Η πρώτη Κυριακή έλαβε τέλος και ευτυχώς χωρίς κανένα σοβαρό ατύχημα. Υπήρχαν όμως μικροτραυματισμοί κυρίως γιατί κάποιοι πεισματικά αρνούνται να φορέσουν πορτοκαλί. Δυστυχώς η σεζόν από ότι φαίνεται δεν θα είναι καλή από πλευράς ενδημικού θηράματος. Οι περισσότεροι κυνηγοί διαπίστωσαν την μείωση των θηραμάτων και φυσικά αυτό δεν γίνεται τυχαία. Τα βουνά εγκαταλελειμμένα από τον άνθρωπο. Η γεωργία έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, το νερό άφαντο και η ανθρώπινη καταστροφική παρέμβαση στην φύση με κτίσματα, δρόμους και πυρκαγιές συρρίκνωσε τους βιοτόπους.  


Εκατό πενήντα λαγοί παραγγελία από τα κατεχόμενα 

Οι γνωστοί διακινητές λαγών ‘με την πετσιά τους’ έκαναν χρυσές δουλειές. Κάποιοι έβαζαν προκαταρτικά τις παραγγελίες τους για να βγει η περιβόητη φωτογραφία. Ο κάθε λαγός πωλείται από €100-€120 ο ένας. Μάλιστα πληροφορίες λένε ότι μια μεγάλη παραγγελία λαγών ήρθε από τα κατεχόμενα ενώ αρκετοί άλλοι τους εφοδιάζονται είτε από λαθροκυνηγούς της νύχτας είτε από λαγούς που έρχονται από κυνηγετικά ταξίδια στο εξωτερικό. 


Κοπάδια με σκύλους και χωρίς πορτοκαλί στο βουνό

Ιδιαίτερα στην επαρχία Πάφου όπου κυνηγήσαμε, από δικές μας καταμετρήσεις το 40-50% των κυνηγών που συναντούσαμε στο βουνό δεν έφεραν κυνηγετικό πορτοκαλί ενώ η μάστιγα με τους πολλούς σκύλους συνεχίζεται. Σε αρκετές περιπτώσεις χθες στο βουνό είδαμε αγέλες με σκύλους (άνω των 10 ) υπό την συνοδεία ενός και μόνο ατόμου να ξεχύνονται στα βουνά και να κυνηγούν ανεξέλεγκτα καταστρέφοντας ουσιαστικά το κυνήγι για τους άλλους κυνηγούς στην περιοχή. 


Περδικοκυνηγοί από το αυτοκίνητο

Δεν έλειψε ούτε και φέτος το κυνήγι με το αυτοκίνητο όπου αρκετοί πηγαινοέρχονταν σε σύνορα απαγορευμένης με επιτρεπόμενη ή με στημένα τα όπλα κατέβαιναν σε κοψίματα για να παίξουν περδίκια.  


Οι καταγγελίες από την Υπηρεσία Θήρας

Ως αναφορά τους ελέγχους και τις καταγγελίες από την υπηρεσία θήρας έγιναν πέντε καταγγελίες. Στην Λευκωσία καταγγέλθηκε άτομο για μεταφορά συναρμολογημένου όπλου με εξώδικο πρόστιμο €150, τρείς καταγγελίες στην Λεμεσό οι δύο για συναρμολογημένο όπλο και μία για μεταφορά όπλου χωρίς άδεια με πρόστιμο €2000. Και μία κατηγορία στην επαρχία Λάρνακας για μεταφορά συναρμολογημένου όπλου κατά την διάρκεια της νύχτας.  


Εκείνο που διερωτόμαστε είναι αν όλη αυτή η ταλαιπωρία στην οποία υπέστη ο κυνηγόκοσμος για έκδοση της νέας άδειας κυνηγίου, η εγγραφή του σκύλου στην άδεια θα ελεγχθούν ποτέ και ιδιαίτερα σε αυτούς που δημιουργούν τα κυνηγετικά προβλήματα; Από εκεί και πέρα νομίζουμε είναι ευρέως γνωστό ότι το τέλος του κυνηγίου πλησιάζει αλλά κάποιου δεν θέλουν να ξεφύγουν από τις παλιομοδίτικες πολιτικές του παρελθόντος. Το θετικό της υπόθεσης ότι έκαναν την εμφάνιση τους τσίκλες και ίσως εάν βρέξει να έχουμε μια καλή μεταναστευτική χρονιά.