«Χρυσός έφηβος» με λαμπρό μέλλον 

ο νεαρός τραπέρ Γιώργος Γρηγορίου

----------------------------

 

  • Εξαιρετική εμφάνιση από τον νεαρό Γιώργο Γρηγορίου που εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο στο τραπ εφήβων, με επίδοση που θα μπορούσε να του δώσει και θέση στον τελικό των ανδρών!
  • Δυο μετάλλια (αργυρό και χάλκινο) εξασφάλισαν οι άνδρες στο τραπ και δυο οι αθλήτριες μας στο τραπ γυναικών
  • Από ένα αργυρό μετάλλιο εξασφάλισαν, η Χαρά Μελή στο τραπ νεανίδων και ο Ανδρέας Χατζησάββας στο τραπ βετεράνων

Με την προσθήκη ακόμα 7 μεταλλίων στις αποσκευές των αθλητών και αθλητριών του τραπ ολοκληρώθηκαν χθες στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης» στα Λατσιά, οι διεθνείς αγώνες του CYPRUS GRAND PRIX 2023. Ένα χρυσό στο τραπ εφήβων, 4 αργυρά, από ένα στους άνδρες, στις γυναίκες, στις νεάνιδες και στους βετεράνους και 2 χάλκινα, από ένα στους άνδρες και γυναίκες, ήταν η συνολική συγκομιδή του τραπ.

 

Το μέλλον είναι εδώ!

Σαν την «αποκάλυψη» του φετινού CYPRUS GRAND PRIX στο τραπ θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον νεαρό Γιώργο Γρηγορίου ο οποίος με 114/125, κατέκτησε με άνεση το χρυσό μετάλλιο στο τραπ εφήβων (το αργυρό κρίθηκε στους 108/125 και το χάλκινο στους 107/125) και κάλλιστα θα μπορούσε να αγωνιστεί στον τελικό των ανδρών και μάλιστα στην τρίτη θέση. Ο δεύτερος έφηβος μας Γιώργος Αναστασίου, τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 105/125. Πολύ καλή εμφάνιση είχε και η νεάνιδα Χαρά Μελή η οποία αν και «προδόθηκε» από την … πίεση της τελευταίας πούλας (13/25) κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με 84/125, έναντι 90/125 της Φραντζέσκας Τσιάου από το Χονγκ Γκογκ. Η δεύτερη νεάνιδα μας, Αικατερίνα Καμαρέγκο με 74/125 τερμάτισε στην τέταρτη θέση.


Στον ημιτελικό του τραπ ανδρών, αγωνίστηκαν πέντε Κύπριοι σκοπευτές, ένας Σέρβος, ένας Νορβηγός και ένας Έλληνας, ενώ στον αγώνα των μεταλλίων πέρασαν ο Σέρβος Μπόρκο Βασιλίεβιτς και οι Κύπριοι Γιάννος Αηλιώτης, Άδωνης Μυλωνάς και Νιχάτ Ακτερζί. Τελικά, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σέρβος σκοπευτής, το αργυρό ο Αηλιώτης και το χάλκινο ο Νιχάτ.


Στο τραπ γυναικών, όπου στον αγώνα των μεταλλίων αγωνίστηκαν η Φιλανδέζα Μόμψι Βερομάα μαζί με τις σκοπεύτριες μας Ανίτα Κουκκουλλή, Άντη Ιερείδη και Δέσποινα Τσαγγαρίδου, επικράτησε τελικά η αθλήτρια από τη Φιλανδία που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ η Άντη εξασφάλισε το αργυρό και η Δέσποινα το χάλκινο.


Άλλα ένα αργυρό μετάλλιο εξασφάλισε η Κύπρος στο τραπ βετεράνων, με τον Ανδρέα Χατζησάββα που πέτυχε 97/125, ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ταλίς Γιουργκενόβσκι από τη Λατβία με 104/125 και το χάλκινο ο Λιβανέζος Μπούτρος Τζιάλκι με 95/125.


Λόγω της γνωστής διαμάχης των Κυπρίων σκοπευτών του τραπ με τη ΣΚΟΚ και της απόφασης τους για αποχή από τους αγώνες των ζευγαριών και τα ομαδικά, που επρόκειτο να διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο, οι διεθνείς αγώνες έληξαν … άδοξα από την Παρασκευή. Τόσο η ακύρωση των δυο αυτών αγώνων του τραπ, όσο και η ακύρωση των ομαδικών αγώνων στο σκητ, θεωρούνται πλήγματα για το θεσμό του CYPRUS GRAND PRIX, και ανασταλτικοί παράγοντες, στην προσπάθεια «αναγέννησης» του θεσμού!


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


1. Ο νεαρός τραπέρ Γιώργος Γρηγορίου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και «έκλεψε» την παράσταση στους διεθνείς αγώνες


2. Οι νικητές στο τραπ εφήβων, μετά την απονομή των μεταλλίων. «Χρυσός» νικητής ο Γιώργος Γρηγορίου


3. Οι νικητές στο τραπ ανδρών, μετά την απονομή των μεταλλίων, από τον πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη. Στο δεύτερο σκαλοπάτι ο Γιάννος Αηλιώτης και στο τρίτο ο Νιχάτ Ακτερζί


4. Οι νικήτριες στο τραπ γυναικών μετά τη διεξαγωγή του τελικού, Στο μέσο η νικήτρια Μόμψι Βερομάα, αριστερά η Άντη Ιερείδη και δεξιά η Δέσποινα Τσαγγαρίδου


5. Οι νικήτριες στο τραπ νεανίδων, μετά την απονομή των μεταλλίων. Στο δεύτερο σκαλοπάτι, η νεαρή Χαρά Μελή.