Αποτελέσματα ενδημικού σεζόν 2012-13
Re: Αποτελέσματα ενδημικού σεζόν 2012-13
Μεγαλη γιορτη χτες..πολλα μεγαλη γιορτη.. του αγιου καλλικιου!!!επηαμε για μπεκατσες στο ξεκινημα ειδαμε τα σκυλλια να μας δειχνουν σημαδια λαγου και ειχαμε το νου μας και για κεινο το θηραμα..μετα απο λιγη ωρα ενω ο συντροφος ηταν στο πυκνο σηκωνει μπεκατσα και με δυσκολια παιζει απλα για να παιξει κ λεει μπεκατσα να την δουμε..εγω που πανω εβλεπα τα σκυλια που επελλαναν σε κατι σπαλαθους και επιασα θεση οταν θα τον επετασσαν..με την προσηλωση μου τζιαμε αργησα και δεν την ειδα την μπεκατσα που περνουσε μπροστα μου..μπαμ μπαμ παει...επηε κ ο λαος που μες το πυκνο..δεν εφκηκε ο πουστης μες το μονοπατι που τον εκαρτερουν και εφυε που πισω μου με καλυψη το πυκνο...προχωρουμε 150-200 μετρα σηκωνεται αλλη μπεκατσα μπροστα μου λιο πριν την κλειδωσουν τα σκυλια..ειχα αποσταη περιπου 5 μετρα μπαμ μπαμ παει παιζει και ο συντροφος απομακρυσμενη βολη τιποτε..τζιαμε εχασα τα δεν επιστευκα τι εγινε η μια σκυλλα επεμενε και φωναζω του συντροφου εχει και κατι αλλο δαμε..φερμα..ορτυκι μπαμ μπαμ μπροστα μου παλε τιποτε..παιζει ο σθντροφος πιανει το με την 2η αλλα ηταν ετσι η τοπογραφια στο τοπο που επεσε κουτσοφτερο που δεν το ηβραμε..εκοπηκαν τα πο8κια μας εν ειχαμε πλεων τοση ορεξη οσο πριν..προχωρησαμε την παγανια και σε μια φαση βλεπω στα αριστερα πανω σε ενα οχτο με πυκνο σπαλαθο μια σκια και εφανηκε μου λαος εσκεφτηκα να παιξω και ρωτω τον συντροφο ρε η μιτσια που ειναι και λεει μου πανω..ξεκινω να του πω πως εφανικε μου να ειδα λαο μεσα και ακοθεις την μιτσια λαξιες και να μουνταρισκει μες το πυκνο...εφυε μας και 2ος..
υπαρχουν και χειροτερα....ΕΜΕΙΣ!!!
υπαρχουν και χειροτερα....ΕΜΕΙΣ!!!
