Ρε φιλε προς Θεου εν τζαι λαλω εν ευκολο...επερπατουν με τα 4ρα μου...αφου ξερεις τες περιοχες...σκεφτου να καμνεις τον Καπουρα 2 ατομα η τον πεζουνοκρεμο στα λαγουδερα μερα που βρεχει!!!Πραγματικος μαζοχισμος και ειλικρινα μπραβο σε ολους σας που καμνετε ετσι κυνηγια...επειδή τα εκαμνα και γω και μονο τα ποθκια μου ξερουν τι ετραβησαν...το θεμα είναι άλλο...η ευκολια με την οποια κοντευουμε στο θήραμα...τωρα ε νομιζω να μπορεις να κοντεψεις πιο ευκολα σε περδικια (εξαιρουμε όπως λες και συ τις πρωτες εξορμήσεις) στον καμπο παρα εκει που λες...σιγουρα θα σου φυγουν και πολλα από μακρια και μες τους γκρεμους αλλα σιγουρα θα σου δωσουν και ευκαιρια μερικα...οσο για το λαγο εδώ νομιζω ολοι συμφωνούμε..πως στον καμπο μετα τις πρωτες εξορμήσεις εν τον θωρεις ουτε με κυαλια...Anthimos έγραψε:BAIKAL TEAM έγραψε:andreas78 έγραψε:Λεβεντάθρωπε μου, θα σου πω μια μικρή αληθινή ιστορία, αφιερωμένη σε όλους.....!!!!!!!!!!
Στα 15 μου χρόνια, πρίν 22 χρόνια δηλαδή, άρχισε ο θείος μου να μου δίνει το όπλο για πρωινές παγανιές στις πέρδικες και έκτοτε με σκυλιά φέρμας, μέχρι τότε μόνο στην τσίκλα και καμιά ωρίτσα στην έναρξη της φάσσας. Την επόμενη χρονιά και λίγο πρίν την έναρξη του έκανα παράπονο γιατί όλοι όσοι άκουγα έπιαναν το όριο ενώ εμείς και οι δύο μαζί ίσα που το αγγίζαμε σε κάθε εξόρμηση.
Η απάντηση του άμεση…… «φέτος να σε πάρω γιέ μου να παίξεις όσους θέλεις», ήρθε η πολυπόθητη εκείνη μέρα και με πήρε σε ημιορεινή περιοχή της Λάρνακας, μόλις πήγαινε να ξημερώσει του είπα να στήσω τα όπλα και είπε όχι, θα περιμένεις να ξημερώσει για να δεις το κυνήγι που θα γίνει και μετά ότι θέλεις θα κάνουμε…!!!!
Ξημερώνει ο Θεός και έχοντας παρκάρει σε ένα λοφίσκο είδα μπροστά μου 5 σειρές από πόστα τα οποία έβαλλαν όπως τα αντιαεροπορικά σε πόλεμο, μέσα σε 10 λεπτά όλοι είχαν το όριο πάνω τους, οι μισοί το είχαν ξεπεράσει και συνέχιζαν να ρίχνουν χωρίς να μαζεύουν τα πουλιά από το έδαφος. Καθώς ήμουν αποσβολωμένος από το θέαμα μου είπε, «άτε, πιάσε το όπλο να πάμε», εγώ απλά μπήκα στο αυτοκίνητο και έκατσα κλείνοντας την πόρτα.
Η ώρα 9:30 ήμασταν Γερακιές στα γκρέμια.!!!!
Ο θείος στη φώτο τώρα, λίγο μετά τα 50 του χρόνια με 2 εγχειρήσεις σπονδύλου στα νιάτα του από αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
Φωτογραφία απο το απόγευμα της Τετάρτης, με πρωινή παγανιά σε βράχο με μόνιμη κλήση περίπου στις 40⁰-45⁰ και απόσταση 9,5 χιλιομέτρων και το απόγευμα σε λατζερό με πέυκο στα 1000 μέτρα υψόμετρο.
