ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2012-13

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vas.vas
Full Member

ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2012-13 .

Δημοσίευση από vas.vas »

Κοπέλια νομίζω
συζητούμε Άδικα των Αδικων.
Η ουσία είναι μια ΤΖΙΚΛΕΣ ΜΗΔΕΝ.
Της τελευταίες τρεις εξορμήσεις εγύρισα την Κύπρο ούλλη.

Μόνο περπατητό σε αρκατζιές , καλαμιώνες , λαξιές με πευκα
Αν κάποιος το κάμνει να παίξει 6-8 τζίκλες ούλλοι μέρα.
Εγώ εδίπλοσα τα φέτος.
Ξεκινούμε εκπαιδευτικά τους σιήλλους τζιε κανεί.
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Re: ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2012-13 .

Δημοσίευση από Anthimos »

Hunting Maniac έγραψε:Νομίζω το αν έπαιξε κάποιος συνάδελφος 5 - 10 πουλιά κάπου για τους πλείστους από εμάς είναι αδιάφορο. Το θέμα είναι ότι οι τζίκλες χρόνο με τον χρόνο έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από την Κύπρο, οπότε όλοι εμείς που απολαμβάναμε το συγκεκριμένο κυνήγι και τις συγκινήσεις που μας πρόσφερε, έχουμε μείνει με τις αναμνήσεις. Απλά σκεφτείτε τα εξής: πριν 20 χρόνια όλοι μιλούσαμε για διψήφιους και τριψήφιους αριθμούς σε παραδοσιακούς τζικλότοπους. Ολοι παίζαμε το πρωϊ και πηγαίναμε σπίτι ευχαριστημένοι. Στην συνέχεια επειδή δεν μας αρκούσε το πρωϊνό, αρχίσαμε τα τζήταστρα και αποδεκατίζαμε όσα πουλιά γλύτωναν το πρωϊ, ασχέτως ότι τα μισά πουλιά που παίζαμε τα χάναμε. Στην συνέχεια ήρθε η μόδα με τα μηχανάκια, για να καλύψει την αχορταγία μας για αυξημένη κάρπωση σε σχέση με τους άλλους. Και τώρα που είμαστε;; Να συζητούμε ότι ο Α ή ο Β έπεξε 5 πουλιά περπατώντας όλη μέρα από τόπο σε τόπο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Συνάδελφοι, το θέμα είναι απλό. Το κυνήγι της τζίκλας στην Κύπρο ήρθε στο τέλος του και δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε οτιδήποτε για αυτό. Απλά διερωτώμαι αν ένας από τους λόγους για την κατάντια αυτή, είναι και η αχορταγία μας όλα αυτά τα χρόνια!

Φίλε προς θεου, δεν αποδεκατησαν τα οπλα τις τζικλές !! Τα δικτυα και η παρανομη εμπορεια σιγουρα επιβαρυνουν την κατασταση για τους πληθυσμους που καταληγουν στο νησι , αλλα όχι τα οπλα , ακομα και με μηχανακια.
Οι γατες στην Αγγλια τρων περισσοτερα πουλια καθε χρονο απ οτι οι κυνηγοι στη Κυπρο με οπλο!!!
Η τσιχλα εχει αλλοπροσαλη αποδημιτικη συμπεριφορα , αυτο σε συνδυασμο οτι εξαφανιστηκαν τα περβολια, σταματησε η γεωργια και οσοι σπέρνουν ασχολουνται με την μονοκαλιεργεια ισως ειναι πιο σημαντικοι λογοι για ενα πουλι να σταματησει να επιλέγει ενα προορισμο για ν αποδημισει
Η εξαφανιση ή η μειωση των βιοτοπων δηλαδή . Η τσιχλα έχει ανάγκη απο ζωική τροφη ( σαλιγκαρια & σκουλικια) κατι που εβρισκε σε πληθωρα μεσα στα περβολια με εσπερειδοειδη τα οποια στη Κυπρο έχουν μειωθει κατα 80% τα τελευταια χρονια ....
Αυτα οι κραιπάλες με τζικλες στα εστειτόρεια αφου εβαστουσαμεν ουλλοι να τις πιερωσουμε 2 λιρες την μια οποταν τα δικτυα δεκαπλασιαστηκαν για να τις πιαννουν να τρωμε με τις ντουζινες, κυνηγοι και μη
Οι κυνηγοι με όπλα ειναι τελευταιοι στη λιστα του γιατι μειωθηκαν οι τζικλες !!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
FRANCHI
Full Member

Δημοσίευση από FRANCHI »