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ....ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΙΤΕ ΚΑΛΕΣ..ΕΙΤΕ ΚΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ 

ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
-
- Full Member
Δυστυχώς Σωτήρη μου έτσι έχουν τα πράγματα ! Είναι η φετινή κατάντια μας. Απλά διερωτουμε κατα πόσο παίζουμε φέτος πολύ τον μητρικό πληθυσμό των λαγων. Εννοώ ότι λόγο του ότι αυτοί που έμειναν πολύ δύσκολα τους βγάζει κανείς μήπως και είναι αυτοί που πάντα έμεναν και γεννοβολουσαν;
τουτο ακριβος ελεγα πρην το κυνηγι, οτι φετος ειναι το τελος του λαγου γιατι οι λαγοι που πεθαναν στην αρωστια ηταν οι μικροι και γεροι, οι λαγοι δηλαδη που χτηπουσαμε στο κυνηγι... αρα οτι παιζουμε τωρα ειναι ζημια!Adams έγραψε:Δυστυχώς Σωτήρη μου έτσι έχουν τα πράγματα ! Είναι η φετινή κατάντια μας. Απλά διερωτουμε κατα πόσο παίζουμε φέτος πολύ τον μητρικό πληθυσμό των λαγων. Εννοώ ότι λόγο του ότι αυτοί που έμειναν πολύ δύσκολα τους βγάζει κανείς μήπως και είναι αυτοί που πάντα έμεναν και γεννοβολουσαν;
- kypros
Παντος φιλε ο βασικος κανονας διαχειρισεις σε ολο το κοσμο ειναι οτι πρωτα καταμετρας τον πληθυσμο του θηραματος και μετα αποφασιζεις ποσο και αν πρεπει να κυνηγιθει το συγκεκριμενο θηραμα την συγκεκριμενη σεζον.Adams έγραψε:Δυστυχώς Σωτήρη μου έτσι έχουν τα πράγματα ! Είναι η φετινή κατάντια μας. Απλά διερωτουμε κατα πόσο παίζουμε φέτος πολύ τον μητρικό πληθυσμό των λαγων. Εννοώ ότι λόγο του ότι αυτοί που έμειναν πολύ δύσκολα τους βγάζει κανείς μήπως και είναι αυτοί που πάντα έμεναν και γεννοβολουσαν;
Αν θες ρην προσωπικη μου αποψη ο λαγος φετος δεν εχει τον απαιτουμενο πληθυσμο για να αποτελει θηραμα. Δεν θα σκοτωθουν ολοι οι λαγοι αλλα σιγουρα επιβαρεινει τους ειδη πιεσμενους πληθυσμους.
Επισης, ολοι φωναζαν οτι τα περδικια ειναι χιλιαδες φετος...προσωπικα διαφωνω οτι το περδικι εχει σημαντικη αυξηση οπως ελεγαν. Αν και σε θεμα καρπωσης δεν μππρω να πω οτι εχω παραπωνω εντουτις παρατηρω τα εξης.
1. Συναντω λιγοτερα πουλια απο περσυ
2. Χτυπω μονο αγρια πουλια γιατι δεν αφεθηκαν σωστα ουτε αρκετα περδικια απελευθερωσεις και αυτο με κανει να πιεζω συνεχως τα αγρια
3. Πολλα πουλια που εχουμε καρπωθει , παραπανω απο τα μισα,ειναι αγρια πουλια περισοτερο απο ενος χρονου. Αυτο σημαινει οτι η φετινη γεννοβολια δεν ηταν αρκετα ψηλη. Επρεπε τα φετινα πουλια να ειναι πολυ περισσοτερα.
4. Τα πουλια απελευθερωσεις αποτελουσαν ενα μερος της καρπωσης και ετσι δεν πιεζονταν τοσο τα αγρια πουλια στις αποκριμνες κορφες. Τωρα αναγκαστηκα παει μονο εκει ο κυμηγος.
Αλλο να χτυπησει μια παρεα 120 πουλια απο τις τρεισ τεσερισ περιοχες που κυνηγα και να ειναι ολα καθαρα αγριος πληθυσμος και αλλο τα μισα να ηταν της φετινης απελευθερωσης. Γιατι και εκεινα ενα μηνα μετα την εναρξη μια χαρα πουλακια ειναι...εγω παντως αμα πιασο τον κοτσια που το στομα του σκυλου μου νιωθω αναμηκατα συναισθηματα...
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
- Captain theodoros
τα εβαλες σωστα τα πραγματα .
<<< ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ >>>
TO ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟ F/B .
https://www.facebook.com/groups/326097290747122/
εμενα απο μεριας καρπωσης και απο μεριας του τι βλεπω η φετινη χρονια ειναι η χειροτερη με διαφορα!
περδικια/λαγους συνφονω με τον Κυπρο!
τοποι που κυνηγουσα τες πρωτες 5 εξωρμισης και ειχα το κοτα ΑΝΕΤΑ και ΕΥΚΟΛΑ φετος με εξερεση την πρωτη εξωρμιση οι αλλες 4 σκατα!Παω σε τοπους που επαενα τες τελευτες εξωρμισης για να εβρω λια περτιζια μεσα σε γκρεμους και κατσαβραχα!
