Επαρχιακή Λεμεσού

Απάντηση
Jaegerr
Full Member

Re: Επαρχιακή Λεμεσού

Δημοσίευση από Jaegerr »

H λαθροθηρία σε όλες της τις μορφές είναι ο κύριος λόγος που έχουν χαθεί τα θηράματα στην Κύπρο, κατά τα άλλα κάνουν έρευνες και κόντρα έρευνες ροκανίζοντας άσκοπα χρόνο να βρουν τι φταίει.
Το αν η θηροφυλακή προσφέρει στον τομέα αυτό σαν υπηρεσία ας το κρίνει ο κάθε ένας λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση ή την μείωση του θηράματος, και την σημερινή κατάσταση που φτάσαμε.
Πιστεύω ακράδαντα ότι την προστασία θα πρέπει να την αναλάβει η ΜΑΑΔ μέσα από ένα ειδικό ουλαμό πάταξης της λαθροθηρίας με εναλλασσόμενο και ανάμεικτο προσωπικό από διάφορες επαρχίες . Θα πρέπει να είναι πολύ πιο αυστηρές-αποτρεπτικές οι ποινές , με πολλά εξώδικα, γιατί μέχρι να φτάσει μια υπόθεση στο δικαστήριο ξέρουμε όλοι ως συνήθως ότι «χάνεται» ή πέφτει στα μαλακά. Το μεγαλύτερο ποσοστό του τεράστιου ποσού που εισπράττει η κυβέρνηση από τις άδειες κυνηγιού θα πρέπει να δίνεται για την συντήρηση αυτού του ουλαμού.
Όλα τα άλλα «μέτρα» που λαμβάνονται μέχρι τώρα έχουν αποδειχτεί εκ των πραγμάτων ημίμετρα ή «μιλλοσφοτζίσματα» όπως το λέμε στην γλώσσα που καταλάβει ο κόσμος!
k.o.k&d.a.z Lemesou
Full Member

Δημοσίευση από k.o.k&d.a.z Lemesou »

andreas78 έγραψε:Σας ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση, εξάλλου εδώ ειναι και η πραγματική αξία της συμμετοχής σας στο παρόν φορουμ.
Για όλα αυτα που αναφέρατε και που ειναι σε όλους μας γνωστά, η κεντρική επιτροπή της Κ.Ο.Κ & Δ.Α.Ζ., στην οποία υπαγεστε και η οποία ως γνωστόν, απαρτίζεται απο 7μελές ομάδα απο καθε Επαρχία και οι οποίοι ψηφίζουν για τις αποφάσεις, τι κινήσεις και προσπάθειες εχει κάνει όλα αυτα τα χρονια.?
Αυτα τα γεγονότα ως γνωστόν δεν εμφανιστικαν το τελευταιο διάστημα, ειδικότερα δε, για την αστυνόμευση, το δικαστικό σύστημα και τις καταπολεμησεις επιβλαβων.
Αξιόλογο θα ηταν επίσης, να μας μεταφέρεται πρακτικές και θεωρητικές λύσεις που εχουν προταθεί, προς όφελος βέβαια του κυνηγιου.
Αγαπητέ φίλε Ανδρέα η Παγκύπρια Ομοσπονδία έχει κάνει αρκετά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια άλλα τα οποία είναι γνωστά και άλλα τα οποία είναι άγνωστα. Θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα εάν υπήρχε καλύτερη οργάνωση και συμμετοχή περισσότερων κυνηγών. Επίσης πρέπει να γνωρίζεις ότι η κάθε επαρχιακή λειτουργεί και αυτόβουλα από μόνη της με διάφορες ενέργειες για να βελτιώσει τα κυνηγετικά δρώμενα, όπως θα δεις στις πρώτες μας δημοσιεύσεις εμείς σαν Λεμεσός προβήκαμε σε αρκετές πρακτικές λύσεις για να λύσουμε μερικά από τα προβλήματα. Το Γιατί κάποια από αυτά τα μέτρα δεν υιοθετούνται και από άλλες επαρχίες ή από την Παγκύπρια αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο το οποίο δεν νομίζω να αρμόζει να το σχολιάσουμε εδώ. Σκοπός μας εδώ είναι να πάρουμε απόψεις και εισηγήσεις και όχι να κρίνουμε ή να επικρίνουμε άλλους.Πρώτα κοιτάμε να δούμε πώς βελτιωνόμαστε εμείς οι ίδιοι. Το τι γίνετε στο Παγκύπριο σε Θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο είναι καθήκον του κάθε κυνηγού να ενημερώνεται από τον σύλλογο του και ο σύλλογος από την επαρχιακή και είναι καθήκον της κάθε επαρχιακής και του κάθε συλλόγου να ενημερώνει τα μέλη της.. Με αυτό τον τρόπο οι κυνηγοί είναι ποιο ενεργά εμπλεγμένοι στα κυνηγετικά δρώμενα, γνωρίζουν εις βάθος ορισμένα θέματα και δεν αφήνονται σε κουβέντες του καφενέ και διαδόσεις και ασκούν πίεση σε συλλόγους , στην επαρχιακή και κατεπέκταση στην Παγκύπρια για περισσότερη δράση.
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Συγχρονη εκτροφη

