Tου οπλουργού Λάκη Κυνηγού

Τα περισσότερα όπλα και συνήθως τα αχρωμίωτα όπλα παρουσιάζουν το συνήθεις φαινόμενο του να διαβρώνονται στην περιοχή της θαλάμης. Αυτό κυρίως οφείλεται σε δυο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι το γεγονός ότι η θαλάμη είναι πιο μεγάλη σε διάμετρο από την υπόλοιπη κάννη με αποτέλεσμα να μην καθαρίζεται σωστά. Συνήθως τα καθαριστικά έχουν διάμετρο όση είναι η κάννη και όχι όση είναι η θαλάμη. Για τον καθαρισμό της θαλάμης πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία και να επικεντρωνόμαστε σε αυτό με ειδικές βούρτσες.

Ο δεύτερος λόγος είναι το γεγονός ότι η θαλάμη έρχεται σε επαφή με το φυσίγγιο, το οποίο στο εξωτερικό του μέρος μπορεί να μεταφέρει ακαθαρσίες, υγρασία και μελάνι από την εκτύπωσή του. Έτσι λοιπόν με την πάροδο του χρόνου η θαλάμη ξεκινάει να κάνει βαθιά στίγματα, τα οποία προκαλούν διάβρωση και αλλοίωση της θαλάμης πέραν από το αρχικό της μέγεθος. Το πρόβλημα που προκαλείται από αυτό το φαινόμενο είναι το να σφηνώνουν τα φυσίγγια μέσα στη θαλάμη μετά τον πυροβολισμό.

Τώρα ο καλύτερος τρόπος για να διορθωθεί μια για πάντα αυτό το πρόβλημα και να μην έχουμε να ανησυχούμε μήπως μας παρουσιαστεί ξανά είναι η αντικατάσταση μέρους της θαλάμης από ανοξείδωτο ατσάλι Bohler, το οποίο μας δίνει εφόρου ζωής εγγύηση. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι να αφαιρεθεί το φθαρμένο μέρος της θαλάμης, να μετρηθούν με ακρίβεια και να κατασκευαστούν τα κομμάτια τα οποία θα αντικαταστήσουν το φθαρμένο μέρος της. Αντικαθιστούμε με προσοχή τα νέα κομμάτια και γίνεται επικόλληση ανάλογα με το πώς είναι συγκολλημένο το όπλο. Στη συνέχεια γίνονται κάποιες μικρές προσαρμογές για να είναι το όπλο λειτουργικό και να δουλεύουν σωστά και οι εξολκείς.

Το συνολικό κόστος για την αντικατάσταση και των δυο θαλάμων ανέρχεται γύρω στα 200 ευρώ.