ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΡΤΥΚΙΑ
-
- Full Member
Re: προσοχη οι φηνεσ παραμονευουν
σημερα το απογευμα στισ 4 η ωρα πηγα στο λατουρο για ορτικια επεξα ενα εσκυψα να το πιασω και ακουσα θοριβο συνεχομενο χαμε .κοιταξα, μια φηνα μπροστα μου εμασιετουν να μπη μεσ τη σιηνια .εν την επρολαβα και εγλητωσε .μεχρι να επομισω κρηφτικε .μετα απο καμια ωρα περπατιμα κρατουσα τεσσερα ωρτυκια αλλα οπου ηταν λιγο πυκνα δεν εμπενα μιασ και συναντυσα την φινα ποιο πριν και ελεγα προσεχε δεν ειναι αναγκη να μπενεισ στα πυκνα πυκνα ενοω να μην βλεπεισ το εδαφοσ .σε καπια στιγμη σαν περπατουσα ακρια του θερισμενου επιασε το ματι μου ενα ορτυκη που προσηκοστικε και εκατσε λιγο ποιο πανω .πανω του λαλω και εκαμα να ανεβω ενα ελαφρη ασ το πουμε οκτο ,εκαθετουν η ψοφα κουλουριασμενη τζιε με το δεξι μου ποδι οπωσ περπατουσα πηγενα να την πατησω .ειδα την ομωσ ταυτοχρονα με το βιματισμο μου τζιε εκαμα αριστερα να την αποφιγω τζιε η ψοφα επετακτικε να με ακαση .οφτυχοσ εβαλα το ποδι μου αρκετα αριστερα αλλα ενοσα την που αγκιξε το παντελονι μου .παναγια μου ακασε με η ψοφα λαλω και εγυρισα και επεξα την .εσυρα τησ και τη δευτερη πασ την κεφαλι .εσυκοσα το παντελονι πανω να δω ευτυχοσ τιποτα .ημουν αρκετα κουρασμενοσ και εφυγα για το αυτοκυνητο .εσυναντισα ενα νεαρο παιδι κυνηγο η πρωτη του αδεια φετοσ και λεει μου ε μαστρε μεσ τζιντη σιηνια εμπικε μια κουφη προσεχε και εγω φευκο και εν ξαναρκουμε δαπανο, λαλω του εγω ηβρα δυο εκαταφερα και εσκοτωσα τη μια .παντεσ και εν κυνηγι των κουφαων που ηρταμε .παντωσ αν ηταν οποιοσ διποτε αλλοσ που δεν τεσ θωρει χαμε εν την εγλιτωνε σημερα πρωσεχετε διοτι εχει πολλεσ φετοσ
-
- Full Member
ΠΑΝΤΩΣ ΦΙΛΕ ΜΑΡΙΕ ΠΗΓΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΟΥΝ ΛΑΤΟΥΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΣΙΚΩΣΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ.ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΡΙΓΟΝΙ ΔΕΝΤΡΟΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΙΤΟΣ,635marios έγραψε:σημερα το απογευμα στισ 4 η ωρα πηγα στο λατουρο για ορτικια επεξα ενα εσκυψα να το πιασω και ακουσα θοριβο συνεχομενο χαμε .κοιταξα, μια φηνα μπροστα μου εμασιετουν να μπη μεσ τη σιηνια .εν την επρολαβα και εγλητωσε .μεχρι να επομισω κρηφτικε .μετα απο καμια ωρα περπατιμα κρατουσα τεσσερα ωρτυκια αλλα οπου ηταν λιγο πυκνα δεν εμπενα μιασ και συναντυσα την φινα ποιο πριν και ελεγα προσεχε δεν ειναι αναγκη να μπενεισ στα πυκνα πυκνα ενοω να μην βλεπεισ το εδαφοσ .σε καπια στιγμη σαν περπατουσα ακρια του θερισμενου επιασε το ματι μου ενα ορτυκη που προσηκοστικε και εκατσε λιγο ποιο πανω .πανω του λαλω και εκαμα να ανεβω ενα ελαφρη ασ το πουμε οκτο ,εκαθετουν η ψοφα κουλουριασμενη τζιε με το δεξι μου ποδι οπωσ περπατουσα πηγενα να την πατησω .ειδα την ομωσ ταυτοχρονα με το βιματισμο μου τζιε εκαμα αριστερα να την αποφιγω τζιε η ψοφα επετακτικε να με ακαση .οφτυχοσ εβαλα το ποδι μου αρκετα αριστερα αλλα ενοσα την που αγκιξε το παντελονι μου .παναγια μου ακασε με η ψοφα λαλω και εγυρισα και επεξα την .εσυρα τησ και τη δευτερη πασ την κεφαλι .εσυκοσα το παντελονι πανω να δω ευτυχοσ τιποτα .ημουν αρκετα κουρασμενοσ και εφυγα για το αυτοκυνητο .εσυναντισα ενα νεαρο παιδι κυνηγο η πρωτη του αδεια φετοσ και λεει μου ε μαστρε μεσ τζιντη σιηνια εμπικε μια κουφη προσεχε και εγω φευκο και εν ξαναρκουμε δαπανο, λαλω του εγω ηβρα δυο εκαταφερα και εσκοτωσα τη μια .παντεσ και εν κυνηγι των κουφαων που ηρταμε .παντωσ αν ηταν οποιοσ διποτε αλλοσ που δεν τεσ θωρει χαμε εν την εγλιτωνε σημερα πρωσεχετε διοτι εχει πολλεσ φετοσ
ΑΠΟΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΠΕΜΠΤΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΠΕΞΑΝ ΛΕΜΕΣΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΧΟΡΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΟΡΤΥΚΙΑ.
ΕΣΥ ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΗΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ? ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΑΜΑΤΑ?
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΨΑΓΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΔΗΜΙΑΣ..Η ΑΠΟΔΗΜΙΑ ΟΡΤΥΚΙΩΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΤΖΙΚΛΑΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΗΜΙΕΣ ΕΠΙΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ Η ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
- Full Member
Re: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΡΤΥΚΙΑ
ειδες τισ φινες ρε φιλε γιατι τωρα κινουνται γιατι εν να αλλαξει ο καιρος να κρυφτουν ειχεν και κεφαλους πολλους εχτες που ηταν να αλλαξει ο καιρος οσοι ηταν ψαρεμα επιασαν αρκετους 

- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Σήμερα πήγα ορτύκια τίποτε μια φέρμα πάνω σε ένα κατσόχοιρο 

Προσέχουμε...για να έχουμε
- GiorgosT
- Full Member
Πια περιοχή ειναι ο λατουρος?635marios έγραψε:σημερα το απογευμα στισ 4 η ωρα πηγα στο λατουρο για ορτικια επεξα ενα εσκυψα να το πιασω και ακουσα θοριβο συνεχομενο χαμε .κοιταξα, μια φηνα μπροστα μου εμασιετουν να μπη μεσ τη σιηνια .εν την επρολαβα και εγλητωσε .μεχρι να επομισω κρηφτικε .μετα απο καμια ωρα περπατιμα κρατουσα τεσσερα ωρτυκια αλλα οπου ηταν λιγο πυκνα δεν εμπενα μιασ και συναντυσα την φινα ποιο πριν και ελεγα προσεχε δεν ειναι αναγκη να μπενεισ στα πυκνα πυκνα ενοω να μην βλεπεισ το εδαφοσ .σε καπια στιγμη σαν περπατουσα ακρια του θερισμενου επιασε το ματι μου ενα ορτυκη που προσηκοστικε και εκατσε λιγο ποιο πανω .πανω του λαλω και εκαμα να ανεβω ενα ελαφρη ασ το πουμε οκτο ,εκαθετουν η ψοφα κουλουριασμενη τζιε με το δεξι μου ποδι οπωσ περπατουσα πηγενα να την πατησω .ειδα την ομωσ ταυτοχρονα με το βιματισμο μου τζιε εκαμα αριστερα να την αποφιγω τζιε η ψοφα επετακτικε να με ακαση .οφτυχοσ εβαλα το ποδι μου αρκετα αριστερα αλλα ενοσα την που αγκιξε το παντελονι μου .παναγια μου ακασε με η ψοφα λαλω και εγυρισα και επεξα την .εσυρα τησ και τη δευτερη πασ την κεφαλι .εσυκοσα το παντελονι πανω να δω ευτυχοσ τιποτα .ημουν αρκετα κουρασμενοσ και εφυγα για το αυτοκυνητο .εσυναντισα ενα νεαρο παιδι κυνηγο η πρωτη του αδεια φετοσ και λεει μου ε μαστρε μεσ τζιντη σιηνια εμπικε μια κουφη προσεχε και εγω φευκο και εν ξαναρκουμε δαπανο, λαλω του εγω ηβρα δυο εκαταφερα και εσκοτωσα τη μια .παντεσ και εν κυνηγι των κουφαων που ηρταμε .παντωσ αν ηταν οποιοσ διποτε αλλοσ που δεν τεσ θωρει χαμε εν την εγλιτωνε σημερα πρωσεχετε διοτι εχει πολλεσ φετοσ
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
- marinos.a
- Site Admin
ε μελι ρε ο κατσοσιηρος. κατι ήξερε ο σιηλλος τζαι ε φερμαρε

Si vis pacem, para bellum
- Anthimos
- Moderator