http://fisitv.blogspot.it/2014/05/blog-post_15.html

Πως επιτυγχανεται η παιδεια. ( Παρομοιες εξετασεις παρακαθησα κι εγω το 1999 για να βγαλω αδεια κυνηγιου σε χωρα της Σκανδιναβίας οπου διεμενα)

http://fisitv.blogspot.it/2014/05/blog-post_9790.html

Διαχειριση
http://fisitv.blogspot.it/2014/05/blog-post.html

Ολοι εργοδοτουμενοι στον ιδιωτικο τομεα ειμαστε υπόλογοι για τ αποτελεσματα της δουλειας μας. θα ηταν ομορφο και το ταμειο Θηρας να εκανε αυτο

http://fisitv.blogspot.it/2014/03/173-175-551-34.html
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

k.o.k&d.a.z Lemesou έγραψε:
Αγαπητέ φίλε Ανδρέα η Παγκύπρια Ομοσπονδία έχει κάνει αρκετά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια άλλα τα οποία είναι γνωστά και άλλα τα οποία είναι άγνωστα. Θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα εάν υπήρχε καλύτερη οργάνωση και συμμετοχή περισσότερων κυνηγών. Επίσης πρέπει να γνωρίζεις ότι η κάθε επαρχιακή λειτουργεί και αυτόβουλα από μόνη της με διάφορες ενέργειες για να βελτιώσει τα κυνηγετικά δρώμενα, όπως θα δεις στις πρώτες μας δημοσιεύσεις εμείς σαν Λεμεσός προβήκαμε σε αρκετές πρακτικές λύσεις για να λύσουμε μερικά από τα προβλήματα. Το Γιατί κάποια από αυτά τα μέτρα δεν υιοθετούνται και από άλλες επαρχίες ή από την Παγκύπρια αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο το οποίο δεν νομίζω να αρμόζει να το σχολιάσουμε εδώ. Σκοπός μας εδώ είναι να πάρουμε απόψεις και εισηγήσεις και όχι να κρίνουμε ή να επικρίνουμε άλλους.Πρώτα κοιτάμε να δούμε πώς βελτιωνόμαστε εμείς οι ίδιοι. Το τι γίνετε στο Παγκύπριο σε Θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο είναι καθήκον του κάθε κυνηγού να ενημερώνεται από τον σύλλογο του και ο σύλλογος από την επαρχιακή και είναι καθήκον της κάθε επαρχιακής και του κάθε συλλόγου να ενημερώνει τα μέλη της.. Με αυτό τον τρόπο οι κυνηγοί είναι ποιο ενεργά εμπλεγμένοι στα κυνηγετικά δρώμενα, γνωρίζουν εις βάθος ορισμένα θέματα και δεν αφήνονται σε κουβέντες του καφενέ και διαδόσεις και ασκούν πίεση σε συλλόγους , στην επαρχιακή και κατεπέκταση στην Παγκύπρια για περισσότερη δράση.
Σας ευχαριστω και παλι για την απάντηση σας και ειδικότερα για τον χρόνο που μου αφιερωσατε.
Αν και γνωριζω αρκετα καλά τις προσπάθειες και τις εισηγήσεις της Επαρχίας που ειμαι μέλος, εντούτοις δεν ειναι επι του παρόντος, αφου εδώ αφορά τις προσπάθειες της Επαρ. Λεμεσου.
Δεν μας δώσατε όμως μια πλήρη εικόνα για τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν το κυνηγι και με ποιους τρόπους αντιμετωπίζονται, όπως λαθροθηρία, Δικαστικό σύστημα, ΚΟΤΑ και αποτροπή υπέρβασης, ορθές απελευθερωσεις θηραμάτων..κ.α.
Θα σχολιάσω μερικά απο αυτα που έχετε αναφερει στην πρωτη σας παράθεση, σαν απλός κυνηγος, αλλα και σαν αντίλογος στην πραγματικότητα.
Τι πρακτικό πρεπει να δώ στο θεμα επιμόρφωσης των νέων, απο την στιγμή που οι γονείς, πλείστον εξ´ αυτών, οταν βγαίνουν στο βουνό, καλύπτουν πλήρως όλα τα ποινικά αδηκηματα που αφορούν το κυνηγι..?
Άρα ερχόμαστε αμέσως στο θεμα αστυνόμευση, που με την αγορά υπηρεσιών, απο σώματα ασφαλείας, αποδεικνύεται με τον πιο έμπρακτο τροπο, η αδυναμία του Ταμείου να αστυνομεύσει..!
Πρακτικό λοιπόν θα ηταν η επαναφορά της αστυνόμευσης της λαθροθηρίας στην αστυνομία, όπου σαν ποινικά αδηκηματα που ειναι, να αφορούν αποκλειστηκά το Υπουργείο Δικαιοσύνης, κατι που θεωρώ πέρα για πέρα παράλογο και μπορώ να πώς και ύποπτο που δεν απαιτείτε απο τους εμπλεκομένους, εδώ ακούμε για αστυνομία για σκύλους, ενω ταυτόχρονα η πανίδα εχει αφεθεί στο έλεος του καθε καιροσκοπου. Άμεσα λοιπόν η αυστηρότητα του νόμου καθιστά και την επιμόρφωση ουσιαστική και οχι απλα χρόνος προς κατανάλωση όπως γίνεται και απο το Ταμειο.
Τωρα όσον αφορά τα παράπονα των κυνηγών, εγω το μονο που μπορω να καταλάβω απο τα συμβάντα της τελευταίας 15ετιας, ειναι οτι η Κ.Ο.Κ. & Δ.Α.Ζ., που δημιουργήθηκε απο τους κυνηγούς, δεν λαμβάνει υπόψιν τους κυνηγούς (απελευθερωσεις, ΚΟΤΑ, λαθροθηρία, επιβλαβή....).!!

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω, οτι παραδείγματα σωστής διαχείρισης, εμπλουτισμού και γενικά τεκμηριωμένα κυνηγετικα γεγονότα, υπάρχουν παντού στον κόσμο, με την διαφορα οτι εμείς δεν ανήκουμε σε αυτόν..!!
Τρανό παράδειγμα οι χώρες με κυνηγετικό τουρισμό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο, εχουν καθε χρόνο θήραμα για να προσφέρουν, άλλες χώρες με δεκαπλάσιο πληθυσμό απο εμάς απελευθερώνουν μόλις το 10% των θηραμάτων που απελευθερωνουμε εμείς και ειναι υπέρ αρκετά, αλλες χώρες παρακαλούν τους λαθροθηρες να παρανομησουν, ενω οταν τους πιάνουν τους ευχαριστούν κιόλας για την τεράστια οικονομική προσφορά τους στην πανίδα και χλωρίδα..!!!!
Μάθαμε να δικαιολογούμε την κατασταση μας, μεσο της νοοτροπίας των Κυπρίων, την μη κυνηγετικη παιδια του, τις τετρατροχες, τους σιγαστηρες κ.α., και ταυτόχρονα οι αρμόδιοι που πληρούν θέσεις, απαιτούν απο τους απλούς κυνηγούς να βρουν λύσεις.!!

