Δεν ειμαι fun του καθε μερα εξω τα σκυλια. Δεν εχω ουτε το χρονο για αυτο. Επισης απο μεσα Απριλιου μεχρι μεσα Ιουλιου δεν βγαζω τα σκυλια εξω (2-3 φορες Τελιασμενο).
Ομως ορισμενοι κατακρινεται καποιους γιατι το κανουν ενω εσεις ( οι περισσοτεροι απο εσας) κυνηγατε γεννημα βουττημα, κυνηγατε ολα ανεξαιρετος τα κυνηγια και θηραματα, αλλα τηρατε και το κοτα δηθεν με ευλαβια ( μεχρι να πατε Σπιτι για break και ξεφορτωμα).
Περσι δεν ειχε τσιηκλες, γιατι δεν τις αφησετε εκεινες τες λιγες που ηρθαν να παν πισω να αναπαραχθουν!!!
Ο καθενας οτι του συμφερει και ο καθενας τα δικα του σκεφτεται
sotiris!129 έγραψε:φιλε Στελιο αν μου επιτρεπεις και εντελος απο περιεργια
δηλαδη το μινιμουμ για τα 3 σκυλια που εχεις αναλογει 2-3 εκπαιδευτικα του καθενος την εβδομαδα ! αν θιμαμε καλα εχεις σκυλια ρατσας και μαλιστα απο καλα κυνηγετικα αιματα, και οι γονεις τους ειχαν αχαλινωτο παθος για το κυνηγι !
την σεζον που μας περασε τι εκανες απο μεριας καρπωσης ?
ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΚΑΡΠΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΑ????
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ… Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
Οταν εκπαιδευετε ο σκυλος συναμα εκπαιδευετε και το θηραμα , ενα παραδειγμα ειναι οι περιοχες που δινει η θηρα μετα το κυνηγι για εκπαιδευτικες περιοχες των σκυλων στην αρχη βγαινουν οι λαγοι ευκολα και μουνταριστει.Σε ενα μηνα μετα ακους τον σκυλο πανω στην μαλαη και κοιτας μπροστα και τον βλεπεις να φευγει.Οσοι δεν βγαζετε συχνα τους σκυλους ασχετος ηλικιας με μια καταδιωξη θα θελεις να πιεις και 5 φραπε μεχρι να φερει ο σκυλος τα μιλια του οταν ερθει πισω. Εμενα μου αρεσει να βγαζω τους σκυλους τουλαχιστο μερα παρα μερα και λυπαμε που η θηρα παιζει με την νοημοσινη μας και δεν μας επιτρεπει τουλαχιστο αυτους τους μηνες απο τωρα μεχρι τον Νοεμβρη να βγαζουμε τους σκυλους μεσα στις απαγορευμενες αλλα αυτο το κανουν για να διωχνουμε τους λαγους απο τις περιοχες που θα δωσουν για κινηγι , γιατι οπως ειπα και πιο πανω οι λαγοι θα ειναι ειδη εκπαιδευμενοι μεχρι το κυνηγι. Εγω τουλαχιστο
στην περιοχη που θα κυνηγησω δεν παιρνω τα σκυλια μου γιατι ''λαγοτοπο γυρευε και λαγο μην γυρευεις ''
dimitris savva έγραψε:Οταν εκπαιδευετε ο σκυλος συναμα εκπαιδευετε και το θηραμα , ενα παραδειγμα ειναι οι περιοχες που δινει η θηρα μετα το κυνηγι για εκπαιδευτικες περιοχες των σκυλων στην αρχη βγαινουν οι λαγοι ευκολα και μουνταριστει.Σε ενα μηνα μετα ακους τον σκυλο πανω στην μαλαη και κοιτας μπροστα και τον βλεπεις να φευγει.Οσοι δεν βγαζετε συχνα τους σκυλους ασχετος ηλικιας με μια καταδιωξη θα θελεις να πιεις και 5 φραπε μεχρι να φερει ο σκυλος τα μιλια του οταν ερθει πισω. Εμενα μου αρεσει να βγαζω τους σκυλους τουλαχιστο μερα παρα μερα και λυπαμε που η θηρα παιζει με την νοημοσινη μας και δεν μας επιτρεπει τουλαχιστο αυτους τους μηνες απο τωρα μεχρι τον Νοεμβρη να βγαζουμε τους σκυλους μεσα στις απαγορευμενες αλλα αυτο το κανουν για να διωχνουμε τους λαγους απο τις περιοχες που θα δωσουν για κινηγι , γιατι οπως ειπα και πιο πανω οι λαγοι θα ειναι ειδη εκπαιδευμενοι μεχρι το κυνηγι. Εγω τουλαχιστο
στην περιοχη που θα κυνηγησω δεν παιρνω τα σκυλια μου γιατι ''λαγοτοπο γυρευε και λαγο μην γυρευεις ''
Συμφωνω οτι εκπαιδευεται και το θηραμα κι αντιλαμβανομαι την χαρα του κυνηγιου με την ματσουκα ( για να ακουμπα) απο ενα μερακλη κυνηγο. Αυτα θα ηταν πολυ καλα σε μια Κυπρο κυνηγετικα αγγελικα πλασμενη.
