Και συμμετοχή αθλητή μας στο αργυρό μετάλλιο

Καλή Αρχή και για τους αθλητές και αθλήτριες μας στο τραπ!



Άλλα δυο μετάλλια (χρυσό και χάλκινο) εξασφάλισαν χθες Τετάρτη, τα κυπριακά ζεύγη στο Skeet Mixed Team, στη διάρκεια των διεθνών αγώνων σκοποβολής του CYPRUS GRAND PRIX 2023, που διεξάγονται στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης» στα Λατσιά. Νικόλας Βασιλείου και Κωνσταντίνα Νικολάου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, ενώ οι Σωτήρης Αντωνίου και Αναστασία Ελευθερίου εξασφάλισαν το χάλκινο. Καλό ξεκίνημα είχαν και οι αθλητές και αθλήτριες μας στο τραπ στη χθεσινή πρώτη μέρα όπου διαγωνίστηκαν στους πρώτους 50 δίσκους.


Τα μετάλλια των «ζευγαριών»

Στον αγώνα του Skeet Mixed Team, συμμετείχαν 8 ζεύγη, από τα οποία τα 5 εκπροσωπούσαν χώρες (Κύπρο 2, Σουηδία, Πολωνία, και Λατβία), ενώ τρία ζεύγη ήταν μεικτά, από διαφορετικές χώρες άνδρες και γυναίκες. Στον τελικό για το χρυσό μετάλλιο πέρασαν οι πρωταθλητές μας Νικόλας Βασιλείου και Κωνσταντίνα Νικολάου και το ζεύγος Μάρκος Κοντόπουλος (Κύπρος) και Ζαρίνα Ματλίν Ράσσελ (Μ. Βρετανία), ενώ για το χάλκινο αγωνίστηκαν οι Σωτήρης Αντωνίου και Αναστασία Ελευθερίου εναντίον των Ανδρέα Ποντίκη (Κύπρος) και Σατού Σαρμάλα (Φιλανδία). Τα κυπριακά ζεύγη τελικά επιβλήθηκαν των αντιπάλων τους, με τους Νικόλα Βασιλείου και Κωνσταντίνα Νικολάου να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο και τους Σωτήρη Αντωνιου και Αναστασία Ελευθερίου το χάλκινο. Ο Μάρκος Κοντόπουλος με τη Βρετανίδα «σύντροφο» του κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο.


Καλή αρχή στο τραπ

Χθες ξεκίνησαν και οι αγώνες του τραπ στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, εφήβων νεανίδων και βετεράνων, με τους αθλητές να «κτυπούν» τους πρώτους 50 δίσκους του αγώνα. Στο τραπ ανδρών, όπου προηγείται ο Σέρβος Μπόρκο Βασίλιεβιτς με 46/50, ο πρωταθλητής μας Ανδρέας Μακρής βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 45/50, ενώ άλλοι τρεις αθλητές μας, οι Γιάννης Αηλιώτης, Νιχάτ Ακτερζί και Ευγένιος Ευγενίου έχουν ποωθηθεί στην πρώτη εξάδα. Στο τραπ γυναικών όπου προηγείται η Φιλανδή Μόμψι Βερομάα με 42/50, η Ανίτα Κουκκουλλή ακολουθεί με 33/50, ενώ οι Άντη Ιερείδη και Δέσποινα Τσαγγαρίδου, ισοβαθμούν στην τρίτη θέση με 30/50. Εξαιρετικά ξεκίνησαν και οι νεαροί αθλητές μας στο τραπ εφήβων, όπου ο Γιώργος Γρηγορίου ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Πολωνό Βολοδιμίρ Γιαζίκοβ με 44/50 και με 43/50 ακολουθεί ο Γιώργος Αναστασίου, ενώ ο Αλέξανδρος Βασιλείου ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση με 41/50. Στις νεάνιδες, η Χαρά Μελή με 36/50, βρίσκεται ένα δίσκο πίσω από την προπορευόμενη Φραντζέσκα Τσιάο από το Χονγκ Γκογκ, ενώ η δεύτερη αθλήτρια μας Αικατερίνα Καμαρέγκο βρίσκεται στην τρίτη θέση με 28/50. Τέλος στο τραπ βετεράνων προηγείται ο Ανδρέας Χατζησάββας με 42/50 και ακολουθούν ο Λιβανέζος Μπούτρος Τζάλκι με 41/50 και ο Κύπριος Βλαντισλάβ Καζαντάεφ με 38/50.


Οι αγώνες συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη, με άλλους 50 δίσκους στο τραπ ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων και βετεράνων, ενώ έχει ακυρωθεί ο ομαδικός αγώνας του σκητ, αφού δεν υπήρξε ο απαιτούμενος αριθμός ομάδων για να διεξαχθεί ο αγώνας.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


1. Οι «χρυσοί» νικητές στο Skeet Mixed Team, Κωνσταντίνα Νικολάου και Νικόλας Βασιλείου


2. Αριστερά οι νικητές στο Skeet Mixed Team, Κωνσταντίνα Νικολάου και Νικόλας Βασιλείου και δεξιά οι Ζαρίνα Ματλίν Ράσσελ και Μάρκος Κοντόπουλος που εξασφάλισαν το αργυρό μετάλλιο


3. Οι Αναστασία Ελευθερίου και Σωτήρης Αντωνίου που κατέκτησαν στο χάλκινο μετάλλιο στο Skeet Mixed Team