ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,
Πολυ ωραιο θεμα, και ειμαι σιγουρος οτι ολοι μας εχουμε πολλα ακομα να γραψουμε.
Εγω αρχισα το κυνηγι με το πατερα μου και τον παππου μου απο τοτε που 8υμαμαι τον ευατο μου μικρο. Αν προσπαθησω να θυμηθω την τελευταια μου αναμνηση στην πιο μικρη μου ηλικια εχει να κανει με το κυνηγι. Οικογενειακη παραδοση το κυνηγι...αφου ο παππους ηταν απο τους καλυτερους λαγοκυνηγους του χωριου. Ο Στασης με το γιο του(ο πατερας μου) ελεγαν στο χωριο και στον καφενε , παιζουν 3 καθε φορα. Το μικροβιο ειχε περασει ηδη στον πατερα μου και μετα σε μενα αφου με το πατερα εχουμε και μια ιδιατερη σχεση. Απο τοτε που τριουσαμε τα αμπελια με τα κοφινια και με καμια 15αρκα αρκατες.....ημουν αρρωστος και με τους γαρους...ετσακκωνουμουν με τα ξαδελφια μου να κρατω παντα τον πιο γρηγορο. Το πρωι εβλεπα το παπα μου να βαλλει το στρατουρι στο γαρο μου...και εγω οπως το Κλιντ Ισγουντ ειχα πανω μου 2 πιστολια με τις καψουλες παστη ζωνη μου και καπαρτιζα

Η διαδρομη απο το σπιτι του χωριου μεχρι το αμπελι ηταν αξεχαστη. Μυρωδιες, υγρασια παντου, κοντρες με τους γαρους....εβλεπα φασσες και περτικους να βουρουν χαμε με στο χωματοδρομο και εφκαλα το πιστολι και επεζα τους και ελαωνετουν ο γαρος. Πολλυ γελιο. Τα πιστολια δεν τα αποχωριζουμουν ποτε. Πασχα ειδικα...εκρατουσα τα εξαπτερια και ειχα χωσμενα τα πιστολια να μεν τα δει ο Πατερ της εκκλησιας να μου 8υμωσει. Ακουα εξω τις τσακρες και ηθελα να φκαλω τα πιστολια μου να παιξω. Ο πατερας μου με εβλεπε που ετρυβιτζιαζου μουν και ενεφκε μου...ΟΧΙ ΟΧΙ.....μολις εφκικαμε εξω που την εκκλησια για τον γυρο...εκρατουν το Σταυρο μεστη μεση.....δεν αντεξα....εκουμπισα τον Σταυρο πανω στο ωμο μου...φκαλλω τα πιστολια μου(ηταν τζινα τα ασημενια με τη καφε λαβη μακνουμ....με τον μυλο που επαιρνε 12 καψουλες

) εσηκωσα τα χερια μου πανω και εσυρα τες ουλλες..μπαμ μπαμ 24 καψουλες. Εφυρικαν ουλλοι του γελιου...και ο Πατερ το ιδιο.
Αρρωστια με τα οπλα και οτι ειχε πανω τη φωτο του ραμπο, τοξα, αστυνομικα παιχνιδια...απο μικρη ηλικια μπηκα στο πνευμα.
Στο ενδημικο υπηρχαν τα ιδια περιστατικα οπως με τον Αχερκωτη

