6 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε!

Πρώτα θέλω να σας καλωσορίσω στο καινούριο τμήμα του περιοδικού μας ‘ΑΕΡΟΒΟΛΟ’. Στο κάθε τεύχος θα αναλύουμε διάφορα αεροβόλα όπλα και εξοπλισμό, καθώς και συμβουλές για το σωστό χειρισμό τους. Θα σας ενημερώνουμε με θέματα που έχουν να κάνουν με το άθλημα του αεροβόλου – Bench Rest - Field Target – AIPSC - Ολυμπιακό Σταθερό Στόχο και Practical Shooting. Αν σας κίνησα την περιέργεια διαβάστε τα 6 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε εάν θέλετε να ασχοληθείτε με τη σκοποβολή αεροβόλου και ίσως και μια μέρα να συναντηθούμε σε κάποιο σκοπευτήριο…

  1. Παρακολουθήστε το αγώνισμα που σας ενδιαφέρει από κοντά. Ένα λάθος και ίσως το μεγαλύτερο που συνήθως κάνουμε, είναι να σερφάρουμε στο Ιντερνέτ και να διαβάζουμε ή να παρακολουθούμε διαφορά βίντεο, τα οποία μπορούν να μας υπερφορτώσουν με λάθος πληροφορίες. Αφιερώστε λίγο χρόνο και επισκεφθείτε το πλησιέστερο σε εσάς σκοπευτήριο και δείτε έναν αγώνα από κοντά. Παρακολουθήστε τον αγώνα και το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των σκοπευτών και εάν έχετε την ευκαιρία μιλήστε με άτομα ή υπεύθυνους ώστε να σας λύσουν τις απορίες και ταυτόχρονα να σας εξηγήσουν για το άθλημα που ενδιαφέρεστε. Σε κάποια σκοπευτήρια μπορείτε να δοκιμάσετε ρίχνοντας και μερικές βολές.

  2. Δε χρειάζεται να ξεκινήσετε με πανάκριβο εξοπλισμό Όπως ξέρουμε το κάθε αγώνισμα θέλει και τον εξοπλισμό του. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι χρειάζεται να τρέξετε να αγοράσετε το πιο ακριβό αεροβόλο τουφέκιο ή πιστόλι που υπάρχει. Σε έναν αγώνα μπορείτε να δείτε διάφορες μάρκες και τύπους αεροβόλων που έχει προτιμήσει ο κάθε σκοπευτής. Η καλύτερη πρώτη επιλογή για έναν εντελώς αρχάριο σκοπευτή είναι το κλασσικό αεροβόλο ελατηρίου. Εφόσον ο σκοπευτής έχει μάθει τα βασικά και έχει καταφέρει να φθάσει σε ένα καλό επίπεδο μπορεί να αποκτήσει ένα καλύτερο αεροβόλο PCP προσυμπιεσμένο αέρα. Κάποια από αυτά τα αεροβόλα Pcp μπορούν να κοστίσουν αρκετές χιλιάδες εύρω, για αυτό εδώ θα σας δώσω τη συμβουλή μου. Πριν αγοράσετε να δοκιμάσετε πολλά και διαφορετικά αεροβόλα. Επίσης θα σας προτείνω πάντα να αγοράζετε από αξιόπιστα καταστήματα, τα οποία μπορούν να σας προσφέρουν το After Sales Service καθώς και εξαρτήματα τυχόν κάποιας βλάβης.

  3. Ξεκινήστε αμέσως (Προπόνηση και Αγώνες) Αφού έχετε πάρει τον εξοπλισμό σας κάλο θα ήταν να ζητήσετε από έναν εκπαιδευτή να σας κάνει ορισμένα μαθήματα, πρώτα σε θέματα ασφαλείας και μετά προπόνηση για αγώνες. Να θυμάστε ότι ‘ρωτώντας μαθαίνοντας’ για αυτό μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια ή συμβουλές από πιο έμπειρους σκοπευτές και εκπαιδευτές. Ταυτόχρονα με την προπόνηση φροντίστε να ενταχθείτε στο σωματείο του σκοπευτηρίου και κάντε νέες γνωριμίες. Έτσι καμία φορά μπορείτε να μάθετε και ορισμένα μυστικά που κάνουν οι πιο έμπειροι στους αγώνες.

  4. Μην τα βάζετε κάτω. Οι επιτυχίες θα έρθουν Η συμμετοχή σας στους πρώτους αγώνες συνήθως συνοδεύεται με πολύ άγχος και φόβο μήπως κάνουμε κάτι λάθος και ντροπιαστούμε. Αυτό το αίσθημα είναι απολύτως φυσιολογικό και μην ξεχνάτε ότι όλοι μας πέρασαν από αυτό το στάδιο. Εδώ θέλει ψυχραιμία, χαλαρώστε και σκεφτείτε αυτά που σας έμαθαν στην προπόνηση. Σαν νέος σκοπευτής στο χώρο μην περιμένετε να κερδίσετε από τον πρώτο σας αγώνα. Είναι σημαντικό να αποκτήσετε εμπειρία με τη σωστή καθοδήγηση. Μην τα βάζετε κάτω, πολύ σύντομα θα είστε σε θέση να ανταγωνιστείτε άλλους σκοπευτές.

5.Απολαύστε το Χόμπι σας. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε ότι η σκοποβολή είναι το Χόμπι μας. Το κάνουμε γιατί μας αρέσει. Το κάνουμε να χαλαρώσουμε να διασκεδάσουμε, να περνάμε καλά, να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητα. Πολλές φορές όσο μπαίνουμε στα βαθιά το ξεχνάμε αυτό.

6 Πάνω από όλα Ασφάλεια Απολαύστε το αγαπημένο σας χόμπι με ασφάλεια. Πάντα ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του σκοπευτηρίου και να τηρείται τους κανόνες ασφάλειας.