παιθκιά παρατήρησα ότι η τσίκλες για κάποιο λόγο ήρταν τσαι εφύγαν. Τις 4 τελευταίες εξορμήσεις του ενδημικού βρήκα πολλές σε 4 τόπους που δεν παίζονται ούτε προσπάθησαν να τις κυνηγήσουν. Ξημέρωνε και άτε να έβλεπες να πετάσει καμιά αλλά άμαν περπατούσα είχε. Μπορεί για μια απόσταση να μην έβλεπα αλλά σε ορισμένα σημεία έφευγαν πολλές. Σε κάποια απόσταση ήταν γεμάτο κυνηγούς με μηχανάκια αλλά αυτές ήθελαν την ησυχία τους. Ίσως να άλλαξαν οι καιρικές συνθήκες και έφυγαν ίσως να αλλάξαν περιοχή και τις έφαγαν ο Θεός ξέρει τι έπαθαν.
Παρατήρησα επίσης ότι δεν κάνουν πέρασμα καθόλου. Αν κάνουν την μια εξόρμηση και τις παίξουν την άλλη δεν κάνουν και νομίζεις ότι έφυγαν όλες αλλά άμαν περπατήσεις έχει λίγες.
Κάθε εξόρμηση σε 30 λεπτά περπατητό σύρνω μισή ζώνη φουσιέκκια τσιαι φεύκω για να μεν τα σύρω ούλλα τσιαι νευριάσω παραπάνω γιατί φέτος δεν τις κουτσιώ. Υγεία να έχουμε τσιαι ας εν τσιαι τούτες οι λίγες να παρπατούμε στην φύση
I believe half of what I see and nothing of what I hear
Άβαταρ μέλους
Captain theodoros

Δημοσίευση από Captain theodoros »

ΗΣΥΧΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΠΑΙΔΙΑ !

υ/σ ΚΑΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ
<<< ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ >>>

TO ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟ F/B .

https://www.facebook.com/groups/326097290747122/
Max
Full Member

Δημοσίευση από Max »

εσβήστηκε κάτι ???
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

ε Ανθημε δεν διαφωνω ... τοτε οι ζικλες ηταν παντου ακουες επαιξεν ο Ανθημος ζικλες στο Λυθροδοντα ζε οπου ζε να παενες Λυθροδοντα επαιζες ασεν 20-30 πουλια, ο Ανθημος ομως που ηταν στο ποστο το καλο επαιζεν 100-200 ! και τωρα το ιδιο ενει καποιος παει και παιζει 10-20 πουλια και καποιος αλλος παει και παιζει 1-2 γιατι παει ζιαμε που εν τα παραδοσιακα περασματα και απολαμβανει τον ηχο τον μηχανουθκιον που βαλουν οι γιρον του και καμουν συνχορδιες
ζεμενα το ποιο πυθανον οπως παν τα πραματα στο μελον εν να μου λαλει ο γιος μου "ε πατερα παενε φρουταρια πιασε κρεμιθκια ζε επαιξα 1 ζικλα!!!!!!!!!!!!!!!!!"
ζε να του λαλω "ααααα γιε μου τον ζαιρο που παενα εγω κυνηγι επαιζα 10-20 σε μια εξωρμηση" και να μεν με πιστεφκει

φιλε μου δεν ειναι αλαζωνεια απλα ειναι η ταση του κυπρεου να μην δεχεται την πραγματικοτητα!
λαλω σας 5 πραματα για να σας βοηθησω και να μην καθεσται να βλεπετε μια φωτογραφια με 3 ζικλες και 1 φασα λες και βλεπετε αγριογουρουνο στην Κυπρο! 660 προβολες απο χτες μεχρι σημερα μια φωτογραφια με 3 ζικλες :?
απλα εσεις δεν μπορει να το χορεσει το μιαλο σας πως "ναι ζικλες δεν εχει
και οσες εχει δεν κινουνται και δεν ειναι στο ιδιο μερος οπως πρην 10 χρονια αρα πρεπει να αλαξω και εγω την ταχτικη μου και την περιοχη μου και να προσαρμοστω στα νεα δεδομενα"
Άβαταρ μέλους
Artemis G.
Full Member

Δημοσίευση από Artemis G. »

