Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kypros

Re: Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!

Δημοσίευση από kypros »

Φιλε να γινονται εκπεδευτηκα αλλα μονο στα μερη που πρεπει αυτο ειπα απλα. Οχι ανεξελεκτα. Και το ιδιοιστευω και για το κυνηγι μπεκατσας

Και ναι παιδια εαν καποιος θελει να κυνηγα ενα κυνηγι μονο θα επρεπε να πληρωναι πιο λιγα.

Και ναι πιστευω οτι αν θα υπαρξει κυνηγι μπεκατσας θα πρπει να μπει και ενα επιπροσθετο ποσο για αυτη την αδεια
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
istriano ®

Δημοσίευση από istriano ® »

Καιρος να γινει δευτερο meeting. Παρα ο καθενας να λεει εκεινο που του συμφερει, καλυτερα να γραφουν κατω οι θεσεις μας, ομορφα και σωστα και να σταλουν στους αρμοδιους ως απαιτησεις/εισηγησεις οργανομενου συνολου.
stelios---
Full Member

Δημοσίευση από stelios--- »

istriano έγραψε:Καιρος να γινει δευτερο meeting. Παρα ο καθενας να λεει εκεινο που του συμφερει, καλυτερα να γραφουν κατω οι θεσεις μας, ομορφα και σωστα και να σταλουν στους αρμοδιους ως απαιτησεις/εισηγησεις οργανομενου συνολου.
ΑΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!!!ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!!
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…

Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
isimerinos
Full Member

Δημοσίευση από isimerinos »

andreas78 έγραψε:
isimerinos έγραψε:
kypros έγραψε:Αντρεα μου δικαιωμα του καθενως τι κυνηγα. Αλλα πρεπει να αντιλιφθουν οτι ολα τα θηραματα ειναι ισαξια.

Προσωπικα το κυνηγι του λαγου δεν με εκφραζει, το θεωρω ανιαρο. Σεβομαι αυτον που το εξασκει αλλα σε καμια περιπτωση δεν δεχομαι οτι το θηραμα αυτο πρεπει να ειναι ο καθοριστικος παραγοντας ολων των αποφασεων που αφορουν τα κοινα.

Ειμαι μανιακοτατος κυνηγος, καλος η κακος, νομιζω οσο λιγοι σε τουντο τοπο σε θεμα παθους για το κυνηγι αλλα δεν με ενοχλει καθολου να μην χτυπησω ουτε ενα λαγο ολοχρονα αλλα δεν μπορω να φανταστω να χασω ουτε μιση εξορμηση για κυνηγι φτερωτου θηραματος.

Εχω το ιδια δικαιωματα οσο ενας λαγοκυνηγος , θελω να κυνηγα και εκεινος ελευθερα αλλα οφειλει και αυτος να με σεβαστει και να αντιλιφθει οτι οταν δικαιουμαι να κυνηγω μπεκατσα το δημοκρατικο και δικαιο ειναι να με σεβαστει.
Κύπρο μου εν ισαξιο θηράμα ο περτικος που αν τον φάμε έφαμεν τον με τη φασσα που παει και έρχεται? εν ισαξιο θηράμα ο λαγός με την μπεκατσα που φέτος ήρθε του χρόνου εν ηρτε? εν ανιαρο το κυνήγι του πιο έξυπνου θηραματος που για να μάθεις τον σκύλο να τον βρίσκει πρέπει να φαεις την ζωή σου πας τα βουνά? όλοι έχουμε προτιμήσεις αλλα να μεν τα ισοπεδώνουμε όλα.

