Ξεκινούν σήμερα, 10 Μαρτίου οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής της ISSF


•    Στους αγώνες που θα ολοκληρωθούν στις 18 Μαρτίου, συμμετέχουν 350 αθλητές και αθλήτριες από 48 χώρες 


•    Τεχνικός Επιθεωρητής της διοργάνωσης, έχει οριστεί από την ISSF, ο Αμπτουλάχ Αλ Χαμάτι από το Κατάρ και παρατηρητής ο Δημήτρης Λόρδος, ενώ ο διεθνής διαιτητής Μάριος Παντελίδης ορίστηκε μέλος της Αγωνόδικης Επιτροπής


Με το αγώνισμα του τραπ ανδρών και γυναικών και με συμμετοχή 350 περίπου αθλητών και αθλητριών από 48 χώρες, ξεκινούν σήμερα Πέμπτη, στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης» στα Λατσιά, οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής της Διεθνούς Ομοσπονδίας ISSF. Σήμερα οι 115 αθλητές και 58 αθλήτριες του τραπ, θα αγωνιστούν στους πρώτους 50 δίσκους, ενώ θα συνεχίσουν αύριο με άλλους 50, για να ολοκληρώσουν τον αγώνα το Σάββατο με τους τελευταίους 25 δίσκους  του προκριματικού (σύνολο 125) και οι 8 πρώτοι άνδρες και οι 8 πρώτες γυναίκες θα αγωνιστούν στους τελικούς, οι οποίοι θα μεταδίδονται ζωντανά από τις 12.55 μέχρι την ολοκλήρωση τους, γύρω στις 16.45 περίπου.


Την Κυριακή 13 Μαρτίου, θα διεξαχθεί ο αγώνας των ζευγαριών (Trap Mixed Team) και την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνουν οι ομαδικοί αγώνες τραπ ανδρών και γυναικών. Με τις εθνικές ομάδες της Κύπρου, θα αγωνιστούν οι διεθνείς μας Νιχάτ Ακτερζί, Ανδρέας Μακρής και Γιάννης Αηλιώτης στην εθνική ανδρών και οι Γεωργία Κωνσταντινίδου, Άντη Ιερείδη και Ανίτα Κουκκουλλή στην εθνική γυναικών. Ο Νιχάτ μαζί με τη Γεωργία θα στελεχώσουν το πρώτο κυπριακό ζεύγος για το Trap Mixed Team και ο Μακρής με την Ανίτα το δεύτερο, ενώ οι Άδωνης Μυλωνάς, Νικόλας Κυριάκου, Ιωάννα Χαραλάμπους και Δέσποινα Τσαγγαρίδου θα πάρουν μέρος στους αγώνες για σκοπούς παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία τους.


Τεχνικός Επιθεωρητής της παγκόσμιας αυτής διοργάνωσης έχει οριστεί από το Δ.Σ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF, Αμπτουλάχ  Αλ Χαμάτι από το Κατάρ και παρατηρητής των αγώνων ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυνηγετικού Όπλου της ISSF Δημήτρης Λόρδος, ενώ ο διεθνής Κύπριος διαιτητής Μάριος Παντελίδης έχει οριστεί μέλος της Αγωνόδικης Επιτροπής. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


1. Οι Κύπριοι διεθνείς σκοπευτές του τραπ που αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο


2. Ο πρωταθλητής του τραπ Νιχάτ Ακτερζί (αριστερά) θα αγωνιστεί τόσο με την εθνική ομάδα όσο και στο Trap Mixed Team, μαζί με τη Γεωργία Κωνσταντινίδου, ενώ οι Νικόλας Κυριάκου και Άδωνης Μυλωνάς, αγωνίζονται για την παγκόσμια κατάταξη