Συμφωνω ότι ισως οι ιχνηλατες χρειάζονται πιο εντατικη εκπαιδευση/προπόνηση και ειδικα στη Κυπρο που το θηραμα ( λαγος) σπανιζει και οι συναντησεις μαζι του εν ελάχιστες
Ταυτοχρονα όμως δεν μπορουμε ν αγνοουμε εκατονταδες ερευνες απο επιστημονες χωρων που ειναι κυνηγετικοι παραδεισοι κι αυτοι επιμένουν στην απαγορευση των εκπαιδευτικων !!!
Κι αυτοι εχουν 2 λαγους σε καθε σκαλα χωραφι...και πάλι λεν οτι τα εκπαιδευτικα στρεσσαρουν το θηραμα κατα την αναπαρωγωγικη περιοδο....
¨Οταν λεμε θηραμα δεν αναφερομαι μονο στο λαγο αλλα και περδικα / φραγκολίνα ακόμα και φασσες...
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΓΕΛΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΜΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΩΣΤΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ..........!
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
Ε παιδια λετε συνεχως για τις αλλες χωρες και για τις ερευνες που εγιναν και ξερω γω....και επηδει αναφερε και ο φιλος μου ο Αριστος για το αγγλο το Mike Tiping πολυ σπουδαιο φαρμαδορο ημουν και εγω παρον και ο αθρωπος ειπε ο σκυλλος δεν εχει αναγκη απο εκπαιδευση η καλητερη εκπαιδευση γινεται στο κυνηγι ολοι αρχισαν να φωναζουν και δικαιολογημενα.Γιατι εαν εχουμε 17 ρξορμησεις λεει ο αλλος και απο αυτες φκαλουμε εξω 3-4 χαμενες λογω οικογενειακων υποχρεωσεων και αλλα τοτε σε 13 μερες τον χρονο( εξορμησεις) θα μαθει ο σκυλλος να κυνηγα?!! Μετα τα βουητα απο αθρωπους που ηταν παρον σε ερωτηση προς το Μike ποσες μερες κυνηγα το χρονο μας ειπε γυρω στις 100!!! Ε θεκιουυυ που εν οι 13 και που εν οι εκατοοοοοοοο!!!! Δεν θα πω καθε μερα αλλα 1 φορα τουλαχιστον τη βδομαδα ενεξαρτητου ηλικιας kai panta me σεβασμο 2-3 σκυλλια και εαν ειναι δυνατο να μην ενοχλουμε παντα την ιδια περιοχη η ακομη καλητερα το ιδιο το λαγο κουβεντα τυπου "ξερω το λαο παω και ξαπολο τους παντα πας τη μαλαη του" ε χειιιιι ρε παιθκια ουτε καταζητουμενος να ηταν δωστε του νακκο παμον
ΦΙΛΕ ΣΩΤΗΡΗ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ Ο ΣΚΥΛΟΣ Ο ΕΝΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΙΑ ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΥΝΗΓΗΣΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΔΥΟ ΛΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΑΓΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΑ.....!