Ανδρεα μου ξερεις ότι σε εκτιμω πολύ φιλε και πραγματικα λεβεντης ο θειος σου...αλλα βλεπω ότι πολλοι σας λετε για βουνα της Πιτσιλιας και κυνηγια ισος προς ισον...
Αν μου επιτρεπεις να πω κατι...ισος προς ισον στο κυνηγι δεν υπαρχει...για μενα τουλαχιστον...από τη στιγμη που κρατω οπλο και σκοτωνω στα 50-60 μετα....το ισος προς ισον διαγραφεται...
Δευτερο επειδή περασα και από κυνηγι λαγου και από κυνηγια πέρδικας...και οι τοποι που κυνηγουσα ηταν οι αντενες της Μαδαρης και εφτανα με τα ποδια μεχρι Σαραντι...εχω να πω πως είναι πολύ πιο δυσκολο να κυνηγήσεις περδικα στον καμπο, λαγο στο καμπο (μιλω φυσικα μετα τις πρωτες εξορμήσεις)...γιατι είναι πιο ευκολο να σου προσηκωθουν.Στα βουνα πολλες φορες και λογο της βλάστησης σου δινει την ευκαιρια να του κοντεψεις (βρισκει καλυψη σε λατσιες,βατους και πυκνη βλαστηση κτλ) η να μην σε παρει ειδηση σε κανενα γωνιασμα οπου θα σε δει απότομα και να φυγει σε κοντινη από σενα αποσταση...ενώ στον καμπο όταν μια περδικα η ενας λαγος σε παρει ειδηση...θα σου προσηκωθουν από το χιλιομετρο.Τωρα αν η δυσκολια είναι στα ποδια μας εδώ και φυσικα συμφωνούμε.
Ακομα και στη φασα...μετα τις πρωτες εξορμήσεις είναι πολύ πιο δυσκολα τα πραγματα στο καμπο παρα στο βουνο...η πολύ κινηση τις κανει να περνουν υπερβολικο υψος και δεν σου δινουν την ευκαιρια που μπορει να σου δωσουν σε ένα βουνο οπουν επικρατει περισσοτερη ησυχια...
Φιλικα όλα αυτά και απλα λεω την αποψη μου...
Ρε φιλε ας βγαλουμε τις πρωτες εξορμησεις απο την εξισωση . Το πραγματικο κυνηγι ξεκινα απο την Δευτερη Κυριακη και μετα γι αυτο και πολλοι παρακαλουμε να περασουν οι δυο πρωτες εξορμησεις να ξεκινησει το πραγματικο κυνηγι , να μην ερθουν νωρις τσιχλες να μην καμνουμε παντηματα στα σταματα . Εν ξερω απο ποιο τοπο κατεβαινες απο τις αντενες της Μαδαρης στο Σαραντι ρε φιλε εγω οσες φορες το εκανα αν δω ενα στα 5 περδικια η μπεκατσες που σηκωνω φερμαριστα και συχνα δεν μπορω να πυροβολησω επειδη το βλέπω μακριά
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016
- BAIKAL TEAM
- Full Member
Re: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016
Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά...
sanguine tuo...
sanguine tuo...
- Laurona
Αντρικκο την κυνηγετικη παιδεια κ κουλτούρα κανςνας μας δεν την βρηκε χαμε...
καποιοι ανθρωποι σαν τον Θειο σου φροντησαν να μας μπολιασουν με αυτη κ να μας μαθουν την ποιοτητα κ οχι την ποσοτητα.
Να τον χαιρεσε.
Οταν τον δεις ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ μια τοκκα που μενα.
ποτζινες που λαλουν μπραβο κ ευχαριστω.
Εδειξε σου την διαφορα του νομιμου λαθους.....που το νομιμο σωστο του αγραφου νομου του κυνηγιου.
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΘΗΡΑΜΑ.
καποιοι ανθρωποι σαν τον Θειο σου φροντησαν να μας μπολιασουν με αυτη κ να μας μαθουν την ποιοτητα κ οχι την ποσοτητα.
Να τον χαιρεσε.
Οταν τον δεις ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ μια τοκκα που μενα.
ποτζινες που λαλουν μπραβο κ ευχαριστω.