φραγκολινες φετος αρκετα καλα τες πρωτες 5 εξωρμισης που τες κυνηγισα!
τωρα και να παει ας εν καλα οι μπεκατσες που φετος εν χιλιαδες!!!
γιατι βρισκω καλητερα για μενα να παιξω 1-2 μπεκατσες μεσα στο δασος με σκια και με ποιο πολυ action, παρα 1-2 περδικια πανω στους γκρεμους μεσα στον ηλιο και στο τελος που να τα εβρο να φιουν που τα 100 μετρα και να τα παιξουν τα "κοπελια" κατω!!!
Κυπρο εχτες επαιξα 1 περτικο μεσα στους πεφκους τελεια μεσα στο δασος ... με το φρρρρ που εκαμε εκαταλαβα πως ηταν μεγαλο πουλι τελικα... ηταν ενας αρσενικος με 3-4 κοτσια μισο κιλο+, καθαρο τερας!
εν ξερω για σενα αλλα εγω μονο χαρα ενιωσα +οτι εφκαλε τον ο σκυλος τελεια κουντιτο
,ομως ηταν πουλι που εκαμε απογονους, εζησε αρα εχαρικα!!!
Τα νεαρα λυπαμε περισσοτερο!
περδικια/λαγους συνφονω με τον Κυπρο!
τοποι που κυνηγουσα τες πρωτες 5 εξωρμισης και ειχα το κοτα ΑΝΕΤΑ και ΕΥΚΟΛΑ φετος με εξερεση την πρωτη εξωρμιση οι αλλες 4 σκατα!Παω σε τοπους που επαενα τες τελευτες εξωρμισης για να εβρω λια περτιζια μεσα σε γκρεμους και κατσαβραχα!
φραγκολινες φετος αρκετα καλα τες πρωτες 5 εξωρμισης που τες κυνηγισα!
τωρα και να παει ας εν καλα οι μπεκατσες που φετος εν χιλιαδες!!!
γιατι βρισκω καλητερα για μενα να παιξω 1-2 μπεκατσες μεσα στο δασος με σκια και με ποιο πολυ action, παρα 1-2 περδικια πανω στους γκρεμους μεσα στον ηλιο και στο τελος που να τα εβρο να φιουν που τα 100 μετρα και να τα παιξουν τα "κοπελια" κατω!!!
Κυπρο εχτες επαιξα 1 περτικο μεσα στους πεφκους τελεια μεσα στο δασος ... με το φρρρρ που εκαμε εκαταλαβα πως ηταν μεγαλο πουλι τελικα... ηταν ενας αρσενικος με 3-4 κοτσια μισο κιλο+, καθαρο τερας!
εν ξερω για σενα αλλα εγω μονο χαρα ενιωσα +οτι εφκαλε τον ο σκυλος τελεια κουντιτο

Τα νεαρα λυπαμε περισσοτερο!