Σας ευχαριστω και παλι για την εδώ παρουσία σας και για τον χρόνο που προσωπικα μου αφιερωσατε.
Άβαταρ μέλους
Savvas
Full Member

Δημοσίευση από Savvas »

Φιλε Ανδρεα, ειμαι απολυτα βεβαιως οτι ολα τα προβληματα που αναφερες, καθως επισης και τοσα αλλα ειναι παρα πολυ γνωστα, τοσο απο τους αρμοδιους οσο και απο αυτους που μας εκπροσωπουν επισημα. Οσον αφορα τις λυσεις για ολα αυτα τα προβληματα, παλι υπαρχουν. Δεν χρειαζεται να ανακαλυψουμε την ταχινοπιττα, ευτυχως το εχουν κανει αλλοι για εμας. http://www.cyprushuntingmagazine.com/fo ... =38&t=4511

Το μεγα θεμα κατα την αποψη μου ειναι ποσο διαθετιμενοι ειναι οι εκπροσωποι μας να τα διεκδικησουν, γιατι οι αρμοδιες αρχες αν δεν τις κουνησεις θα συνεχιζουν να κοιμουνται τον υπνο τους. Συγνωμη κυριοι της επαρχιακης Λεμεσου, αλλα τα εργα που χρειαζονται στο παρων σταδιο ειναι πολυ πιο μεγαλα απ οτι η διαδικτυακη σας επικοινωνια με το κοινο, που ακομη και για αυτη παραπεμπετε σε τηλεφωνικη επικοινωνια με τον κ. Νικολαιδη.

Ειλικρινα δεν ειχα σκοπο να θιξω το πιο πανω θεμα, αν και με ενοχλησε παρα πολυ η προτροπη σας σε προηγουμενη μου ερωτηση, αλλα απ οτι φαινεται απο την ολη συζητηση, για ακομη μια φορα αναμασουμε τα ιδια και τα ιδια.
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
k.o.k&d.a.z Lemesou
Full Member

Δημοσίευση από k.o.k&d.a.z Lemesou »

Αγαπητέ Ανδρέα από την στιγμή που μπήκαμε στην διαδικασία της διαδικτυακής επικοινωνίας θα αφιερώνουμε και σε εσένα και στον καθένα όσο χρόνος απαιτείτε για να μελετάμε και να προβαίνουμε σε σωστές εκτιμήσεις της όλης κατάστασης. Σίγουρα η καταρχήν παρουσία μας εδώ είναι για να σας ενημερώνουμε και να σας ακούμε ταυτόχρονα .
Φυσικά πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν μπορούμε να τα αναγράφουμε λεπτομερειακά όλα μέσα στην ιστοσελίδα για να μην είμαστε ούτε κουραστικοί αλλά ούτε και μπορούμε να προβαίνουμε σε δηλώσεις οι οποίες μπορεί να παρεξηγηθούν λόγω του περιορισμένου χώρου επικοινωνίας. Επίσης αισθανόμαστε ότι αρκετοί κυνηγοί (δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα αλλά αυτό είναι ένα συμπέρασμα που προέκυψε από μια έρευνα που κάναμε) για διάφορους λόγους έχουν μια έμφυτη αντιπαλότητα με την Κ.ο.κ & Δ..Α.Ζ και πάντοτε μηδενίζουν όλες τις προσπάθειες που γίνονται ή δεν ανταποκρίνονται στις προσπάθειες που προσπαθούν να γίνουν.
Τόσο το θέμα με την Αστυνόμευση όσο και το θέμα με την λαθροθηρία σας αναφέραμε μερικά πρακτικά παραδείγματα τα οποία εμείς σας επαρχιακή εφαρμόζουμε. Δεν μπορούμε σαν επαρχιακή να αλλάξουμε το δικαστικό σύστημα αν και πιέζουμε και εισηγηθήκαμε όπως γίνουν κάποιες αλλαγές. Το ίδιο και με το σύστημα αστυνόμευσης ,Δεν νομίζω να είναι δίκαιο να μηδενίζουμε όμως τις προσπάθειες καλλιέργειας παιδείας λέγοντας ότι οι γονείς των παιδειών λαθροθηρούν και αυτό το σχόλιο το εκλαμβάνω και εγώ προσωπικά σαν προσβολή που παίρνω τα παιδιά μου στα συγκεκριμένα μαθήματα καθώς και πολλοί άλλοι νομοταγής κυνηγοί τους οποίους γνωρίζω. Ο λαθροθήρας μπορεί να αναγιώνει λαθροθήρες αλλά και εμείς έχουμε καθήκον τα παιδειά μας να τους κάνουμε σωστούς κυνηγούς. Το κυνήγι στην Κύπρο είναι ελεύθερο και αυτή είναι η διαφορά μας από αρκετές χώρες με κυνηγετικό τουρισμό ή με μεγάλα εκτροφεία. Επίσης να μην ξεχνάμε το πόσο κυνηγόχωρο έχουμε πόσους κυνηγούς και πολλές άλλες παραμέτρους. Όπως βλέπετε τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζεται προσπάθεια παο όλους.

