μέχρι ποσα γραμμάρια μπορεί να παίξει ένα όπλο magnum ?

Άβαταρ μέλους
kypros

Re: μέχρι ποσα γραμμάρια μπορεί να παίξει ένα όπλο magnum ?

Δημοσίευση από kypros »

[quote="AU-79"]Εχω και εγω καποια ερωτηματα περι μακνουμ...Φυσιγγιο 70mm με 1050bar πιεση ειναι μακνουμ? Με οπλο 70mm δηλαδη παιζεται αφου και το φυσιγγιο το ιδιο αναγραφει? Παιζουν ρολο και οι αυλοι στην αντοχη στο να ριξεις ενα τετοιο φυσιγγιο π.χ 18.7- 18.8 τραβουν περιτου?[/

Ειναι ευρωπαικος κανονισμος για φυσιγγια καποιοας γωμοσης και πανω τα οποια πιστοποιουν με αυτο που φερουν οτι δεν θα αναπτηξουν πιεσεις περαν των 1050 βαρ.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
andreas b525
Full Member

Δημοσίευση από andreas b525 »

δηλαδή όταν ένα όπλο είναι πάνω από τρία κιλά παίζεις φυσίγγια 36 γραμμάρια από το πρωί μέχρι το βραδυ δεν θα του προκαλέσει ζημια?
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

andreas b525 έγραψε:δηλαδή όταν ένα όπλο είναι πάνω από τρία κιλά παίζεις φυσίγγια 36 γραμμάρια από το πρωί μέχρι το βραδυ δεν θα του προκαλέσει ζημια?

Φίλε όταν λές 36 γρ απο το πρωι μέχρι το βραδυ??
Στο ενδημικο θα παιξεις παραπανω απο 10 φυσιγγια όλη μερα ?? ( Μια πολλα καλή μέρα)
Στη τσιχλα δεν θα παιξεις 36 γρ θα παιξεις ατε 33γρ με 34 γρ αν με ρωτας εμένα 32
Στο τρυγόνι το ίδιο . Στη φασσα αν ριξεις ενα πακετο φυσιγγια εισαι βασιλιας .

Και με οπλο κατω απο 3KG αν ειναι καλης ποιότητας μπορεις να το κανεις.

Τι διαφορα έχει το 36 απο το 35 . Εξαλλου υπαρχουν κακογεμισμένα φυσιγγια 30 και 32 που παραγουν πιεσεις πιο επικυνδινες απο ενα μαγκνουμ !!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
andreas b525
Full Member

Δημοσίευση από andreas b525 »

θα συμφωνήσω μαζί σου!
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Anthimos έγραψε:
andreas b525 έγραψε:δηλαδή όταν ένα όπλο είναι πάνω από τρία κιλά παίζεις φυσίγγια 36 γραμμάρια από το πρωί μέχρι το βραδυ δεν θα του προκαλέσει ζημια?

Φίλε όταν λές 36 γρ απο το πρωι μέχρι το βραδυ??
Στο ενδημικο θα παιξεις παραπανω απο 10 φυσιγγια όλη μερα ?? ( Μια πολλα καλή μέρα)
Στη τσιχλα δεν θα παιξεις 36 γρ θα παιξεις ατε 33γρ με 34 γρ αν με ρωτας εμένα 32
Στο τρυγόνι το ίδιο . Στη φασσα αν ριξεις ενα πακετο φυσιγγια εισαι βασιλιας .

Και με οπλο κατω απο 3KG αν ειναι καλης ποιότητας μπορεις να το κανεις.

Τι διαφορα έχει το 36 απο το 35 . Εξαλλου υπαρχουν κακογεμισμένα φυσιγγια 30 και 32 που παραγουν πιεσεις πιο επικυνδινες απο ενα μαγκνουμ !!
Διαβαζα ενα αρθρο πριν μερικους μηνες σε αγγλικο περιοδικο και οταν εβλεπες τις πιεσεις που ειχε το 28αρι ταππα λιλλενη το RC, ετριβες τα ματια σου.Πολυ πιο πψηλες απο το αναμενομενο, ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ τεστ.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Εμενα προσωπικα το οπλο μου ειναι κυνηγετικο και εχει βαρος 3.200 kg. και αυλους 18.5-18.4 και 76 μμ θαλαμη.

Στο ενδημικο συνεχεια συνεχεια 35γρ και καποτε και καμια 38-40γρ. Δεν καταλαμβενεις διαφορα ειδικα στο ενδημικο. Το λακτισμα που εχω ειναι κανονικο και δεν το καταλαμβενεις καν οταν περπατας και σε συνδιασμο με την αδρεναλινη. Επισης τα ποιοτικα 38γρ-40γρ π.χ NOBEL SPORT (Super GACCIA και Τechna PM 40 που τα δοκιμασα ειναι γλυτζια! οταν τα πεζεις οταν και εκει που πρεπει) ισως μας τρομαζει ο αριθμος 38-40-42. Πιο πανω σιγουρα ειναι υπερβολη και αχρειαστα. Αλλα πρεπει να εχουμε και λογο που τα πεζουμε..Για παραδειγμα εγω εν να το βαλω μες σε ανοικτα τσιοκς για να μου γεμισουν τα κενα με πιο λεπτο σκαι 7αρι... και το αντιθετο καποιος του λαγου μπορει να τα βαλει σε στενο τσιοκ και χοντρο σκαι για φουλ συγκεντρωση στα 35-40 μετρα.

Στην τζιηκλα σχεδον παντα 32γρ χωρις κανενα προβλημα. Αλλα και παλι επειδη πεζω πιο ανοικτα τσιοκς. Αν επεζα πιο κλειστα θα ηταν καλα και τα 28γρ.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Breda Pegaso έγραψε:Εμενα προσωπικα το οπλο μου ειναι κυνηγετικο και εχει βαρος 3.200 kg. και αυλους 18.5-18.4 και 76 μμ θαλαμη.