- APOLLON_1
συνφονο μαζί σου φιλε αλλα διαφωνώ και σε ορισμένα εγώ κυνηγό αποκλειστικά αγρια περδίκια και τα πιο πολλά που έπαιξα ήταν φετινά από τα γεννημένα για τον πληθυσμό εγώ πιστεύω ότι είναι και λίγο πάνω σύγκριση με πέρσι , δεν ξέρω γενικά διότι αν εξαιρέσω 2 εξόρμησης τις υπόλοιπες τες κυνήγησα όλες στη ίδια περιοχή άρα δεν μπορώ να είμαι απόλυτοςkypros έγραψε:Παντος φιλε ο βασικος κανονας διαχειρισεις σε ολο το κοσμο ειναι οτι πρωτα καταμετρας τον πληθυσμο του θηραματος και μετα αποφασιζεις ποσο και αν πρεπει να κυνηγιθει το συγκεκριμενο θηραμα την συγκεκριμενη σεζον.Adams έγραψε:Δυστυχώς Σωτήρη μου έτσι έχουν τα πράγματα ! Είναι η φετινή κατάντια μας. Απλά διερωτουμε κατα πόσο παίζουμε φέτος πολύ τον μητρικό πληθυσμό των λαγων. Εννοώ ότι λόγο του ότι αυτοί που έμειναν πολύ δύσκολα τους βγάζει κανείς μήπως και είναι αυτοί που πάντα έμεναν και γεννοβολουσαν;
Αν θες ρην προσωπικη μου αποψη ο λαγος φετος δεν εχει τον απαιτουμενο πληθυσμο για να αποτελει θηραμα. Δεν θα σκοτωθουν ολοι οι λαγοι αλλα σιγουρα επιβαρεινει τους ειδη πιεσμενους πληθυσμους.
Επισης, ολοι φωναζαν οτι τα περδικια ειναι χιλιαδες φετος...προσωπικα διαφωνω οτι το περδικι εχει σημαντικη αυξηση οπως ελεγαν. Αν και σε θεμα καρπωσης δεν μππρω να πω οτι εχω παραπωνω εντουτις παρατηρω τα εξης.
1. Συναντω λιγοτερα πουλια απο περσυ
2. Χτυπω μονο αγρια πουλια γιατι δεν αφεθηκαν σωστα ουτε αρκετα περδικια απελευθερωσεις και αυτο με κανει να πιεζω συνεχως τα αγρια
3. Πολλα πουλια που εχουμε καρπωθει , παραπανω απο τα μισα,ειναι αγρια πουλια περισοτερο απο ενος χρονου. Αυτο σημαινει οτι η φετινη γεννοβολια δεν ηταν αρκετα ψηλη. Επρεπε τα φετινα πουλια να ειναι πολυ περισσοτερα.
4. Τα πουλια απελευθερωσεις αποτελουσαν ενα μερος της καρπωσης και ετσι δεν πιεζονταν τοσο τα αγρια πουλια στις αποκριμνες κορφες. Τωρα αναγκαστηκα παει μονο εκει ο κυμηγος.
Αλλο να χτυπησει μια παρεα 120 πουλια απο τις τρεισ τεσερισ περιοχες που κυνηγα και να ειναι ολα καθαρα αγριος πληθυσμος και αλλο τα μισα να ηταν της φετινης απελευθερωσης. Γιατι και εκεινα ενα μηνα μετα την εναρξη μια χαρα πουλακια ειναι...εγω παντως αμα πιασο τον κοτσια που το στομα του σκυλου μου νιωθω αναμηκατα συναισθηματα...
EPANIEL POWER
- Captain theodoros
Παιδιά να προσέχετε τι γράφετε γιατί μας βλέπουν άνθρωποι που εναντιώνονται στο κυνήγι , προσοχή λοιπόν φίλοι μου .
<<< ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ >>>
-
- Full Member
Κύπρο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Πραγματικά πιστεύω ότι του χρόνου θα βλέπουμε τον λαγό μόνο στα βιβλία . Κρίμα πολύ κρίμα για την κατάντια μας! Κυνηγώ πάνω από 25 χρόνια τώρα και πραγματικά λυπουμε αφάνταστα για αυτά που βλέπω και ακούω από έγκυρες πηγες. Τις προάλλες μπροστά μας δυο διαφορετικές παρέες λίγο έλειψε πραγματικά να σκοτωθούν για έναν λαγό . Τότε ήταν που μου την έδωσε και άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά ότι πλέον πρέπει να τα διπλωσω διότι αυτό πλέον δεν λέγεται κυνήγι και δεν είναι χόμπι. Πλέον απειλητε η σωματική μας ακεραιότητα ! Δεν αξίζει πλέον και στο τέλος της ημέρας άρχισα να λυπάμαι και τα θηράματα !