καλα ρε παιδια... γιατι καθεστε και λαλειτε ουλλοι πριν 10 χρονια και πριν 15.... το τωρα να δειτε... οτι περσυ εμπηκαν 100 πουλια φετος εμπηκαν 80..... και παμε κατω κατω.... ναι οντως εν δισκολοεβρετες....
που την αλλη ομως και ο κοπανος ο σωτηρης εχει και το δικιο του.... εγω την προπερασμενη κυριακη εμπηκα σε μια λαξια 100 μετρα , διπλα που χωμαδρομο , ο οποιος χωματοδρομος εν οπως το χαιγουει καθε κυριακη που τα διπλοκαμπινα και εσηκωσα 15 - 20 τζικλες... τζινη την λαξια ομως εχει 3 χρονια που παω στεκουμε 500 μετρα πιο πανω στα ποστα και ενεπια ποτε να την καμω ουτε εγω , ουτε κανενας.... αλλα στα ποστα 2 τζικλες ατε το πολλη 4 να κινηθηκαν....
επια σε παραδοσιακο τζικλοτοπο , στο μαθκιατη , επερπατησα μιαν ποταμοσια ουλλο καλαμιες , πευκους , ελιες σχεδον επεια λυθροδοντα , και αν ειδα 10 τζικλες....
αρα ναι σωστα θελουν λιγο ψαξιμο....
εν ξερω για σας αλλα εγω βρισκω το και λιγο πιο συναρπαστικο να τες γυρευω... καμει με να γινουμε πιο περιεργος , να ανακαλυφκω πραματα , νεα μυστικα , νεα ποστα , νεους τοπους.
και αν για καποιους εν ανωμαλια , μαζοχισμος τουτο.... ε ναι ειμαι !!!!

παντα φιλικα , χωρις να θελω να θιξω κανενα....
Εξορία ονομάζεται η απομάκρυνση, εν είδει ποινής, κάποιου από την περιοχή ή το κράτος στο οποίο μένει, χωρίς να επιτρέπεται να επιστρέψει... Εξορισμός στους ΤΑΛΙΜΠΑΝ
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

sotiris!129 έγραψε:ε Ανθημε δεν διαφωνω ... τοτε οι ζικλες ηταν παντου ακουες επαιξεν ο Ανθημος ζικλες στο Λυθροδοντα ζε οπου ζε να παενες Λυθροδοντα επαιζες ασεν 20-30 πουλια, ο Ανθημος ομως που ηταν στο ποστο το καλο επαιζεν 100-200 ! και τωρα το ιδιο ενει καποιος παει και παιζει 10-20 πουλια και καποιος αλλος παει και παιζει 1-2 γιατι παει ζιαμε που εν τα παραδοσιακα περασματα και απολαμβανει τον ηχο τον μηχανουθκιον που βαλουν οι γιρον του και καμουν συνχορδιες
ζεμενα το ποιο πυθανον οπως παν τα πραματα στο μελον εν να μου λαλει ο γιος μου "ε πατερα παενε φρουταρια πιασε κρεμιθκια ζε επαιξα 1 ζικλα!!!!!!!!!!!!!!!!!"
ζε να του λαλω "ααααα γιε μου τον ζαιρο που παενα εγω κυνηγι επαιζα 10-20 σε μια εξωρμηση" και να μεν με πιστεφκει

φιλε μου δεν ειναι αλαζωνεια απλα ειναι η ταση του κυπρεου να μην δεχεται την πραγματικοτητα!
λαλω σας 5 πραματα για να σας βοηθησω και να μην καθεσται να βλεπετε μια φωτογραφια με 3 ζικλες και 1 φασα λες και βλεπετε αγριογουρουνο στην Κυπρο! 660 προβολες απο χτες μεχρι σημερα μια φωτογραφια με 3 ζικλες :?
απλα εσεις δεν μπορει να το χορεσει το μιαλο σας πως "ναι ζικλες δεν εχει
και οσες εχει δεν κινουνται και δεν ειναι στο ιδιο μερος οπως πρην 10 χρονια αρα πρεπει να αλαξω και εγω την ταχτικη μου και την περιοχη μου και να προσαρμοστω στα νεα δεδομενα"

Ρε Σωτηρη εγω συμφωνω με τον Μax οτι το να ποσταρεις σε μια τετοια περιοδο 10 πουλια και να προσπαθεις να μας πεισεις οτι εχει πουλια και εισαι ο καλυτερος κυνηγος επειδη τις βρισκεις και ολοι αλλοι εν καταλαβουμε και δεν έχουμε τις γνωσεις και τις κυνηγετικες ικανοτητες για να σε φτασουμε
Ειπα να μεν το τραβησουμε , ατου ο Σωτηρης ( εχει το τ ονομα αλοπως )
Κατσε την μαππα χαμε ρε Σωτηρακη να χαρεις !!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

καλα που τα αυριο να βαζω και εγω καλο 1 ζικλα για να μεν σας κακοφενεται
Max
Full Member

Δημοσίευση από Max »

Δυστυχώς εν καταλάβεις τι σου λαλούν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ”