ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Re: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

Priest+++ έγραψε:
SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:
Priest+++ έγραψε:Εδω και πολυ καιρο ειπα οτι δεν θα ξανα ασχοληθώ εντούτοις σημερα το πράττω γιατι τα πηρα στο κρανίο.
Mr Perfect καταρχας εξηγα μου μια ευλογη απορια. Γιατι παντα γραφεις με κεφάλαια και bold γραμματα; Παριστάνεις τον φακτορα του κυνηγιου εκλιπαροντας για πισκαλα και πιστους ακολουθους. Με το τελευταιο σου post μαλλον για ψευδοπροφήτης μοιάζεις (περι παιδειας ο λογος)!!! Την μια ηθικολόγος και απο την αλλη κρεατοσυλλεκτης.

Οσο για τον μικρο Σπυρο αν σηκωσεις λαγο πετωντας πετρες ή κλωτσοντας παλλουρες και ερθει πανω μου εγω δεν θα του ρίξω. Γι'αυτό φιλε μου αν δεις ιστριας στο βουνο για καλο και κακο αλλαξε παντα.

Ατε τζιε κανει πλεον. Μας γινατε ολοι ειδήμονες του fair play.
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ?ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΛΟΓΟ Η ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ?

Το λόγο μου τον δίνεις κάθε φορά που πέφτει σε αντιφάσεις. Παρακολουθώντας εδώ και λίγα χρόνια το φόρουμ έχω σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη περί....! Μου θυμίζεις τους διάφορους πλανόδιους του 17ου αιώνα που πωλούσαν του φτωχού κόσμου πασης λογης εληξηρια!!!

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποιος είναι ο καλύτερος κυνηγός, ιδιογωμοτης, εκπαιδευτής, ποδηλάτης κλπ κλπ
ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΩΡΑ....ΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ :roll:
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
Dimitris

Δημοσίευση από Dimitris »

Εγώ είμαι υπέρ του εξειδικευμένου κυνηγιού και όχι του εξειδικευμένου κυνηγού

Για μένα το εξειδικευμένο κυνήγι σημαίνει ότι πάω στο βουνό την συγκεκριμένη μέρα και ασχολούμαι αποκλειστικά με το συγκεκριμένο θήραμα χωρίς να με απασχολούν τα υπόλοιπα. Αυτό νομίζω αρκετοί κυνηγοί το κάνουν.

Εξειδικευμένοι κυνηγοί όμως είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.

1. Σχεδόν όλοι είμαστε εν δυνάμει τσικλοκυνηγοί ενώ την περίοδο του ενδημικού ασχολούμαστε με το εξειδικευμένο μας κυνήγι

2. Οι περισσότεροι είμαστε εν δυνάμει φασσοκυνηγοί τον Αύγουστο, ενώ στο ενδημικό οι πιο πολλοί που κάνουν παγανιές ούτε κοιτάζουν να δουν το "πεζούνι" που πέρασε.

Αν υπάρχει 1 εξειδικευμένος κυνηγός που πάει μόνο στην μπεκάτσα 2 μήνες και μετά διπλώνει τα ας μας το πει. Αν υπάρχει έστω και 1 κυνηγός που εξειδικεύεται στην τσίκλα και δεν γυρίζει το σσιπέτο του σε τίποτε άλλο σε ολόκληρη την κυνηγετική περίοδο πάλε να μας το πει.

Το θέμα είναι να γνωρίζεις το θήραμα που θα κυνηγήσεις και να αφιερώσεις τον χρόνο σου την συγκεκριμένη φορά που θα πάεις εξ ολοκλήρου για αυτό το θήραμα και για τίποτε άλλο. Εμένα μου αρέσει να κυνηγώ πέρδικες. Στο συγκεκριμένο κυνήγι έμαθα να αφοσιώνομαι στις πέρδικες και να μην δίνω σημασία στα άλλα θηράματα, όμως πάω και στην τσίκλα πάω και στην φάσσα πάω και στα ορτύκια όταν ΔΕΝ επιτρέπεται να κυνηγήσω πέρδικες ή όταν οι συνθήκες δεν μου το επιτρέπουν (καλή ώρα). Τί σημαινει τούτο; ότι δεν έχω κυνηγετική παιδεία (μεγάλο κεφάλαιο) ή ότι δεν είμαι εξειδικευμένος κυνηγός; Μάλλον το 2ο
«Τα φυτά των ζώων ένεκέν εστι και τα ζώα των ανθρώπων χάριν»
savvis25
Full Member

Δημοσίευση από savvis25 »

Και.... επανέρχομαι στον τίτλο του εν λόγω θέματος που είναι: "ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016"
ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ: 6
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΦΥΣΙΓΓΙΑ: 75
ΚΑΡΠΩΣΗ: 5 Περδίκια, 1 Ορτύκι, 6 Τζίκλες(+1 κουτσόφτερη που την έχασα), 3 τρασιήλες.
ΚΑΛΛΙΤΖΙΑ (σε πιθανά θηράματα σε λογικές αποστάσεις): 7 σε περδίκια, 7 σε τζίκλες, 3 σε τρασιήλες.
Κρατάω φωτογραφίες, στατιστικά και βάρος θηραμάτων(τζίκλες) για να συγκρίνω αναλόγως με την περίοδο κάρπωσης.
Για όσους τους ενδιαφέρει γράφω σε ημερολόγιο, μετά από κάθε εξόρμηση αφιερώνω 5 λεπτά και γράφω όσο πιο αναλυτικά μπορώ(ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ...)!!
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Στις αραβικές χώρες, εχουν "σκοπευτήρια" που αντί για δίσκοι, πετάνε περιστέρια/ αγριοπεριστερα εκτροφής, μάλιστα ζάμπλουτοι του είδους εχουν και προσωπικά σκοπευτήρια τέτοιου τύπου.
Σε περίπτωση που είχαμε κάτι τέτοιο στην Κυπρο, το ~80% των κυνηγών μας θα ηταν καθημερινοί επισκέπτες, θα πήγαιναν να κυνηγήσουν "παραδοσιακά" και "νόμιμα"...!!!!!!!!
skimis
Full Member

Δημοσίευση από skimis »

ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΤΕΣ ΤΟΥΤΑ ΟΥΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ....ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΖΕ ΚΑΝΕΙ ΣΙΟΡ...ΔΙΕΡΩΤΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΜΕΣ ΤΟΥΝΤΟ ΤΟΠΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ Σ.....ΤΑ ΜΕΣ ΤΟΥΝΤΟ ΤΟΠΟ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ..? ΕΚΑΤΑΣΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΑΣ ΤΖΕ ΤΟ ΤΑΧΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΖΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ...ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΠΩΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΛΩΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.... ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΜΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΠΡΙΝ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΙΕΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΜΕΣ ΤΟ FORUM ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ, ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΤΖΕ ΜΟΝΟ ΚΟΝΤΕΣ ΤΖΕ ΚΑΦΚΑΕΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ... ΚΑΜΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ....
master
Full Member

Δημοσίευση από master »

Φίλτατοι διαχειριστές καλημέρα σας,

Οπως ξέρετε είμαι παλιό μέλος, αρκετοί φίλοι με γνωρίζουν και ξέρουν πολύ καλά ποιός είμαι και τι κάνω. Επιλέγω συνηδητά να μην γράφω συχνά λόγω του ότι ο γραπτός λογος συχνά παρεξηγείται, αλλά παρακολουθώ τις συζητήσεις του φόρουμ σχεδόν καθημερινά.

Μετά από όλα όσα έχουν γραφτεί τόσο για τον Σόλωνα όσο και για τον νεαρό Σπύρο επιβάλλεται σαν διαχειριστές να πάρετε ξεκάθαρη θέση. Το ήθος και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων αυτών είναι γνωστή. Εγώ προσωπικά νιώθω μεγάλη προσβολή που ασχολούμαι με το φόρουμ.

Εμάς που κάνουμε μικτό κυνήγι μας θέλετε ή όχι. Αν συμμερίζεστε τις απόψεις κάποιων istriano παρακαλώ να με διαγράψετε από μέλος οριστικά και αμετάκλητα.

