Το κυνήγι έπρεπε να διακοπή για περίοδο 2-3 βδομάδων

Άβαταρ μέλους
kypros

Re: Το κυνήγι έπρεπε να διακοπή για περίοδο 2-3 βδομάδων

Δημοσίευση από kypros »

θηραμα υπαρχει αρκετο, ειδικα περδικια στη επαρχια Λευκωσιας θεωρω οτι ειναι η καλυτερη χρονια σε θεμα πλυθησμων των τελευταιων 5,6 χρονων.

οι περισσοτερες περιοχεσ στα ορεινα ειναι ακυνηγιτες λογο ξηρασιας. συμφωνω οτι δεν σε ευχαριστει να κυνηγας στο καυσωνα αλλα με το να διακοπει το κυνηγι τι θα καταλαβουμε?? οποιος δεν θελει να κυνηγα στη σκονη μπορει απλα να μεινει σπιτι. αν εννοουσατε να μεταφερθει το κυνηγι πιο αργα καλη σκεπση αλλα πολυ δυσκολο.Εαν βρεξει τουλαχιστον γεναρρι φεβραρι και γεννησουν κανονικα τα θηραματα θα βγει σε καλο το γεγονος οτι δεν κυνηγιθηκαν φετος. Αν ομως ο καιρος μεινει ετσι, πεξετε οτι εν να πεξετε φετος γιατι απο του χρονου ...
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

συνφονω 1000+ αφισαμε μια περιοχη για τελεφτεα μας επιλογη επιδη ξερουμε πως πολλοι λιγοι πανε εκει λογω του βαθμου δυσκολιας που διαθετει το βουνο περσι πολλοι λιγοι ηταν οι κυνηγοι που τολμισαν να πανε εκει με αποτελεσμα τελευτεα κηριακη περσι να συκονω κοπεες τον 30-40 περδικια και οχι 2 κοπες παραπανω!!!!...φετος με την ξηρασια δεν πατησε κανενας 2-3 λαουθκιαριες μονο, με αποτελεσμα να παμε εκει και τα περδικια μας εβλεπαν σαν εξογηινους, 2-3 κοτσια το καθενα και δεν ειχαν δει ανθρωπο! και ειναι 7-8 εξορμιση!με αποτελεσμα ως της 9 καταφερα να παιξω 5 τα 3 επιασα επιδη τα αλλα 2ηταν κουτσοφτερα και εχασα τα και αν ειχα ωρα να μεινω θα παιρνουσα το κοτα...τα περδικια μολις μας ενιοθαν τα παραπανω ετσουφοναν ΔΕΝ πηραμε σκυλους λογο του αυτοκινητου που πηραμε και γιατι πρωτη φορα φετος εκει και θελαμε να ελενξουμε για ψαζιες ζε ετσι μαλακιες δεν ειναι λιγα που ακουσαμε φετος...την κυριακη ομως εκλαπσαν τα θα παμε ολοι η παρεα 4 ατομα, τοπος δυνατος με πολι πραμα σαμπος ζε εισαι σε DVD και πανω απολα ΜΟΝΟΣ να ξερεις οτι οσα σου φιουν εν θα τα παιξει ενας αχαπαρος που επιεν στες ζικλες που τα τωρα ζε να γεβεται τους κοπους μου που μαυρολαονουμε πας τα οροι για να πιαω 3-4 περτιζια ζε στο τελος να του καμο παντιμα ζε να πιανει παραπανω μου!
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Ναι ρε παιθκιά δέν διαφωνεί κάποιος ότι έχει θήραμα, και εγώ κυνηγώ την πέρδικα αλλά ρε φίλε 1) διακινδυνεύω κάθε φορά να κατασκοτωθώ που τους βουρώ πουπίσω, ώς τωρά έφαν την χαμέ 5-6 φορές η χειρότερη έπεσα όταν έσκασε ένας όχτος με πέτρες απο ύψος 4 μέτρων και ευτυχώς μόνο εκδορές. Επάτησα 2 φίδια και εποφύσησε μου και μια φίνα και τα πόδια μου απο κάτω έγιναν ψηφιδωτά(δέν είανι συνθήκες για κυνήγι αυτές )ναι αν τα βουρώ ενα παίξω αλλά όχι με την ίδια ευχαρίστηση όπως εάν ο καιρός ήταν κανονικός. Δέν μιλάω για απαγόρευση του κυνηγίου αλλά για μεταφορά 4 εξοπρμήσεων άρχές Ιανουαρίου όπου δέν ξεκινούν ακόμη το ζευγάρωμα τα περδίκια. Μάλιστα με τις καιρικές συνθήκες να είναι έτσι εάν μπεί αργοπωρημένα ο χειμώνας και αυτά αργοπορημένα ζευγαρώνουν. Ξέρω πολλές περιοχές οι οποίες είναι γεμάτες περδίκια και κούφους τι να κάνω να ρισκάρω την ζωή του σκύλου μου για να ευχαριστηθώ εγώ όχι δέν θα πάρω προτιμώ να πηγαίνω πιό ψηλά σε λιγόερο επικύνδυνες περιοχές και να έρχομαι σόλο.
Προσέχουμε...για να έχουμε
sotiris!129

