Χθες λάβαμε απαντητική επιστολή από τον Πρόεδρο του Κυνολογικού Ομίλου Κύπρου κον Σάββα Χατζησάββα σε απάντηση της επιστολής μας αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον Κυνολογικό Όμιλο Κύπρου.

Δυστυχώς, ο κος Χατζησάββας απέφυγε να απαντήσει ευθαρσώς στις ερωτήσεις μας επικαλούμενος το γεγονός ότι ως Αρωγό μέλος του Κ.Ο.Κ, ο συντάκτης του περιοδικού μας έχει απλήρωτες οφειλές και ότι οι αναφορές για παγοποίηση μελών αποτελούν πειθαρχικά ζητήματά του Κ.Ο.Κ τα οποία δεν ενδείκνυνται σε οποιαδήποτε, ενημέρωσε σε τρίτους.

Πραγματικά διερωτόμαστε για την ευθύνη του κ. Χατζησάββα και όσους τον στηρίζουν στην προεδρία για τον τρόπο λειτουργίας του Κ.Ο.Κ. Διαγραφές μελών τα οποία διαφωνούσαν μαζί τους, διαγραφές Ομίλων χωρίς καν να εισακουστούν οι θέσεις των Ομίλων, να τίθενται σε διαθεσιμότητα μέλη αλλά και υπάλληλοι του Κ.Ο.Κ χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση στα υπόλοιπα μέλη του Κ.Ο.Κ, τα οποία πιθανό να έχουν επηρεαστεί από την δράση αυτών που για κάποιους λόγους διαγράφησαν.

Ο Κος Χατζησάββας περιορίστηκε στο να θέλει ο ίδιος να του αποκαλύψουμε από πού πήραμε όλες αυτές τις πληροφορίες, οι οποίες και προφανώς έχουμε διασταυρωθεί πριν δημοσιευτούν.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν πρόκειται να γίνει καθώς έχουμε ηθική υποχρέωση να προστατεύσουμε τις πηγές μας και γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο διαγράφονται μέλη από τον Κ.Ο.Κ. Πέραν τούτου υπάρχει και το δημοσιογραφικό απόρρητο.

Εμείς ως περιοδικό δεν θα φιμωθούμε από κανένα και θα συνεχίσουμε να βγάζουμε στην φόρα όλες τις εξελίξεις είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Επίσης ένα μήνυμα που θα θέλαμε να στείλουμε σε όλους όσους αυτή τη στιγμή βρίσκονται απέναντι από τον Κ.Ο.Κ ενώ προ ολίγων μηνών ήταν στο πλάι του, είναι ότι αυτοί στήριζαν τέτοιες πολιτικές και αντιδράσεις και αυτοί έχουν συντελέσει σε αυτό το δημιούργημα. Γι’ αυτό όπως έλεγαν και οι πρόγονοί μας «όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν».

Αξίζει να αναφερθεί ότι και στο παρελθόν είχαμε στείλει επιστολές στον κον Χατζησάββα αναφορικά με θέματα τα οποία απασχολούσαν αρκετούς Κυνόφιλους τα οποία ποτέ δεν απαντήθηκαν.

Τέλος, θα θέλαμε να πούμε ότι ο κ.Χατζησάββας φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται ότι δεν θα παραμείνει ισόβια στη θέση του όσες πρακτικές και αν εφαρμόζει και τότε, αν όσα πληροφορούμαστε ισχύουν, δεν θα έχουν τελειωμό οι συνέπιες γι’ αυτόν και για όσους εξακολουθούν να τον στηρίζουν.


Πηγή φωτογραφιών: Cyprus Kennel Club (https://www.facebook.com/CKC.CyprusKennelClub)