Χαιρετώ,
Takic
Full Member

Δημοσίευση από Takic »

Απλα μια απορια...αυτοι που κυνηγουν αποκλειστικα περδικα ας πουμε με σκυλια φερμας...αν σας φερμαρει λαγο...αφηνετε τον να παει ; Βγαζουμε 50000 ατομα την αδεια κυνηγιου και κυνηγουμε περιπου στο 1/4 της Κυπρου. Πως μπορεις να κυνηγισεις αποκλειστικα ενα ειδος θηραματος χωρις να κουτουλλουμε ο ενας πας στον αλλο; Λετε για τους τζηκλαρηες οτι παιζουν τους λαους που προσηκωνονται των σκυλιων σας...να τους πειτε χαλαλι γιατι παιζουν εναν λαο στα 10 χρονια...εσεις εισαστε χορτατοι λογικα..κ ειπαμε δεν ειστε κρεατοσυλλεκτες..σωστα ;

Και κατι τελευταιο..το κυνηγι εν χομπυ..δεν ειναι τροπος ζωης..βγαινεις πας στο βουνο..με σκυλο οσοι ειμαστε τυχεροι και εχουμε την πολυτελεια( τοπο,χρημα και χρονο)..αλλοι χωρις σκυλλο για να ξεφυγουμε που την καθημερινοτητα και το αγχος και δεν μπορει κανεις να επιβαλει σε κανενα τι θα κυνηγα ή πως θα κυνηγα φτανει να ειναι νομιμος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Takic την 08 Δεκ 2015, 08:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ANTROS BREDA

Δημοσίευση από ANTROS BREDA »

επειδη εγω ξεκινησα την κουβεντα να βαλω ορισμενα πραματα στον τοπο τους οσον αφορα ΕΜΕΝΑ

1.δεν εχω προβλημα με οποιονδιποτε τροπο κυνηγα ο καθενας ειτε μεικτο κυνηγη ειτε οτι θελει!
2.εχω προβλημα με τους κλευτες που καραδοκουν σε μονοπατια να κλεψουν το θηραμα αλλου
3.αν χασω λαγο ας το παιξη οποιος θελει και μπραβο του αλλα μεν μπενεις μες τα ποδκια μου να τον παιξης πριν που μενα!
4.εν εχω προβλημα σαν καποιους αλλους αν εχει κοντα μου κυνηγους το βουνο ειναι για ολους ουτε ειμαι συμφονος στη κουβεντα ΔΑΜΕ ΚΥΝΗΓΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑΞΕ ΒΟΥΝΟ Η ΠΑΓΑΝΙΑ! (ΣΙΓΑ ΚΥΡΙΕ ΕΔΩΚΑΝ ΣΟΥ ΚΟΤΣΙΑΝΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ)
5. και εγω μπορει να παιξω περτικη αν δεν εχει μαλαι!

και κοπελια μου ξεκινησε 1 κουβεντα για κατι που εκαμε καποιος που 90% δεν ειναι μελος του φορουμ και εγινικε ολοκληρος καβκας και εν εκαταλαβα γιατη καποιος επεστρεψε απροοπτα πισω για να συρει τες σποντες του!
Ο Tσακ Νόρις βγαίνει για κυνήγι και επιστρέφει με χταπόδι.
AntrikkosTheHunter
Full Member

Δημοσίευση από AntrikkosTheHunter »

Το κυνηγι τυπου ο καλος ο μυλος ολα τα αλεθει μας οδηγησε εδω που ειμαστε. Συμφωνω οτι η εξιδεικευση και η επιλεκτικη θυρα εινα ο μονος τροπος για να υπάρξει μελλον στα κυνηγετικα αυτου του τόπου . Για να μην παρεξηγηθω εννοω να ξυπνα καποιος το πρωι και να ξερει τι θηραμα παει να κυνηγησει . Να επιλεγει τα σκυλια του το οπλο και τα φυσιγγια γι αυτο τον σκοπο. Αν ενα πρωι θελει να κυνηγησει κατι αλλο φυσικα θα πρεπει να μπορει να το καμει. Η τακτικη του παω στις τσιχλες και στεκω στρατηγικα επειδη περνα μια περδικα η μια μπεκατσα απο εδω δεν ειναι "αρσενικο¨' κυνηγι !!! Δεν ειναι 17 εξορμησεις οπου μπορει καποιος να βαρεσει οτι γουσταρει. Ειναι και οι εξορμησεις πριν και μετα οπως καποιος αλλος εγραψε οπου καποιος μπορει να κυνηγησει φασσα η τσιχλα νομιμα στην εποχη της. Αφου συζητηται η ηθικη πτυχη του κυνηγιου αυτη ειναι η αποψη μου και την ξαναεγραψα αλλα οι διαχειριστες επελεξαν να χαιδεψουν αυτους που επιμονα δημοσιευουν λανθασμενες μεθοδους κυνηγιου και τις διαφημιζουν.
Άβαταρ μέλους
Pathfinder

