To Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών αντιδρά στην πρόταση νόμου του Υπουργού Γεωργίας. Ακολουθεί η δημοσίευση του Κ.Ε.Κ.Κ

ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Ζητάει όπως απαγορευτούν τα κλουβιά σκύλων και αναγκάζεται τους ιδιοκτήτες να έχουν τα ζώα του σε περιφραγμένη περιοχή –Χτυπάνε έμμεσα τους κυνηγούς !

 

Για ακόμη μια φορά εν τη απουσία των κυνηγών κάποιοι θέλουν μα μας οδηγήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στον τερματισμό της ενασχόλησης μας είτε με την κυνηγετική δραστηριότητα, είτε με συναφείς ασχολίες. Παρά το γεγονός ότι ζητήσαμε να είμαστε παρών στην επιτροπή Περιβάλλοντος όταν συζητηθεί ο Περί ευημερία των ζώων νόμος, εντούτοις σήμερα δεν είχε καλεστεί κανένας εκπρόσωπος των κυνηγών. Έτσι λοιπόν εν τη απουσία μας, ο κος Υπουργός Γεωργίας κατέθεσε τροποποιητική πρόταση νόμου όπου ζητάει όπως απαγορευτεί η χρήση κλουβιών ανεξαρτήτως διαστάσεων για σκύλους και να προωθηθεί η κράτηση τους σε περιφραγμένους χώρους . Με λίγα λόγια προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις απόψεις αλλά και τις θέσεις των λίγων αγνοώντας τις απόψεις και τις θέσεις των πολλών. Ως κυνηγοί πέραν των 10 000 νόμιμων κυνηγών είναι κάτοχοι κυνηγετικών σκύλων, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ακούσει τις δικές μας ανάγκες και τα δικά μας πιστεύω.  Είναι αδιανόητο και ανήκουστο να αναγκάζεις ένα ιδιοκτήτη να έχει σκύλους διαφόρων φυλών μαζί ή ακόμη και ζώα διαφορετικών φύλων . Δεν είμαστε όλοι ιδιοκτήτες μεγάλων τεμαχίων γης για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε

Μία τέτοια τροποποίηση θα καταστήσει παράνομους σχεδόν όλους τους κατόχους σκύλων και ιδιαίτερα τους κυνηγούς.

Δυστυχώς εδώ και αρκετό καιρό φωνάζουμε για να ενδυναμώσουμε την κυνηγετική μας φωνή και να προστατεύσουμε τις θέσεις μας σε αυτό τον ύπουλο πόλεμο τον οποίο δεχόμαστε ως κυνηγοί, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι επαναπαύονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο και θυμούνται το κυνήγι μόνο όταν έρθει η εξόρμηση.   

Αν δεν ξυπνήσουμε ,εάν δεν οργανωθούμε και εάν δεν δράσουμε σε λίγο θα χαθούν πολλά.

Εμείς προειδοποιούμε το αρμόδιο Υπουργείο ότι εάν δεν αποσύρει την συγκεκριμένη τροποποίηση θα αντιδράσουμε έντονα . Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα σε περίπτωση που τους παρουσιαστεί μια τέτοια πρόταση όπως την απορρίψουν ασυζητητί.

 

Κυνηγέ κάποιοι σχεδιάζουν το τέλος του κυνηγίου πίσω από την πλάτη σου εσύ θα μείνεις θεατής ;

 

Γραφείο τύπου Κ.Ε.Κ.Κ