Εδειξε σου την διαφορα του νομιμου λαθους.....που το νομιμο σωστο του αγραφου νομου του κυνηγιου.
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΘΗΡΑΜΑ.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Ρε φιλε ας βγαλουμε τις πρωτες εξορμησεις απο την εξισωση . Το πραγματικο κυνηγι ξεκινα απο την Δευτερη Κυριακη και μετα γι αυτο και πολλοι παρακαλουμε να περασουν οι δυο πρωτες εξορμησεις να ξεκινησει το πραγματικο κυνηγι , να μην ερθουν νωρις τσιχλες να μην καμνουμε παντηματα στα σταματα . Εν ξερω απο ποιο τοπο κατεβαινες απο τις αντενες της Μαδαρης στο Σαραντι ρε φιλε εγω οσες φορες το εκανα αν δω ενα στα 5 περδικια η μπεκατσες που σηκωνω φερμαριστα και συχνα δεν μπορω να πυροβολησω επειδη το βλέπω μακριά[/quote]BAIKAL TEAM έγραψε: Ανδρεα μου ξερεις ότι σε εκτιμω πολύ φιλε και πραγματικα λεβεντης ο θειος σου...αλλα βλεπω ότι πολλοι σας λετε για βουνα της Πιτσιλιας και κυνηγια ισος προς ισον...
Αν μου επιτρεπεις να πω κατι...ισος προς ισον στο κυνηγι δεν υπαρχει...για μενα τουλαχιστον...από τη στιγμη που κρατω οπλο και σκοτωνω στα 50-60 μετα....το ισος προς ισον διαγραφεται...
Δευτερο επειδή περασα και από κυνηγι λαγου και από κυνηγια πέρδικας...και οι τοποι που κυνηγουσα ηταν οι αντενες της Μαδαρης και εφτανα με τα ποδια μεχρι Σαραντι...εχω να πω πως είναι πολύ πιο δυσκολο να κυνηγήσεις περδικα στον καμπο, λαγο στο καμπο (μιλω φυσικα μετα τις πρωτες εξορμήσεις)...γιατι είναι πιο ευκολο να σου προσηκωθουν.Στα βουνα πολλες φορες και λογο της βλάστησης σου δινει την ευκαιρια να του κοντεψεις (βρισκει καλυψη σε λατσιες,βατους και πυκνη βλαστηση κτλ) η να μην σε παρει ειδηση σε κανενα γωνιασμα οπου θα σε δει απότομα και να φυγει σε κοντινη από σενα αποσταση...ενώ στον καμπο όταν μια περδικα η ενας λαγος σε παρει ειδηση...θα σου προσηκωθουν από το χιλιομετρο.Τωρα αν η δυσκολια είναι στα ποδια μας εδώ και φυσικα συμφωνούμε.
Ακομα και στη φασα...μετα τις πρωτες εξορμήσεις είναι πολύ πιο δυσκολα τα πραγματα στο καμπο παρα στο βουνο...η πολύ κινηση τις κανει να περνουν υπερβολικο υψος και δεν σου δινουν την ευκαιρια που μπορει να σου δωσουν σε ένα βουνο οπουν επικρατει περισσοτερη ησυχια...
Φιλικα όλα αυτά και απλα λεω την αποψη μου...
Ρε φιλε προς Θεου εν τζαι λαλω εν ευκολο...επερπατουν με τα 4ρα μου...αφου ξερεις τες περιοχες...σκεφτου να καμνεις τον Καπουρα 2 ατομα η τον πεζουνοκρεμο στα λαγουδερα μερα που βρεχει!!!Πραγματικος μαζοχισμος και ειλικρινα μπραβο σε ολους σας που καμνετε ετσι κυνηγια...επειδή τα εκαμνα και γω και μονο τα ποθκια μου ξερουν τι ετραβησαν...το θεμα είναι άλλο...η ευκολια με την οποια κοντευουμε στο θήραμα...τωρα ε νομιζω να μπορεις να κοντεψεις πιο ευκολα σε περδικια (εξαιρουμε όπως λες και συ τις πρωτες εξορμήσεις) στον καμπο παρα εκει που λες...σιγουρα θα σου φυγουν και πολλα από μακρια και μες τους γκρεμους αλλα σιγουρα θα σου δωσουν και ευκαιρια μερικα...οσο για το λαγο εδώ νομιζω ολοι συμφωνούμε..πως στον καμπο μετα τις πρωτες εξορμήσεις εν τον θωρεις ουτε με κυαλια...[/quote]
Να σου πω και την δίκη μου άποψη φίλε, αν και η ουσία της παράθεσης μου ειναι άλλου.!!!!