φιλε μου και εγω βλεπω κουφους ζε προσοπικα φοουμετες πολλα...ο σκυλος μου δεν ετυχε να εβρει μπροστα του χτιπα ξυλο ακομα, αλλα βλεπω τα θετικα του θεματος...π.χ πως τουτοι ουλοι οι κυνηγοι του σταματου ζε τις ζικλας φοουνται να φκουν πανω στα βουνα να καμουν σταμα λογο τον καιρικον συνθηκον με αποτελεσμα τα περδικια που φκαλω εγω ζε δεν καταφερνω να παιξω καταλιγουν μεσα στις απαγορευμενες απαιχτα με αποτελεσμα να ξερω πως 1ον) δεν εδροσεν ο κολος μου εμενα για να παιξω 2-3 παιδικια ζε ο τυπος που δεν εταραξεν 100 μετρα που το αυτοκινητο του να κρατα παραπανω μου ζε καρποθικε τους κοπους μου!
2ον)ξερω πως εν να παω ζε να ειμαι μονος μου με σκαγια να φοουμε με αν αλλος ξεκηνισει πιο πριν που μενα με τπτ
και 3ον και συμαντικοτερο στο κυνηγι του περτικου εσικοσατους ζε εκατσαν 400-500 μετρα πιο κατω ξερω πως εκατσαν ζιαμε εν να βουτισουν αλλο 100-200 μετρα εν να τσουφοσουν ζε να παω με το πασο μου να τα εβρω ζε να μεν βουρω πας τους κρεμους αμπα ζε ηδεν τα αλλος ζε παει ζε φαρασι μου τα
καταλαβαινω απολιτα τους κυνδηνους και τις δυσκολιες που βλεπεις και εσυ και ολοι μας εν ζε ειμαι παλαβος πρως θεου ουτε κυνηγω σε αλλη χωρα ζω οτι ζεις εχουμε ζε τον ιδιο σκυλο :lol: μαυρο καταμαυρο ζε μετα τες 9 λυπουμε τον φακα του ο ηλιος γινετε παστελλην, το οπλο μου εκαταχταρτικε παραπανο που οτι εχταρτικε τα τελευτεα 5 χρονια που κυνηγο μαζι του που τες φατσιες που εφαα, ομως εχουμε ακομα 8 αγονιστηκες και ειμαι ειδη 5 περικια και 2 φραγγολινες παραπανω που το τελικο περσινο αποτελεσμα...
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

oσο και αν ακουγεται ανορθοδοξο προσωπικα προτιμω να περιοριζω του σκυλλους μου οταν κυνηγω σε πικνα και επικυνδινα μερη για φιδια αυτη την εποχη.

προτιμω να κυνηγισω το περδικι χωρις σκυλο αυτη την εποχη και να μην εχω την ενια του φιδιου. Για οσους κυνηγουν περδικι θα ξερουν οτι αυτη την εποχη με τετοιες συνθηκες οταν εισαι καλος γνωστης της περιοχης μπορεις να κυνηγισεις το περδικι με καλα αποτελεσματα χωρις σκυλο. Αυτο που λεμε να κυνηγας περδικι με μικρες παγανιες σε συγκεκριμενα σημεια πιανοντας παντα το βουνο με στρατιγικη πορεια και παντα με πολυ γοργο περπατιμα , καποτε και με τροχαδι σε σημεια που χρειαζεται να 'κοπσεις΄καπου τα πουλια. Για οσους ειναι περδικοκυνηγοι ξερουν τι εννοω. με αυτο το τροπο εχω χτυπησει πολλα απο τα φετινα περδικια .