GiorgosT έγραψε:Πια περιοχή ειναι ο λατουρος?635marios έγραψε:σημερα το απογευμα στισ 4 η ωρα πηγα στο λατουρο για ορτικια επεξα ενα εσκυψα να το πιασω και ακουσα θοριβο συνεχομενο χαμε .κοιταξα, μια φηνα μπροστα μου εμασιετουν να μπη μεσ τη σιηνια .εν την επρολαβα και εγλητωσε .μεχρι να επομισω κρηφτικε .μετα απο καμια ωρα περπατιμα κρατουσα τεσσερα ωρτυκια αλλα οπου ηταν λιγο πυκνα δεν εμπενα μιασ και συναντυσα την φινα ποιο πριν και ελεγα προσεχε δεν ειναι αναγκη να μπενεισ στα πυκνα πυκνα ενοω να μην βλεπεισ το εδαφοσ .σε καπια στιγμη σαν περπατουσα ακρια του θερισμενου επιασε το ματι μου ενα ορτυκη που προσηκοστικε και εκατσε λιγο ποιο πανω .πανω του λαλω και εκαμα να ανεβω ενα ελαφρη ασ το πουμε οκτο ,εκαθετουν η ψοφα κουλουριασμενη τζιε με το δεξι μου ποδι οπωσ περπατουσα πηγενα να την πατησω .ειδα την ομωσ ταυτοχρονα με το βιματισμο μου τζιε εκαμα αριστερα να την αποφιγω τζιε η ψοφα επετακτικε να με ακαση .οφτυχοσ εβαλα το ποδι μου αρκετα αριστερα αλλα ενοσα την που αγκιξε το παντελονι μου .παναγια μου ακασε με η ψοφα λαλω και εγυρισα και επεξα την .εσυρα τησ και τη δευτερη πασ την κεφαλι .εσυκοσα το παντελονι πανω να δω ευτυχοσ τιποτα .ημουν αρκετα κουρασμενοσ και εφυγα για το αυτοκυνητο .εσυναντισα ενα νεαρο παιδι κυνηγο η πρωτη του αδεια φετοσ και λεει μου ε μαστρε μεσ τζιντη σιηνια εμπικε μια κουφη προσεχε και εγω φευκο και εν ξαναρκουμε δαπανο, λαλω του εγω ηβρα δυο εκαταφερα και εσκοτωσα τη μια .παντεσ και εν κυνηγι των κουφαων που ηρταμε .παντωσ αν ηταν οποιοσ διποτε αλλοσ που δεν τεσ θωρει χαμε εν την εγλιτωνε σημερα πρωσεχετε διοτι εχει πολλεσ φετοσ
Το βουνο απέναντι απο το ξενοδοχειο ALDIANA στην Αλαμινο στο παραλιακο μεταξυ Ζυγι -Μαζωτό!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- GiorgosT
- Full Member
thanks!!!Anthimos έγραψε:GiorgosT έγραψε:Πια περιοχή ειναι ο λατουρος?635marios έγραψε:σημερα το απογευμα στισ 4 η ωρα πηγα στο λατουρο για ορτικια επεξα ενα εσκυψα να το πιασω και ακουσα θοριβο συνεχομενο χαμε .κοιταξα, μια φηνα μπροστα μου εμασιετουν να μπη μεσ τη σιηνια .εν την επρολαβα και εγλητωσε .μεχρι να επομισω κρηφτικε .μετα απο καμια ωρα περπατιμα κρατουσα τεσσερα ωρτυκια αλλα οπου ηταν λιγο πυκνα δεν εμπενα μιασ και συναντυσα την φινα ποιο πριν και ελεγα προσεχε δεν ειναι αναγκη να μπενεισ στα πυκνα πυκνα ενοω να μην βλεπεισ το εδαφοσ .σε καπια στιγμη σαν περπατουσα ακρια του θερισμενου επιασε το ματι μου ενα ορτυκη που προσηκοστικε και εκατσε λιγο ποιο πανω .πανω του λαλω και εκαμα να ανεβω ενα ελαφρη ασ το πουμε οκτο ,εκαθετουν η ψοφα κουλουριασμενη τζιε με το δεξι μου ποδι οπωσ περπατουσα πηγενα να την πατησω .ειδα την ομωσ ταυτοχρονα με το βιματισμο μου τζιε εκαμα αριστερα να την αποφιγω τζιε η ψοφα επετακτικε να με ακαση .οφτυχοσ εβαλα το ποδι μου αρκετα αριστερα αλλα ενοσα την που αγκιξε το παντελονι μου .παναγια μου ακασε με η ψοφα λαλω και εγυρισα και επεξα την .εσυρα τησ και τη δευτερη πασ την κεφαλι .εσυκοσα το παντελονι πανω να δω ευτυχοσ τιποτα .ημουν αρκετα κουρασμενοσ και εφυγα για το αυτοκυνητο .εσυναντισα ενα νεαρο παιδι κυνηγο η πρωτη του αδεια φετοσ και λεει μου ε μαστρε μεσ τζιντη σιηνια εμπικε μια κουφη προσεχε και εγω φευκο και εν ξαναρκουμε δαπανο, λαλω του εγω ηβρα δυο εκαταφερα και εσκοτωσα τη μια .παντεσ και εν κυνηγι των κουφαων που ηρταμε .παντωσ αν ηταν οποιοσ διποτε αλλοσ που δεν τεσ θωρει χαμε εν την εγλιτωνε σημερα πρωσεχετε διοτι εχει πολλεσ φετοσ
Το βουνο απέναντι απο το ξενοδοχειο ALDIANA στην Αλαμινο στο παραλιακο μεταξυ Ζυγι -Μαζωτό!!!
