Δυστυχώς όπως κάθε χρόνο κάποιοι θέλουν να θεωρούν τον εαυτό τους πιο έξυπνο από τους άλλους και επιδίδονται στο κυνήγι φασών και τρυγονιών πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.

Σε κάποιες περιπτώσεις πέφτουν στα χέρια της υπηρεσίας θήρας όπως το περιστατικό τον Ιούλιο στην Πάφο αλλά τις περισσότερες των περιπτώσεων φεύγουν ανενόχλητοι.

Σήμερα μετά από εξόρμηση κυνηγού στην περιοχή Κατύδατα στην επαρχία Λευκωσίας για εκπαιδευτικό με τα σκυλιά του, εντόπισε κάτω από ένα πεύκο αρκετά φτερά φασσών και κενά φρέσκα φυσίγγια. Στην συνέχεια τα σκυλιά του βρήκαν δύο φρεσκοσκοτωμένες φάσσες.

Ακόμη ένας λόγος για τον οποίο χρειάζεται ένα νέο σύστημα αστυνόμευσης της υπαίθρου για να αποφεύγονται και περιστατικά λαθροθηρίας αλλά και περιστατικά εμπρησμών.

Σε μία άλλη εξέλιξη εκατοντάδες νόμιμοι κυνηγοί εξέφρασαν τόσο προς την υπηρεσία θήρας όσο και προς εμάς τα παράπονα τους για το αηδιαστικό πλέον φαινόμενο να πηγαίνουν κάποιοι μέρες προηγουμένος και να τοποθετούν αντικείμενα στο κυνηγόχωρο επικαλούμενοι την δημιουργία πόστων. Μάλιστα το θράσος ορισμένων τους οδήγησε στο να αναγράφουν και τα τηλέφωνα τους. Αυτές οι πράξεις αποτελούν προσβολή του αθλήματος του κυνηγίου και πρέπει να ρυθμιστούν νομοθετικά έτσι ώστε να υπάρχουν αποτρεπτικά προστύμματα.