οι καθε καιρικες συνθηκες απετουν και συγκεκριμενο τροπο κυνηγιου. οσοι δεν προσαρμοζονται δεν μπορουν να κυνηγισουν παρα μονο αν υπαρχουν οι συνθηκες που θελουν

ετσι και αλλιος τα πουλια δεν κρατουν σε φερμα. το κυνηγι της περδικας με 2 ατομα που γνοριζουνται και κυνηγουν χρονια μαζι καθως και ξερουν και την περιοχη πολυ καλα ειναι πιστευω το πιο αποτελεσματικο φετος.
sotiris!129

ε φιλε σαζουμε τον σκυλλο 1 χρονο ολοκλιρο λυπασε μετα να τον αφικεις σπιτι που την μια που την αλλι καταλαβενω τη θελεις να πεις,
θελεις να πεις για τη αριθμο πουλιον μιλουμε που χτυπισες φετοςς?
RODOSTHENIS
Full Member

Δημοσίευση από RODOSTHENIS »

Για σας παιδαις , αποτι ακουο εσχει παρα πολλυ περτικο που εμηνε πισω , δοξασι ο θεος να λαλουμαι , που μασ ελυπηθικε ο θεος και εν να καμει νερα , να μεν καουμαι .Οσο γαι το κυνηγι τα πουλια πασιν τζε ερκουνται , τζε το θεμα εν τζε ποσα εν να πεξεις ,το θεμα να πιενουμαι τζε να αρκουμστεν καλα τζε να απολαμβανουμε τουτο που μασ αρεσκει . Εγω3 εξορμησεις ηρτα Κυπρο τζε επεξα 19 περτικους τζε ηβρα τοθσ 15 , 2 λαοθσ και 3 φασσες.Εν τζε τοθεμα πιοσ παιξει τουσ πιο πολλους , το θεμα να βρισκουμε καθε ε3ορμηση τζε να προσκολιουμαστεν .!!!!

Ατε τωρατζε με τα νερα να με θημηθουν τουτι που κλεσην ουλοι μερα οτι 8α γεμωσει ο τοπος τζικλες.Επιασμανε τηλεφωνο , γιαυτο βουρατε να παισετε φυσιγγια!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Για οσους κυνηγουν περδικι θα ξερουν οτι αυτη την εποχη με τετοιες συνθηκες οταν εισαι καλος γνωστης της περιοχης μπορεις να κυνηγισεις το περδικι με καλα αποτελεσματα χωρις σκυλο. Αυτο που λεμε να κυνηγας περδικι με μικρες παγανιες σε συγκεκριμενα σημεια πιανοντας παντα το βουνο με στρατιγικη πορεια και παντα με πολυ γοργο περπατιμα , καποτε και με τροχαδι σε σημεια που χρειαζεται να 'κοπσεις΄καπου τα πουλια. Για οσους ειναι περδικοκυνηγοι ξερουν τι εννοω. με αυτο το τροπο εχω χτυπησει πολλα απο τα φετινα περδικια .

Φίλε Κύπρο αυτή η μέθοδος συνήθως σε αναγκάζει να μετακινείσαι συνεχώς με το αυτοκίνητο και μετά ξεκινάς να βαριέσαι να ξεστήνεις το όπλο και καταλήγεις ουσιαστικά να τρέχεις τα περδίκια με το αυτοκίνητο αρκετοί γνωστοί μου που παίζουν πουλιά με αυτόν τον καιρό αυτό κάνουν . Για εμένα είναι λάθος και καθόλου σωστό κυνήγι. Κυνήγι πέρδικας χωρίς σκύλο ο παππούς μου έλεγε άδρωπος δίχα β.... Προσωπική άποψη πάντα σεβαστές όλες οι απόψεις Για μένα κυνήγι πέρδικας είναι πολλύ περπάτημα γιατί το περδίκι δέν φοβάτε ΄τον κυνηγό αλλά την παγανιά , κυνήγι πέρδικας σημαίνει φέρμα παίξιμο και επαναφορά αυτό είναι το μεγαλείο σε αυτό το κυνήγι . Εάν έιναι να καταιβαίνω σε ένα κόψιμο και να κάμνω φουρου για να παίξω ένα πέρτικο ξίκο σου πάω σκοπευτήριο που ενα φύγει σίγουρα στο κάλεσμα ο δίσκος.
Προσέχουμε...για να έχουμε
sotiris!129

το καλο του ολου θεματος ειναι οτι ασεν την αλλη βδομαδα θα βρεξει πολλα και θα κυνηγισουμε 5-6 αγονιστικες με νερα! εστο να βρεξει κηριακη ζε ας περπατουμε με αδιαβροχα!!!
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

sotiris!129 έγραψε:ε φιλε σαζουμε τον σκυλλο 1 χρονο ολοκλιρο λυπασε μετα να τον αφικεις σπιτι που την μια που την αλλι καταλαβενω τη θελεις να πεις,
θελεις να πεις για τη αριθμο πουλιον μιλουμε που χτυπισες φετοςς?

φιλε ο αριθμος δεν εχει καμια σημασια
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ”