα απέναντι στην κοινωνία, θα είμαστε ξεκάθαροι ευθείς και με τιμιότητα γιατί «Η Γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια» και για αυτό το λόγο αναφέρουμε την δική μας θέση μετά την λύση της συνεργασία μας. Για το ποιος είναι ο Καίσαρας στην δική μας περίπτωση το αφήνουμε αναπάντητο επί του παρόντος.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει ενωμένους όσο ποτέ άλλοτε και πιο έμπειρους. Γνωρίζουμε πως ο χώρος της πολιτικής είναι βρώμικος αλλά δεν θα λερωθούμε. Είμαστε πιο σοφοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε δυσκολία και κίνδυνο. Είμαστε μαθημένοι ως κυνηγοί στα δύσκολα. Είμαστε κίνημα ειδικού σκοπού και πέραν των περιβαλλοντικών θεμάτων που μας απασχολούν, έχουμε ξεκάθαρες θέσεις για όλους τους τομείς της κοινωνίας που ζούμε και των προβλημάτων της. Έχουμε το δίκαιο προφανώς με το μέρος μας και είμαστε έτοιμοι να στελεχώσουμε το ψηφοδέλτιο μας, με καθαρά και ανεξάρτητα άτομα με στόχο την σωστή εκπροσώπηση του Κύπριου Πολίτη, του νόμιμου Κυνηγού και του έντιμου συμπολίτη μας στην βουλή των Αντιπροσώπων.

Διαφυλάσσουμε όλα τα νόμιμα μας δικαιώματα για οποιεσδήποτε παράπλευρες απώλειες, αφού έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά για να γίνει κατορθωτή αυτή η συνεργασία, η οποία ως εμφαίνεται ουδέποτε ήταν σκοπός μερικών, να παραμείνει μέχρι και το πέρας των εκλογών.

Γραφείο Τύπου ΚΕΚΚ

20/04/21