Ξυπνουσα καμιαν ωρα πριν το πατερα μου.....και ημουν ετοιμος χωσμενος διπλα στη πορτα.....και μερικες φορες διπλα στο κρεβατι των γονιων μου μεστα 8εοσκοτεινα..και περιμενα να ακουσω το ξυπνητηρι του. Σε ευκολες παγανιες στο ενδημικο με επαιρνε μαζι του. ''Να περπατας πισω μου 1 μετρο και οπου πατω να πατας και εσυ''Με το νου σου''.Τις περισσοτερες ομως φορες δεν με επαιρνε και εφωναζα με στο σπιτι...εκλαιγα και τους ξυπνουσα ολους. ''ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΠΑΠΑ..ΚΟΙΤΑ ΜΕ'' ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΑΛΛΟ'' Εισαι μικρος ακομα μου ελεγε...στη τζικλα να παμε μαζι'' Καποιες φορες εβγαινα εξω που το σπιτι...και πηγαινα διπλα στο διπλοκαμπινο και τον περιμενα..και αρπαζα 2-3 πατσους παστα ζινισια(επειδη το κρεβατι μου ηταν οφκερο και εγυρευκε με) και επειεννα και εππεφτα κλαμενος
Τουτα ουλλα αν ημουν 6-8 χρονων.
Εκδρομη στο σχολειο??????? τι ειναι τουτο? Επαρακαλουν να πεφτουν εκδρομες Τεταρτες. Γυμνασιο Λυκειο οσες εκδρομες επεφταν Τεταρτες...ουτε επατουσα. ''κυρια κυρια εγω αυριο δεν θα ερτω εκδρομη τους ελεγα''.
Στρατο? Τριτη νυχτα επειεννα παλλουκωμενος στον αξιωματικο υπηρεσιας και του ελεγα.....Αυριο οταν κανεις εφοδο η ωρα 5 το πρωι θα εχεις ενα ΑΑ. θα ειμαι εγω....του ελεγα...ειμαι ειλικρινης και ερχομαι και στο λεω. Η ωρα 5μιση θα ειμαι στο βουνο με το παπα μου για κυνηγι. ΜΗΝ ΜΕ ΓΥΡΕΨΕΙΣ

.
Ακομα και στις σπουδες στην Αθηνα...καθε χρονο.....πρωτη Κυριακη ημουν παντα Κυπρο. Εισητηριο παρασκευη νυχτα με Κυριακη νυχτα.
Ξημερωματα Κυριακης...αν ημουν 7 χρονων,,,,ερκεται ξυπνα με ο παπας μου που τις 4 να με παρει στη τζικλα. Παραξενο λαλω......σε 2μιση λεπτα ημουν ετοιμος με τη γαριλλα μεστο ματι

. Πηγαμε χωριο ξημερωσε......οι τζικλες ηταν οπως τις μουγιες........επαιξε 180 τζικλες...κατι ηξερε που ηρτε και με ξυπνησε....για να παω να του τις φερνω. Εκλαιγα και επαουριζα με στο βουνο...εκουραστικα πολλα και δεν εσωννα αλλο
Πρωτο μου περδικι περιπου στα 8-10 μου χρονια...τελευταιες εξορμησεις ενδημικου...αλλα 8υμουμαι στεκομασταν στη τζικλα....ο παπας μου...τον επιασε κοψιμο.....αμαναμου εβλεπα το Beretta τζιαμε....να το πιασω παπα μεχρι να τελιωσεις?? Πιαστο αλλα με το νου σου και προσεκτικα. Κλειστον...κ ασφαλισε. Αμα δεις κατι να ερχεται απασφαλισε και σημαδιασε. ΜΟΛΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΟ ΟΠΛΟ απο το που8ενα ενας περτικος....πλαγιαστος αλλα κοντινος...ειδε με και εψηλωσε πανω και δεξια να φυγει...και εφανικαν τα στηθη του...κοφκω του μια...εποκαπνισε.ΕΛΟΥ8ΙΚΑ ΤΟΥ ΚΛΑΜΑΤΟΥ. Ανοιξα το οπλο...μια 12αρουα πρασινη δεν 8υμαμαι ακριβως. Αφηκα το οπλο οπως ηταν και οπως τον Μπολτ να πιασω το περτικο μου.
Πρωτος μου λαγος με τον ισιο του παππου μου.....που το κλαμα μου ακουγε με ολο το βουνο
Το οπλο μου που μεχρι σημερα κρατω...απο τον Νικολαιδη οταν καποτε ειχε μαγαζι με κυνηγετικα με τον πατερα του.Εστεινα τον και εξυλλωνα τον 10 φορες την ημερα

. Προετοιμασια απο το βραδυ με ολη την γνωστη ιεροτελεστια που κανουμε ολοι...πριν το κυνηγι μας.
Πολλες αναμνησεις....με το καλυτερο μου φιλο,,,συνκυνηγο, και δασκαλο μου. Τον πατερα μου. Απο τοτε μαζι στο κυνηγι. Παντα διπλα του. Μακαρι να μας δωσει πολλα χρονια ο Θεος να χαιρομαστε την οικογενεια μας και οτι μας ευχαριστει.
Κανει και εκαταντησα οπως το Σπυρο

Αστιευκω σε φιλε.