Στον κάμπο απο τα 10 πουλιά που θα μπλοκάρει ο σκύλος φερμας, τα 9 θα φύγουν απο τα 15 μετρα μπροστά στα μούτρα του. Στον κάμπο η πέρδικα δεν ποδαρώνει διότι ειναι ακάλυπτη, ενώ στο πυκνό βουνό, στον βράχο, στις πλέυρες, έχει την ευκαιρία να ποδαρωσει κάνοντας τον σκύλο να ρισκάρει με αποτέλεσμα να πέσει σε λάθος.
Περπατώντας σε βουνό με κλίση για 2-3 ώρες για παραδειγμα, η κάθε επόμηση σε φερμα η ανέβασμα σε θήραμα για βολή, φαντάζει να σηκώνεις 100 κιλά όπλο, ενώ στον κάμπο 2-3 ώρες περπάτημα ειναι το ίδιο με νυχτερινή βολτίτσα στον πεζόδρομο του Στροβόλου..!!!!
Απόδειξη η πλήρης απουσία θηραμάτων σε κάμπο μετά απο 1-2 εξορμήσεις..!!!!!
Το κυνήγι φίλε, ειναι ταξίδι, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ καρπωσης και θήρας, εκεί βρίσκετε και η λεγόμενη κυνηγετικη ηθική.
Το ταξίδι φέρνει την καρπωση και οχι η καρπωση το ταξίδι.!!!!!!!
Σεβόμενος παντα την κυνηγετικη επιλογή του καθενός!!!!!
- BAIKAL TEAM
- Full Member
Να σου πω και την δίκη μου άποψη φίλε, αν και η ουσία της παράθεσης μου ειναι άλλου.!!!!
Στον κάμπο απο τα 10 πουλιά που θα μπλοκάρει ο σκύλος φερμας, τα 9 θα φύγουν απο τα 15 μετρα μπροστά στα μούτρα του. Στον κάμπο η πέρδικα δεν ποδαρώνει διότι ειναι ακάλυπτη, ενώ στο πυκνό βουνό, στον βράχο, στις πλέυρες, έχει την ευκαιρία να ποδαρωσει κάνοντας τον σκύλο να ρισκάρει με αποτέλεσμα να πέσει σε λάθος.
Περπατώντας σε βουνό με κλίση για 2-3 ώρες για παραδειγμα, η κάθε επόμηση σε φερμα η ανέβασμα σε θήραμα για βολή, φαντάζει να σηκώνεις 100 κιλά όπλο, ενώ στον κάμπο 2-3 ώρες περπάτημα ειναι το ίδιο με νυχτερινή βολτίτσα στον πεζόδρομο του Στροβόλου..!!!!
Το κυνήγι φίλε, ειναι ταξίδι, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ καρπωσης και θήρας, εκεί βρίσκετε και η λεγόμενη κυνηγετικη ηθική.
Σεβόμενος παντα την κυνηγετικη επιλογή του καθενός!!!!![/quote]
Διαφωνούμε πλήρως φιλε και κυριως για κυνηγια λαγου αλλα όπως ειπες και συ...η επιλογή τοποθεσιας είναι σεβαστη από τον καθενα...η ηθικη και η παιδεια είναι μεσα σε κάθε ανθρωπο....ειτε βρισκεται βουνο ειτε βρισκεται στον καμπο...
Απολογούμαι για το οφ τοπικ στους συναδελφους...
