Ειναι σαν να το εγραφα εγω τουτο!! Συμφωνω απολυτα, ιδανικα, κοντακι-ζυγωματικο - ωμος ακουμπουν ταυτοχρονα και σχεδον νοχελικα. Οι καννες ομως ηδη βλεπουν στη σωστη προσκοπευση που εχει μπει κατα την επωμιση. Μετα το κλειδωμα, υπαρχει μια μικρη κινηση ελεγχου και ακαριαιο τραβηγμα σκανδαλης. ΟΧΙ στο παρατεταμενο τζιλιμα.mouzouris έγραψε:Λανθασμένης επώμισης !
Το μήκος του κοντακιού μετριέτε πάντοτε κατα την σωστή επώμιση. Η σωστή επώμιση δεν είναι η απότομη επώμιση. Θυμάμε πάντα τον δάσκαλο μου Αντώνη Δεστέφανι (και μου έμεινε από τότε) ΑΡΓΗ ΕΠΩΜΙΣΗ ΙΣΟΝ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΑΤΗΜΑ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ.
Παρακολουθήστε τους σκοπευτες του skeet που ρίχνουν σε σχετικά κοντινούς και γρηγορους στόχους, πόσο "αργά" και "γλυκιά" φέρνουν το όπλο στον ώμο.
Επίσης το πρόβλημα που παρουσιάζετε το όπλο να κάθετε χαμηλά συμβαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις όπου ο κυνηγός τοποθετεί πρώτα το κοντάκι στον ώμο και μετά κουμπώνει το κεφάλι στην ράχη ενώ θα έπρεπε να είναι το αντίθετο. Το κοντάκι έρχεται και βρίσκει το κεφάλι (ζυγωματικό) και έτσι ταυτόχρονα αναγκάζουμε το πέλμα να ανέβει (κλειδώσει) και στο σωστό ύψος στον ώμο.
Κοντάκι και pitch
- kypros
Re: Κοντάκι και pitch
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...