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
dimitris savva έγραψε:Οταν εκπαιδευετε ο σκυλος συναμα εκπαιδευετε και το θηραμα , ενα παραδειγμα ειναι οι περιοχες που δινει η θηρα μετα το κυνηγι για εκπαιδευτικες περιοχες των σκυλων στην αρχη βγαινουν οι λαγοι ευκολα και μουνταριστει.Σε ενα μηνα μετα ακους τον σκυλο πανω στην μαλαη και κοιτας μπροστα και τον βλεπεις να φευγει.Οσοι δεν βγαζετε συχνα τους σκυλους ασχετος ηλικιας με μια καταδιωξη θα θελεις να πιεις και 5 φραπε μεχρι να φερει ο σκυλος τα μιλια του οταν ερθει πισω. Εμενα μου αρεσει να βγαζω τους σκυλους τουλαχιστο μερα παρα μερα και λυπαμε που η θηρα παιζει με την νοημοσινη μας και δεν μας επιτρεπει τουλαχιστο αυτους τους μηνες απο τωρα μεχρι τον Νοεμβρη να βγαζουμε τους σκυλους μεσα στις απαγορευμενες αλλα αυτο το κανουν για να διωχνουμε τους λαγους απο τις περιοχες που θα δωσουν για κινηγι , γιατι οπως ειπα και πιο πανω οι λαγοι θα ειναι ειδη εκπαιδευμενοι μεχρι το κυνηγι. Εγω τουλαχιστο
Συμφωνω οτι εκπαιδευεται και το θηραμα κι αντιλαμβανομαι την χαρα του κυνηγιου με την ματσουκα ( για να ακουμπα) απο ενα μερακλη κυνηγο. Αυτα θα ηταν πολυ καλα σε μια Κυπρο κυνηγετικα αγγελικα πλασμενη.
Συμφωνω ότι ισως οι ιχνηλατες χρειάζονται πιο εντατικη εκπαιδευση/προπόνηση και ειδικα στη Κυπρο που το θηραμα ( λαγος) σπανιζει και οι συναντησεις μαζι του εν ελάχιστες
Ταυτοχρονα όμως δεν μπορουμε ν αγνοουμε εκατονταδες ερευνες απο επιστημονες χωρων που ειναι κυνηγετικοι παραδεισοι κι αυτοι επιμένουν στην απαγορευση των εκπαιδευτικων !!!
Κι αυτοι εχουν 2 λαγους σε καθε σκαλα χωραφι...και πάλι λεν οτι τα εκπαιδευτικα στρεσσαρουν το θηραμα κατα την αναπαρωγωγικη περιοδο....
¨Οταν λεμε θηραμα δεν αναφερομαι μονο στο λαγο αλλα και περδικα / φραγκολίνα ακόμα και φασσες...
Tοσοι επιστημονες και τοσες ερευνες που εκαναν στην Κυπρο δεν ειδα καμια διαφορα εγω. Ουτε τοπους σπερμενους ουτε τοπους με νερο εκτος απο ενα δυο σημεια που τα φωτογραφιζουν για να μπουν μεσα σε περιοδικα. Οταν περασουν οι μερες ομως και το δεις νερο δεν εχει μεσα, εβαλαν τα και αφησαν τα να γεμισουν απο μονα τους. Ετο να το πουν καθαρα οτι θελουν να κανουν ιδιωτικα εκπαιδευτερια για να μαζευουν λεφτα..... Καμετε εργα , πιαστε τους λαθροθηρες που χρειαζονται και επιστημονες για να τους το πουν, και εμεις που φκαινουμε εξω φκαλουμε και κανενα τελι . Αν θελεις να μαθεις οι απαγορευμενες ειναι ο τοπος των λαθροθηρων, ημουν και μεσα σε συλλογο και ειδα και ακουσα πολλα , πια ειναι τα συμφερωντα ορισμενων για τις απαγορευμενες.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ.
Όπως λέει και ένας kinigos lagou με πολλές επιτυχίες και μέσο όρο 25 λαγούς τον χρόνο δεν φταίει ο κυνηγότοπος και τα εκπαιδευτικά αλλά τα κακά τα σκυλιά που περνούν δίπλα από τον λαγό και δεν τον μυρίζονται
Αυτό είναι μια άλλη άποψη που διατυπώνεται έντονα σε διάφορα φόρουμ κυνηγίου
Επομένως οι απόψεις όλες είναι σεβαστές