Σεβόμενος παντα την κυνηγετικη επιλογή του καθενός!!!!![/quote]
Διαφωνούμε πλήρως φιλε και κυριως για κυνηγια λαγου αλλα όπως ειπες και συ...η επιλογή τοποθεσιας είναι σεβαστη από τον καθενα...η ηθικη και η παιδεια είναι μεσα σε κάθε ανθρωπο....ειτε βρισκεται βουνο ειτε βρισκεται στον καμπο...
Απολογούμαι για το οφ τοπικ στους συναδελφους...
Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά...
sanguine tuo...
sanguine tuo...
- Dimitris
Κάποιος μας εμμάθκιασε μες το φορουμ φίλε ΑντρέαANTROS BREDA έγραψε:μετα το στραμπουλιγμα του σαβατου και την πιεση που εβαλα στο ποδι μου την κυριακη μαλλον χανουμε την τεταρτη![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Προσέχετε οι υπόλοιποι

«Τα φυτά των ζώων ένεκέν εστι και τα ζώα των ανθρώπων χάριν»
- sotiris!129
Dimitris έγραψε:Κάποιος μας εμμάθκιασε μες το φορουμ φίλε ΑντρέαANTROS BREDA έγραψε:μετα το στραμπουλιγμα του σαβατου και την πιεση που εβαλα στο ποδι μου την κυριακη μαλλον χανουμε την τεταρτη![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Προσέχετε οι υπόλοιποι

το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
- LAGOS
- Full Member
Εκτός δράσης και εγω για 2 εξορμήσεις λόγο προβλήματος υγείας. Εχτές εν με χωρούσε το σπίτι.. Υπομονή ως την Κυριακή.Dimitris έγραψε:Κάποιος μας εμμάθκιασε μες το φορουμ φίλε ΑντρέαANTROS BREDA έγραψε:μετα το στραμπουλιγμα του σαβατου και την πιεση που εβαλα στο ποδι μου την κυριακη μαλλον χανουμε την τεταρτη![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Προσέχετε οι υπόλοιποι
Συγχαρητήρια στα κοπέλια με το Vitara που εκάμαν μάχη μέσα στην απαγορευμένη. Όση ώρα τους εβλέπαν εσηκώσαν 3 και επιάσαν τους 2. Τα άδικα ουκ ευλογούντε. Η θήρα αν και επήαν στην περιοχή εν εκαταφέραν να τους πιάσουν. Δεν έχουμε σωτηρία..
Αν βρέθηκε αντίδοτο....δεν το θέλω. ..
- Dimitris
Εφύαν πριν να έρτει η θήρα όξα εκαταδιώξαν τους κ εξέφυγαν?
«Τα φυτά των ζώων ένεκέν εστι και τα ζώα των ανθρώπων χάριν»
- LAGOS
- Full Member
Ούτε το ένα ούτε το άλλο φίλε
Στον τελευταίο που επέξαν απο ότι έμαθα είδαν και την φάση οι θηροφύλακες..
Επεριμέναν τους στον άσφαλτο και έφυαν απο χωματόδρομο..

Επεριμέναν τους στον άσφαλτο και έφυαν απο χωματόδρομο..

Αν βρέθηκε αντίδοτο....δεν το θέλω. ..
-
- Full Member
Σήμερα πρωτη μέρα κυνηγιου και παρά την ορεξη μου να γραψω την δικη μου περιπέτεια, μου κόπηκε η φόρα όταν διαβασα για τον αδικο χαμό του ΛΑΚΗ του φιλου του Σωτηρη. Όταν χάνεις τον συντροφο σου στο κυνηγι που σου χάρισε τοσες πολλές συγκινήσεις τοσο ΑΔΙΚΑ το μόνο που μπορείς να πεις στο αγαπητό Σωτηράκη …είναι κουράγιο ,και σύντομα να δημιουργήσει έναν άλλο Λακη γι να συνεχίσει από εκει που έμεινες ο ΛΑΚΗΣ ο ασπρόμαυρος.
Μια φωτο από την πρωτη μέρα πριν την ολοκληρωση της εξωρμησης. Αργοτερα περισσότερη ενημερωση.

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.