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
-
- Full Member
φιλε γιαννη προσωπικα πιστευω οτι ακομη αποδημια ορτυκιων δεν εγινε .αυτα τα λιγα που παιζουμε ειναι ορτυκια που εμειναν και αναπαραχθικαν στη κυπρο και μαζευοντε για να φυγουν .για να ειμαι ειλικρινησ για φετοσ πρωτη φορα περπατισα για ορτυκια .παντα τα κυνηγω μετα τισ 18 του μηνα που τελιωνουν σχεδον τα περασματα των τρυγονιων .Απο το 1990 που τα κυνηγω μεχρι σημερα καθημερινα οι καλυτερεσ ημερομηνιεσ που επεζα καλουσ αριθμουσ ηταν απο τισ 22 μεχρι τισ 30 του σεμτεβρη .βεβαια ετυχενε να βγενουν και ποιο πριν 18 του σεπτεβρη μεχρι 30 αφοτου εκλειε και η αδεια .η αποδημια του ορτυκιου ειναι η μεγαλυτερη σχεδον απο ολα τα πουλια ,οσον αφορα την περιοδο που αποδημουν διοτι ειναι απο το ειδοσ που πληθισμιακα φερη σχεδον τα πρωτια .ξεκινα η αποδημια τουσ απο το Σεπτεβριο μεχρι αρχεσ Δεκεβριου .Θημαμε εποχεσ που στεκομασταν στα τρυγονια πρωτο δεκαημερο του σεπτεβρι μεσ τεσ τερατσιεσ του μαζωτου και κατα τεσ ενια εκαμνα ενα γυρο και επαιζα πεντε εξι ορτυκια καθε μερα .φυσικα ηταν ποιο πολλα τα ορτυκια που εμεναν στη κυπρο για αναπαραγωγη .να περιμενουμε τουτεσ τισ μερεσ να περαση τουτη η κακοκαιρια και βλεπουμε.τα πουλια αμα εχει κακοκαιρια σταματουν την αποδημια τουσ .επεισισ αμα ειναι απνοια παλι σταματουν .Ενασ απο τουσ μεγαλυτερουσ παραγοντεσ που συνετινε στη κυπρο οι αποδημιεσ να μην μασ επιρεαζουν και ολο και ποιο λιγα ορτυκια παιρνουν απο την κυπρο ειναι οι ανεμοι .τετοια εποχη φυσουσε πολλουσ νοτιαδεσ,μπορω να σου πω σχεον καθε μεσημερι φυσουσε νοτοσ και νοτιοδιτικοσ .φετοσ εσπασε τα ρεκορ βοριο δυτικοσ δυτικοσ συνεχεια και πολλεσ φορεσ απνοια .τα πουλια εκπειρασ μου θελουν νοτο .αμαν εφυσαν νοτο πεντεξι μερεσ εγεμοναν οι τοποι ορτυκια .εφκεναν καποτε και με νοτιοδυτικο. εσταματισε να φυσα ποιον, παραπανω επικρατουν απνοιεσ .φυσικα παιζει πρωτα συμαντικο ρολο οι καιρικεσ συνθικεσ στισ περιοχεσ που διαβιουν .αν ο χειμωνασ μπει γρηγορα με χαμηλεσ θερμοκρασιεσ και βρεχει αυτα θα φυγουν ποιο γρηγορα .
-
ρε παιδια σημερα πηγα τα σκυλια στο λειντις μαιλ ετσι για ξεμουδιασμα επειδη εχω προβλημα με το ποδι μου και δεν μπορουσα βουνο και εφερμαρα μου δεκα ορτυκια εσημαδκιαζατα με τη βασταρκα και εγελουν μονος μου οπως τον πελλο