Αγαπητέ φίλε Σάββα δεν ξέρω γιατί ενοχλήθηκε με την άμεση μας απάντηση να πάρεις τον άμεσα αρμόδιο ο οποίος γνωρίζει πλήρως το καταστατικό για να σε κατατοπίσει και να σου λύσει όλες σου τις απορίες κ. Αν αγαπητέ φίλε είσαι μέλος σε κάποιο σύλλογο θα μπορείς να μας βοηθήσεις να κουνήσουμε τους αρμόδιους ή αν θέλεις να ενταχθείς σε κάποιο σύλλογο για να πετύχουμε αυτό που ζητάς εδώ είμαστε.
Εάν θεωρείς αγαπητέ φίλε ότι κακός επικοινωνούμε μαζί σας διαδυκτιακά παράλληλα με τα άλλα πράγματα που κάνουμε πάντοτε ως απλοί κυνηγοί και εθελοντικά τότε σεβαστή η άποψη σου. Απλά και εμείς αντί να είμαστε με την οικογένεια μας αυτή την στιγμή βρισκόμαστε μπροστά από ένα υπολογιστή και επικοινωνούμε μαζί σας γιατί νιώθουμε το χρέος των ανθρώπων που μας επέλεξαν για να βοηθήσουμε το κυνήγι.
andreas78

Νομίζω ηταν αρκετα ξεκάθαρη η αναφορά μου, στο θεμα των γονέων και πέραν της μεταφορικής έκφρασης, πρόσθεσα και την λεξη "πλείστον εξ´ αυτών". Λαθροθηρία δεν κανουν μονο οι επαγγελματίες, αλλά κανουν και άλλοι που συγκαταλέγονται στην κυνηγετική κοινωνία και που πολλοί εξ´ αυτών βρίσκονται ανάμεσα μας..!!
Επίσης δεν μηδενίζω την όλη προσπάθεια, απλα πιστεύω πως ανεφ δυναμικής αστυνόμευσης, ελαχειστα απο τα νεα παιδιά θα μπουν στον ίσιο δρόμο.
Εν κατακλείδι, ειναι γεγονός οτι οποία προσπάθεια γίνεται, όσο αγνές προθέσεις να εχει, απο την στιγμή που το μεγαλήτερο τμήμα των κυνηγων αντιμετωπίζει το κυνηγι με λάθος τροπο, την μέρα θα κτίζουμε και την νύχτα κάποιοι θα γκρεμίζουν.
Πέραν της αστυνόμευσης, η δημόσια ενημέρωση, οι συναντήσεις με δικαστές και η ενημέρωση τους, η συχνή παρουσία μας στα κανάλια και αλλα πολλα, δεν υπάρχει πουθενά.
Άβαταρ μέλους
giorgos80