Στο ενδημικο συνεχεια συνεχεια 35γρ και καποτε και καμια 38-40γρ. Δεν καταλαμβενεις διαφορα ειδικα στο ενδημικο. Το λακτισμα που εχω ειναι κανονικο και δεν το καταλαμβενεις καν οταν περπατας και σε συνδιασμο με την αδρεναλινη. Επισης τα ποιοτικα 38γρ-40γρ π.χ NOBEL SPORT (Super GACCIA και Τechna PM 40 που τα δοκιμασα ειναι γλυτζια! οταν τα πεζεις οταν και εκει που πρεπει) ισως μας τρομαζει ο αριθμος 38-40-42. Πιο πανω σιγουρα ειναι υπερβολη και αχρειαστα. Αλλα πρεπει να εχουμε και λογο που τα πεζουμε..Για παραδειγμα εγω εν να το βαλω μες σε ανοικτα τσιοκς για να μου γεμισουν τα κενα με πιο λεπτο σκαι 7αρι... και το αντιθετο καποιος του λαγου μπορει να τα βαλει σε στενο τσιοκ και χοντρο σκαι για φουλ συγκεντρωση στα 35-40 μετρα.

Στην τζιηκλα σχεδον παντα 32γρ χωρις κανενα προβλημα. Αλλα και παλι επειδη πεζω πιο ανοικτα τσιοκς. Αν επεζα πιο κλειστα θα ηταν καλα και τα 28γρ.

Φίλε οταν αναφέρομαι σε φυσιγγι 40 γραμμαρια που παιζω χειμωνα καλοκαιρι ειναι η PM40 όπου μια χρονια στη φασσα 8 πουλια στα 35 με 40 μετρα εκει που τα υπολοιπα μου φυσιγγια ξιφτεριζαν κτλ , εκατεβαζαν τες νεκρές ακαριαια. 8 πουλια εγω και 11 ο αδελφος με ίδιο φυσιγγι και ίδιο όπλο και μεταξυ ωρα 11 με 2 το μεσημέρι σ ενα νερο. Απο τοτε με συνοδευει παντου ενα πακετο. Μαζι με την ασπρη 35 της Βικτορυ ειναι τ αγαπημενα μου.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
682 GOLD E
Full Member

Δημοσίευση από 682 GOLD E »

Anthimos έγραψε:
Breda Pegaso έγραψε:Εμενα προσωπικα το οπλο μου ειναι κυνηγετικο και εχει βαρος 3.200 kg. και αυλους 18.5-18.4 και 76 μμ θαλαμη.

Φίλε οταν αναφέρομαι σε φυσιγγι 40 γραμμαρια που παιζω χειμωνα καλοκαιρι ειναι η PM40 όπου μια χρονια στη φασσα 8 πουλια στα 35 με 40 μετρα εκει που τα υπολοιπα μου φυσιγγια ξιφτεριζαν κτλ , εκατεβαζαν τες νεκρές ακαριαια. 8 πουλια εγω και 11 ο αδελφος με ίδιο φυσιγγι και ίδιο όπλο και μεταξυ ωρα 11 με 2 το μεσημέρι σ ενα νερο. Απο τοτε με συνοδευει παντου ενα πακετο. Μαζι με την ασπρη 35 της Βικτορυ ειναι τ αγαπημενα μου.
Γενικα τα φυσιγγια της nobel sport βγαζουν λιγο πιο κλειστες ντουφεκιες απο το συνηθισμενο! καποια εχουν το συγγεντρωτηρα αποσπωμενου πατου (οπως και το pm40) οπως ονομαζεται και χτυπουν πραγματι σε πολυ μακρυνες αποστασεις! ομως εχω την εντυπωση δεν αφηνει να δουλεψει κανονικα το τσιοκ του οπλου! συρνεις σφαιρες!!
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

682 GOLD E έγραψε:
Anthimos έγραψε:

Γενικα τα φυσιγγια της nobel sport βγαζουν λιγο πιο κλειστες ντουφεκιες απο το συνηθισμενο! καποια εχουν το συγγεντρωτηρα αποσπωμενου πατου (οπως και το pm40) οπως ονομαζεται και χτυπουν πραγματι σε πολυ μακρυνες αποστασεις! ομως εχω την εντυπωση δεν αφηνει να δουλεψει κανονικα το τσιοκ του οπλου! συρνεις σφαιρες!!
Φιλε το πιστονάκι αποσπωμενου πάτου ειναι μεν πιο συγκενρωτικο αλλα δινει καλυτερες κατανομες..(πιο πολλα σκάγια στο κυκλο και πιο πυκνα) οχι σφαιρες αφου αποδειγμενα ταξιδευει μαζι με τα σκαγια όσο και το ποτηράκι.
AU-79
Full Member

Δημοσίευση από AU-79 »

NSI απο τα αγαπημενα, εγω φετος στη φασσα επαιζα την colombo και την super casia ειχα φοβερα αποτελεσματα ειδικα με την super casia επαιζα τες σε αποστασεις 35-45 μετρα και πεφταν οπως τα μαρουλλια με σκαι Νο5 μιλουμε πρωτη φορα που εγυριζα το οπλο με σιγουρια για ετσι αποστασεις. Την colombo παιζω την και στο λαγο ως δευτερο φυσιεκκι μπορω να πω οτι απο τι lepre ειναι κατα πολυ ανωτερη. Στην φασσα μου συστησαν ακομα ενα αλλα δεν το δοκιμασα ειναι το nobel speed 34γρ αν δεν καμνω λαθος η πυρητιδα του δεν ειναι Techna.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”