Φίλε μου η μπεκατσα είναι πρώτη σε προτημιση σε ολόκληρη την Ευρώπη!!!!!!!
Στατιστικός αποδεδειγμένο!!!
Η προτιμήσεις του κάθε ενός μας είναι άλλο θέμα, εσένα μπορεί να μην σου αρέσει αλλά σε κάποιους άλλους αρέσει και την θεωρούν ανώτερη!!!!!!
Ξέρω το φίλε μου αλλα εγώ εν άλλο που λέω. Λέω οτι η μπεκατσα παει και έρχεται εμείς που θελουμε να κυνηγουν και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας πρέπει να προστατέψουμε το ενδημικο
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Δηλαδή φίλε μου, να συνεχίσουμε με την υπάρχουσα ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ!!!!
Με την νοοτροπία ότι κάποιοι θα παρανομούν!!!!
Με την νοοτροπία του ζαμαν φού!!!!!
Αυτά δηλαδή που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια ??
Είσαι με την ψευδαίσθηση δηλαδή ότι σε πέντε χρόνια το πολύ θα κυνηγάς????
Με το να δωθει η μπεκατσα με σωστό έλεγχο και κανόνες, με το να γίνονται ελάχιστες απελευθερώσεις πέρδικες και μόνο εκεί που χρειάζονται και όχι για εκτόνωση κάποιων, θα περισσεύουν χρήματα και μαζί με το αντίτιμο της μπεκατσα μπορεί να επανδρωθει αφάνταστα το Ταμείο.
Οι ασυνείδητοι θα πρέπει εκτός από τις καταγγελίες σιγά-σιγά να απομονώνονται και από τους νομοταγείς, αυτή τη στιγμή οι καθώς πρέπει κυνηγοί σκύβουν το κεφάλι στους παράνομους και τους κρεατοσυλλεκτες!!!!!!
Πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι, και όσο περισσότεροι νομοταγείς κυνηγοί βρίσκονται στα βουνά τόσο λιγότεροι θα είναι οι επιτήδειοι!!!!
Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε, αν συνεχίσουμε έτσι θα έρθει το τέλος του κυνηγιού πολύ σύντομα!!!!!
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Οταν το εχει ο ανθρωπος να παρανομησει θα παρανομησει. Τζιαι τωρα που εχει τζιηκλες τους περτικους καθαριζουν τους. Ενας που ειναι νομοταγης και εχει συνειδηση πανω απ ολα δεν θα παρανομησει.

Ολα γινονται αν υπαρχει θεληση. Τον τζιαιρο που ηταν να μπουμε στην ευρωπη ουλλα εκοψαν τα πολλα ευκολα και χωρις καν να τα διεκδικησουν. (Βλεπε παραδοσιακο κυνηγι αμπελοπουλιου, απριλιατικο τρυγονι, κυνηγι τζιηκλας τον Μαρτιο).

Μπορει να βρεθει λυση αλλα πρεπει να μελετηθει πολυ καλα πρωτα.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
AU-79
Full Member

Δημοσίευση από AU-79 »

tooulos96 έγραψε:
AU-79 έγραψε:Μακαρι να ηταν ολοι οι κυνηγοι σαν τους φιλους απο το forum και εαν επαιρναν που τη θεση μου το ναι μετα χαρας αλλα εφοσον για να παρεις αδεια κυνηγιου δεν υπαρχει το το test απμαλατοσυνης τοτε ΟΧΙ.

Δεστε τι γινεται τωρα αυτο το διαστημα στην Ελλαδα οπου σταματησε το κυνηγι του λαγου και κυνηγουν αγριοχοιρους και μπεκατσες αλλα το τι γινεται αλλαν νταλλον. Οσοι εχετε fb μπειτε στο λαγοκυνηγοι ελλαδος να δειτε συζητηση προσφατη και θα καταλαβεται.

Αλλα για να μην ειμαι " Ο ΕΙΠΑ ΟΙ ΕΝ ΟΙ" σηγουρα η φορμουλα υπαρχει για να επιτευχθει θεληση να υπαρχει αλλα σε αυτο το τομεα χρειαζεται και ο κλαδος της κυνηγετικης παιδειας που μονο αυτος θα μας σωσει οπως αρκεψαν και δειχνουν τα πραματα.
Ρε φίλε εννοείς ότι αυτοί εν πιο αμπαλατοι μας????
Δεν ξέρω που να βρω τη σελίδα που λεεις

Προσωπικα εν πιστευω να υπαρχει χαρα που στο κυνηγι να μεν εχει τα προβληματα που εχουμε και εμεις δαμεσα αλλα σιουρα οι σε ετσι βαθμο.

Η σελιδα http://www.facebook.com/groups/152047696873/?fref=ts

Δημοσιευση 17 Ιανουαριου "η μιση ελλαδα κυνηγισουσε λαγο σημερα ..και μετα μας το παιζετε και καλα σωστη κυνηγοι εσεις οι λαγαδες .....................η σας ηρθε η γκαβλα να γινετε γουρουναδες για 10 μερες "

Λαγος τετοια εποχη φιλε μου μονο απο μπεκατσαδες σκοτωνεται.Και μαλιστα σε μεγαλους αριθμους.Δυστυχως.Προσωπικη μου αποψη βεβαια και πολλων αλλων πιστευω.
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

tooulos96 έγραψε:
kypros έγραψε:Istriane αν και συνεχιζεις να προκαλεις φιλε μου δεν προκειται να υποβαθμισω την συζητηση για χαρη σου.