Δημοσίευση από giorgos80 »

τα αυτονοητα μετρα που πρεπει να παρθουν

1.ο ελεγχος της λαθροθηριας να περασει στα χερια της αστυνομιας
2.εντατικη καταπολεμηση ποντικας
3.εντατικη καταλεμηση κορακοειδων(με παγιδες)
4.ο ελεγχος του πληθυσμου της αλεπους να ξαναπερασει στο ταμειο θηρας
5.αυστηροτερες ποινες στους λαθροθηρες
6.αλλαγη του τροπου απελευθερωσης των κοτοπερδικων
7.υποχρεωτικη εγγραφη καθε κυνηγου σε συλλογο απο τον οποιο θα του εκδιδεται η αδεια κυνηγιου
η αδεια θα εκδιδεται μονο οταν εχει εκπληρωσει ο κυνηγος μια μερα εθελοντικης εργασιας (καθαρισμα πηγων,καταπολεμηση ποντικας κλπ)
8.να επιτραπει η ελευθερη εκτροφη αγριου θηραματος (λαγων και περδικιων) με σκοπο την εμπορια
οταν αποφασισουν οι υπευθυνοι γι' αυτα ισως δουμε ασπρη μερα
χιλιοειπωμενα αλλα.....στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα
Άβαταρ μέλους
Savvas
Full Member

Δημοσίευση από Savvas »

Αγαπητοί φίλοι, όλες οι προσπάθειες που γίνονται από εσάς, συμπεριλαμβανομένου και της διαδικτυακής επικοινωνίας είναι πάρα πολύ σημαντικές, αλλά όπως και εσείς οι ίδιοι αναφέρατε σε προηγούμενο ποστ είναι ολίγον τι καθυστερημένες. Όπως και να έχει, πάλι είναι σημαντικό το έργο που έχετε να επιτελέσετε ειδικότερα με τις σημερινές συνθήκες. Τώρα, επειδή διερωτάστε γιατί ενοχλήθηκα να σας αναφέρω ότι ο λόγος είναι γιατί όταν αρχίζεις μία προσπάθεια για επικοινωνία, το άτομο που την αναλαμβάνει πρέπει να είναι κατά την άποψη μου πλήρως ενήμερος και καταρτισμένος για αυτή την δουλεία, έτσι ώστε να είναι όντως διαδικτυακή επικοινωνία και όχι τηλεφωνική. Όσο αφορά για το χρόνο που αναλώνετε, απλώς να πω ότι όσοι επιλέγουν να κατέχουν πόστα πρέπει να αφιερώνουν και τον απαιτούμενο χρόνο. Εμείς οι υπόλοιποι που δεν έχουμε τον χρόνο, ελπίζω ότι θα βρίσκουμε άλλους τρόπους και μέσα για να βοηθούμε. Τέλος να ξεκαθαρίσω ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά όταν επιλέγεις να εκτίθεσαι δημόσια πρέπει να περιμένεις και την ανάλογη κριτική. Προτάσεις, σκέψεις και ιδέες ευτυχώς οι συνάδελφοι σας έχουν δώσει αρκετές μέχρι στιγμής, οπότε εδώ θα είμαστε φίλοι για να σας βοηθήσουμε, όσο μπορεί ο καθένας βέβαια, αλλά και να παρατηρούμε και να κρίνουμε το έργο σας.
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
andreas78

Να προσθέσω και εγω κατι επιπλέον, για το θεμα των ρεζερβων.
Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν οτι, ειμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχουμε ελεύθερο κυνηγι, αυτο δεν ειναι αλήθεια.
Όλες σχεδόν οι χώρες εχουν ελεύθερο κυνηγι, καποιες μονο ελεύθερο και καποιες αλλες εχουν και ρεζέρβες. Άδεια κυνηγιου και κατοχής οπλου, δεν βγάζεις απο τις ρεζέρβες αλλά απο το εκάστοτε κράτος, στο οποίο ειναι υπολογα και τα δυο μέρη.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”