Δημοσίευση από Pathfinder »

Priest+++ έγραψε:Εδω και πολυ καιρο ειπα οτι δεν θα ξανα ασχοληθώ εντούτοις σημερα το πράττω γιατι τα πηρα στο κρανίο.
Mr Perfect καταρχας εξηγα μου μια ευλογη απορια. Γιατι παντα γραφεις με κεφάλαια και bold γραμματα; Παριστάνεις τον φακτορα του κυνηγιου εκλιπαροντας για πισκαλα και πιστους ακολουθους. Με το τελευταιο σου post μαλλον για ψευδοπροφήτης μοιάζεις (περι παιδειας ο λογος)!!! Την μια ηθικολόγος και απο την αλλη κρεατοσυλλεκτης.

Οσο για τον μικρο Σπυρο αν σηκωσεις λαγο πετωντας πετρες ή κλωτσοντας παλλουρες και ερθει πανω μου εγω δεν θα του ρίξω. Γι'αυτό φιλε μου αν δεις ιστριας στο βουνο για καλο και κακο αλλαξε παντα.

Ατε τζιε κανει πλεον. Μας γινατε ολοι ειδήμονες του fair play.
Φιλε χωρις να σε ξερω προσωπικα σου λεω οτι εκεινο που ειπες στην αρχη του ποστ σου να το καμεις...μεν ξανα ασχοληθεις και μεν ξανα γραψεις ετσι οπως εγραψες..πολλα καλα εννα καμεις.Μπορουσες να πεις καλλιστα του Σολου οτι στην "νεα γενια" οταν γραφουμε με κεφαλαια θεωρειτε οτι "φωναζουμε" πραμα που πιστευω δεν το ξερει ο ιδιος και δεν χρειαζεται να κατεβεις ως εξ ουρανου αγιος να "βαλεις" τα πραματα στον τοπο τους.Οσο για τον "μικρο" Σπυρο φιλε μου μακαρι να εισαι ο μισος του σε θεμα αλτρουισμου, συνειδησης, ανθρωπιας και να θεωρεις οτι πετυχες στην ζωη σου.Κυνηγω αποκλειστικα φασσα αλλα μιας και εσυναφερες το βαλε καμια φωτογραφια των σκυλιων να τα δω για να ξερω ποτε να αλλαξω τοπο που την πανια σου γιατι τωρα εννα το εχω εννοια.Μεινισκω ως δαμε μαζι σου.

Τι εν τουτα που διαβαζω δαμεσα σημερα ρε κοπελια?Τι επαθετε ουλλοι σας ξαφνικα?Τι σημαινει εξειδικευση?Υπαρχουν εξειδικευμενοι κυνηγοι στην Κυπρο με το θηραμα που εχουμε?Δαμε ειμαστε οι κυνηγοι πας ενα πλοιο μεσοπελαγα που βυθιζεται με τον καπετανιο και το πληρωμα να μεν φακκα πεννα τι εννα γινει και εμεις οι επιβατες φωναζουμε και τσακωνουμαστε μεταξυ μας ποιος καμνει καλυτερα την δουλεια του στην γη..ετσι εκαταντησαμε?Τουτο με το αποκλειστικο κυνηγι μεν το λαλειτε τουλαχιστον τωρα...δεν πληρωνεις αδεια για να κυνηγας μονο λαγο η περτιτζια η φασσες φραγκολινες και ξερω εγω.Αν γουσταρεις και μπορεις εχεις το καθε δικαιωμα να τα κυνηγας ολα...αλλα ΠΑΝΤΑ νομιμα και σωστα.Δεν μπαινεις στην πανια του αλλου λααρη του περτικαρη του φραγκολινα.Δεν πετασσεσε που την καρεκλουα σου να καμεις τον σκοπο της πανιας που ερκεται πανω σου.Δεν παεις να κατσεις μπροστα που τον αλλο στα σταματα.Δεν παιζεις το θηραμα που εσηκωσε αλλος κοντα σου γιατι δεν το δικαιουσαι ουτε αν το εκαλλικωσε ουτε αν δεν το ειδε ουτε τιποτε.Καμνεις στους αλλους οτι ζητας απο τους αλλους να καμουν για σενα.Ατε γιατι επαρασιεσαμεν το.Δειχνουν μας το δασος και θωρουμε το δαχτυλο τους.
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”