Δεν εχω ΤΙΠΟΤΕ εναντιων των σωστων λαγοκυνηγων. Και ειναι λεβεντες και πολλους αδελφικους φιλους εχω που κυνηγουν λαγο.

Ο λογος που αναφερουμε τους λαγοκυνηγους εδω ειναι απλα για να πουμε οτι ολα τα ειδη κυνηγιου εχουν ισαξιο δικαιωμα και δεν πρεπει καποιο να θυσιαστει στο βωμο καποιου αλλου.

Οσο για την φερμαριστη περδικα δεν επρεπε να ειναι καν ερωτηση για οποιον την εκαμε
Ρε φίλε έπιασα το υπονοουμενο
Είπα ότι αρκετοί κυνηγοί είναι νομοταγεις όμως δεν χρειάζονται πολλοί ανεγκεφαλοι για να κάνουν την ζημια ειδικά τώρα που αρχίζουν και ζευγαρώνουν τα περδικια

Φιλε απο εδω πηγαζει και η εισηγηση να ξεκινησει το κυνηγι μπεκατσας μεσα απο οργανωμενα συνολα, ετσι δεν θα μπορει ο καθε κεντικελενης απλα επειδη εχει ενα σεττερ, η ενα μπρακ η ενα σπανιολο να φκει στα βουνα να καμει τα κομπλεξιλικια του.

Θα ενισχυθει ο ρολος των ομιλων καθαροαιμων φυλων ( συνηθως σ αυτους ειναι ανθρωποι ρομαντικοι με σεβασμο στη φυση και τα σκυλια)και χρονο με τον χρονο θα μπορει προσεκτικα να διευρυνθει

ΟΧΙ δεν θα παιξω περδικι, ειναι ενα απο τ αγαπημενα μου θηραματα και το σεβομαι...Η φερμα του σκυλιου σου δινει την δυνατοτητα να συγκεντρωθεις και να μην καμεις ενστικτωδης βολες σε ότι φουρρισει
Η περδικα δεν μοιραζεται ευκολα τους ιδιους χωρους με την μπεκατσα , ειδικα τον χειμωνα που ειναι όλα βρεμενα, η περδικα αρεσκεται σε βραχωδη καταλιακα μερη ενω η μπεκατσα σε υγρα και πυκνα.....
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

andreas78 έγραψε:Δηλαδή φίλε μου, να συνεχίσουμε με την υπάρχουσα ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ!!!!
Με την νοοτροπία ότι κάποιοι θα παρανομούν!!!!
Με την νοοτροπία του ζαμαν φού!!!!!
Αυτά δηλαδή που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια ??
Είσαι με την ψευδαίσθηση δηλαδή ότι σε πέντε χρόνια το πολύ θα κυνηγάς????
Με το να δωθει η μπεκατσα με σωστό έλεγχο και κανόνες, με το να γίνονται ελάχιστες απελευθερώσεις πέρδικες και μόνο εκεί που χρειάζονται και όχι για εκτόνωση κάποιων, θα περισσεύουν χρήματα και μαζί με το αντίτιμο της μπεκατσα μπορεί να επανδρωθει αφάνταστα το Ταμείο.
Οι ασυνείδητοι θα πρέπει εκτός από τις καταγγελίες σιγά-σιγά να απομονώνονται και από τους νομοταγείς, αυτή τη στιγμή οι καθώς πρέπει κυνηγοί σκύβουν το κεφάλι στους παράνομους και τους κρεατοσυλλεκτες!!!!!!
Πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι, και όσο περισσότεροι νομοταγείς κυνηγοί βρίσκονται στα βουνά τόσο λιγότεροι θα είναι οι επιτήδειοι!!!!
Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε, αν συνεχίσουμε έτσι θα έρθει το τέλος του κυνηγιού πολύ σύντομα!!!!!
+1000
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

<<ΟΧΙ δεν θα παιξω περδικι, ειναι ενα απο τ αγαπημενα μου θηραματα και το σεβομαι...Η φερμα του σκυλιου σου δινει την δυνατοτητα να συγκεντρωθεις και να μην καμεις ενστικτωδης βολες σε ότι φουρρισει
Η περδικα δεν μοιραζεται ευκολα τους ιδιους χωρους με την μπεκατσα , ειδικα τον χειμωνα που ειναι όλα βρεμενα, η περδικα αρεσκεται σε βραχωδη καταλιακα μερη ενω η μπεκατσα σε υγρα και πυκνα.....>>

+1000
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ”