οικογενειακή υπόθεση η λαθροθηρία

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Re: οικογενειακή υπόθεση η λαθροθηρία

Δημοσίευση από admin »

Το τί είναι σωστό φίλε Πανίκο όλοι το γνωρίζουν τα αγριοκούνελα και τα αγριογούρουνα είναι ιστορίες για αγρίους εκείνος που θέλει να παράξει έργο το κάνει εκείνος που δέν θέλει όπως λέει και η παροιμία όποιος δέν θέλει να αλέσει 40 μέρες κοσχινίζει. Έσχει κανένα που δέν ξέρει πώς να καταπολεμήσει σωστά τους ποντικούς αν όχι πολύ απλά μπαίνει μέσα σε ένα φόρουμ και βλέπει, έχει κανένα που δέν ξέρει να κάνει μια σπορά, να γεμώσει μια ποτίστρα. Απλά και στους συλλόγους εκείνο που βλέπω είναι ότι μένουν 3-4 ενεργά άτομα της επιτροπής να τρέχουν μόνοι τους γιατί όλοι οι άλλοι κολυσιεργούν και βρίσκουν δικαιολογίες. Έγώ φίλε τουλάχιστο νιώθω ήσυχος με την συνείδηση μου ότι κάνω το καθήκον μου και προσπαθώ . Δέν περιμένω απο κανένα τίποτε για να μην απαγοητεύομε εάν εγώ ο ίδιος δέν κάνω προσπάθεια για το κυνήγι και περιμένω απο άλλους να το κάνουν τότε καλύτερα να πληρώνω 1000 ευρώ να πηγαίνω ένα τετραήμερο ταξίδι και να έχω απαιτήσεις να κυνηγάω σε κυνηγετικό παράδεισο.
Προσέχουμε...για να έχουμε
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

admin έγραψε:
andreas78 έγραψε:Φίλε admin,
Δεν είναι σήμερα, δεν είναι εχθές, δεν είναι πριν μερικούς μήνες που ανακοινώνουν ή μεταδίδουν αυτά που μου λες, τα λένε εδώ και πολλά χρόνια και έμειναν στο να τα λένε μόνο, τι έχουν κάνει?
Έχουν 9 -10 χιλιάδες μέλη, περίπου δεν γνωρίζω ακριβός και τα πλείστα από αυτά απαιτούν απαγορεύσεις μόνο προς όφελος του λαγού, εξάλλου είναι κατά πλειοψηφία ’’ λαγοκυνηγοί’’. Δεν φταίω εγώ, εσύ η ο οποιοσδήποτε άλλος νομοταγής κυνηγός για τις πράξεις των λαθροθήρων, αυτοί που έχουν τις θέσεις και τις δυνατότητες να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα δεν το κάνουν για διάφορους λόγους και συζητάμε εμείς για επιλύσεις και εισηγήσεις που δεν θα εισακουστούν ποτέ!!!!!
Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι φίλε admin, και εάν αρχίσουμε να λέμε τα λάθη από την αρχή μέχρι το τέλος της κυνηγετικής διαδικασίας, διαχείριση, κάρπωση, έξοδοι είτε συνολική είτε κατά είδος, δεν θα σταματήσουμε να γράφουμε ποτέ!!!!!!!!
Μήπως τελικά είναι αλλά τα συμφέροντα, όπως εκμετάλλευση κονδυλίων, πωλήσεις γης για εκτροφή θηραμάτων για απελευθερώσεις και αύξηση αδειών από κυνηγούς μέσο των απελευθερώσεων για να γίνετε και το λεγόμενο φαγοπότι αλλά οι κυνηγοί που θα δημιουργούνται να είναι και καθοδηγούμενοι?

Εγώ να σου κάνω μια άλλη ερώτηση χωρίς Κ.Ο.Κ που θα ήταν το κυνήγι σήμερα σκέφτηκες ποτέ?? Αν δέν υπήρχε τίποτα καμία μορφή οργάνωσης και οργανωμένων συνόλων κανένας σύλλογος ξέρεις τι θα γινόταν αν όχι ρώτα τι γίνετε στο ψάρεμα και θα καταλάβεις αρκετά πράγματα που τρέχουμε τώρα και φακούν τα πόθκια μας στο ν κώλο μας να προλάβουμε να σώσουμε ότι σώζετε!!! Είπαμε μπορί το σύστημα να μην είανι το τέλειο να έχει λάθη να μπάζει αλλά όταν εμείς του το επιτρέπουμε.

Φίλε Άριστε, αν μου επιτρέπεις να σε λέω με το όνομα σου.
Δεν κατάλαβα γιατί μου απαντάς με κόκκινα γράμματα αλλά θέλω να σου ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω να χωρίσω τίποτα μαζί σου και μακάρι να γίνονται πιο συχνά τέτοιες συζητήσεις!!!!!
Δεν ακυρώνω το ρόλο της Κ.Ο.Κ. και των συλλόγων σαν οργανισμούς αλλά θεωρώ ανύπαρκτα τα έργα πλείστων εξ αυτών που διοικούν. Οι πλείστες δικαιολογίες που δίνουν σε φλέγοντα ζητήματα είναι γελοίες, αυτά θίγω και όχι τον οργανισμό σαν οργανισμό.
Λένε πως έχουν 290 και πλέον κυνηγετικούς συλλόγους αλλά η Κύπρος μαστίζετε από την λαθροθηρία, κάνε λοιπόν ένα μικρό πολλαπλασιασμό!!!
290 * 2( θυροφύλακες της Κ.Ο.Κ.) = 580! Άνθρωποι που θα αλωνίζουν τα βουνά έστω και σαν part time με το ελάχιστο των τετράωρων περιπολιών.
Έργα θέλουμε φίλε Άριστε, όχι λόγια και εάν φανούν τέτοιες προθέσεις όλοι μας θα ήμασταν μέλη το λιγότερο σε 3 συλλόγους!!!!!
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Σου απαντώ με κόκκινα για να είναι ευδιάκρητες οι απαντήσεις απο τις ερωτήσεις και ποιό ευανάγνωστες
Αγαπητέ Ανδρέα παλιά πριν την εμπλοκή μου τόσο πολύ στα κυνηγετικά δρώμενα του τόπου είχα και εγώ τις απόψεις μου μέχρι που αντιλήφθηκα ότι απόν απέξω του χορού πολλά τραούθκια ξέρει. Εσύ αναλαμβάνεις να μπεις σε κυνηγετικό σύλλογο και να παέις να αστυνομεύσεις????? Εγώ πάντος δεν το κάνω ιδιαίτερα τώρα που περιμένω και τον γιό μου ν'άρτει. Να πάω εγώ να τα βάλω με κακοποιά στοιχεία με εγκληματίες, τούτος εν ο ρόλος τον συλλόγων. Η λαθροθηρία φίλε δεν οφείλετε στους κυνηγετικούς συλλόγους αλλά σε πολλά άλλα ζητήματα ΄. Ο Κυπραίος εκ φύσεως είναι μιμητιστής, ζηλιάρης, με πολλά ψυχολογικά κατάλοιπα τα οποία δυστυχώς μεταφέρονται από γενιά σε γενιά τύπου ήβρες το σήκο σήκωστο να πάιξω ότι μπορώ τωρά πρίν να το παίξει άλλος. Στην ύπαιθρο εν έμεινε τερατσιά πέρσι οι μισές εγίναν ξύλα για το τζάκι φταίνε οι σύλλογοι ή η Κυπριακή νοοτροπία. Άλλο πράγμα η αστυνόμευση, άλλο πράγμα η νομοθεσία, άλλο πράγμα η διαχείριση και άλλο πράγμα η εθελοντική συνεισφορά για βελτίωση βιοτόπων και καλλιέργεια κυνηγετικής παιδείας. Πράγματι απο τους 290 συλλόγους ενεργοί είναι να σου πώ με μαθηματική ακρίβεια γιατί σε κάθε τεύχος κάνουμε παρουσίαση 4 συλλόγους και έχουμε βρει μέχρι σήμερα καμιά 100 ενεργούς. Αλλά για ποιόν λόγο οι υπόλοιποι δεν είναι ενεργοί. επειδή υπάρχει λαθροθηρία ή επειδή τραβούμε οι πλείστοι πίσω?
Αν δεν υπήρχαν οργανωμένοι κυνηγοί δεν θα εξορμούσαμε την Κυριακή γιατί θα ήταν το Ράλι, έγινε μάχη για αυτό έστω και εάν δεν ακούστηκε, δεν θα έβγαιναν κονδύλια από το υπουργείο για το σιταρούι , δεν θα γίνονταν μαθήματα για νέους κυνηγούς, δεν θα υπήρχε ουλαμός και αυτός που υπάρχει, Πολύ πιθανό να καταργείτο και το ταμείο θήρας. Αν το πρόβλημα μας είναι ότι μέσα στους οργανωμένους υπάρχουν και άτομα τα οποία δεν έπρεπε να είναι εκεί συμφωνώ και επαυξάνω αλλά ποιός τους έβαλε εκεί ? εκείνοι που ανακατώνονται. Έργα γίνονται και απαιτούμε και άλλα έργα αλλά όχι μόνο να απαιτούμε αλλά να συνεισφέρουμε κιόλας ταυτόχρονα. Σε πολλούς συλλόγους θα δείς αρκετούς λαθροθήρες στο συμβούλιο.΄Αυτό δέν είανι τυχαίο είανι η τακτική Πιάνω τους φονιάες και κάμνω τους παπάες. Έχει εφαρμοστεί σε πολλές περιπτώσεις με μεγάλη επιτυχία. Ένας σεσειμασμένος λαθροθήρας να τον βάζεις σ εένα καίριο πόστο και να γίνετε άλλος άνθρωπος. Φυσικά υπάρχουν και οι νούροι που δέν ισχιώνουν ότι και να τους κάνεις.
Το θέμα ρε φίλε δέν είναι προσωπικό , θα μπορούσα και εγώ να πάιζω πελλό και να μην σχολιάζω κάποια πράγματα αλλά επειδή πονώ αυτό που κάνω θέλω ο κόσμος να ξέρει τι πραγματικα΄γίνετε με τα κυνηγετικά δρώμενα. Εμένα είναι η δουλειά μου πέραν απο χόμπι και ασχολούμε κάθε μέρα με αυτό το πράγμα, γυρίζω όλη την Κύπρο απο Άκρη σε Άκρη και ξέρω τι βλέπω όχι τι μου λένε για αυτό εκφράζω και την άποψη μου. Χαίρομαι που γίνετε αυτή η συζήτηση γιατί πιστεύω είανι πολύ εποικοδομητική και πολλές φορές άνοιξα το φόρουμ και έδειξα κουβέντες σας σε άτομα της ΚΟΚ για να τους δείξω το χάσμα ανάμεσα σε κυνηγούς και οργανωμένους κυνηγούς.
andreas78

Θαυμάζω το πάθος σου και σου εύχομαι να συνεχίσεις έτσι . Σου επαναλαμβάνω ότι δεν τα μηδενίζω όλα και δεν είμαι απόλυτος στα γραφόμενα μου. Στις προηγούμενες αναφορές μου θα δεις πως και εγώ αναφέρω πως όλα αρχίζουν από μας και τελειώνουν σε εμάς. Για να γίνουν πράξεις τα λόγια είτε τα δικά μας είτε του οποιουδήποτε συλλόγου η οργάνωσης θα πρέπει πρώτα από όλα εμείς να πάψουμε να είμαστε το μαύρο πρόβατο της κοινωνίας, έτσι θεωρούμαστε από τον απλό κόσμο.
Αλλά φίλε Άριστε αυτά που γίνονται είναι μεμονωμένα και μάλιστα κάποιες φορές για να γίνουν, αυτοί που προσπαθούν έρχονται κόντρα με το ‘’ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ’’ , που έχουν δημιουργήσει κάποιοι!!
Δεν τα λέω αυτά λόγο της αποχής μου από τα δρώμενα και ούτε κρίνω άλλους διότι θεωρώ τον εαυτό μου καλύτερο αλλά ούτε λέω λόγια του αέρα.
Αν γίνονταν όλα από αυτά που έπρεπε να γίνονται, από αυτούς που πληρώνονται για αυτό το σκοπό το δικό μας έργο θα ήταν ελάχιστο.
Εάν εγώ δεν έκανα σωστά την δουλειά μου και χρειαζόταν άλλος να έρθει στο γραφείο μου και να την κάνει, δεν νομίζω να συνέχεια να ήμουν εδώ!!!!
Επίσης, δεν είπα πως η Κ.Ο.Κ. η/και οι κυνηγετικοι σύλλογοι ευθύνονται για την λαθροθηρία ή το ξεκλιρισμα των τερατσιών, ευθύνονται όμως στο ότι δεν έχουν συμβάλει αποφασιστικά στο να βρεθούν οι λύσεις που πρέπει και συνεχίζουν να προωθούν ένα είδος κυνηγίου που παραπέμπει στην κρεατοσυλλογή!!!!!
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

andreas78 έγραψε:Θαυμάζω το πάθος σου και σου εύχομαι να συνεχίσεις έτσι . Σου επαναλαμβάνω ότι δεν τα μηδενίζω όλα και δεν είμαι απόλυτος στα γραφόμενα μου. Στις προηγούμενες αναφορές μου θα δεις πως και εγώ αναφέρω πως όλα αρχίζουν από μας και τελειώνουν σε εμάς. Για να γίνουν πράξεις τα λόγια είτε τα δικά μας είτε του οποιουδήποτε συλλόγου η οργάνωσης θα πρέπει πρώτα από όλα εμείς να πάψουμε να είμαστε το μαύρο πρόβατο της κοινωνίας, έτσι θεωρούμαστε από τον απλό κόσμο.
Αλλά φίλε Άριστε αυτά που γίνονται είναι μεμονωμένα και μάλιστα κάποιες φορές για να γίνουν, αυτοί που προσπαθούν έρχονται κόντρα με το ‘’ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ’’ , που έχουν δημιουργήσει κάποιοι!!
Δεν τα λέω αυτά λόγο της αποχής μου από τα δρώμενα και ούτε κρίνω άλλους διότι θεωρώ τον εαυτό μου καλύτερο αλλά ούτε λέω λόγια του αέρα.
Αν γίνονταν όλα από αυτά που έπρεπε να γίνονται, από αυτούς που πληρώνονται για αυτό το σκοπό το δικό μας έργο θα ήταν ελάχιστο.
Εάν εγώ δεν έκανα σωστά την δουλειά μου και χρειαζόταν άλλος να έρθει στο γραφείο μου και να την κάνει, δεν νομίζω να συνέχεια να ήμουν εδώ!!!!
Επίσης, δεν είπα πως η Κ.Ο.Κ. η/και οι κυνηγετικοι σύλλογοι ευθύνονται για την λαθροθηρία ή το ξεκλιρισμα των τερατσιών, ευθύνονται όμως στο ότι δεν έχουν συμβάλει αποφασιστικά στο να βρεθούν οι λύσεις που πρέπει και συνεχίζουν να προωθούν ένα είδος κυνηγίου που παραπέμπει στην κρεατοσυλλογή!!!!!
σωστος( Αν γίνονταν όλα από αυτά που έπρεπε να γίνονται, από αυτούς που πληρώνονται για αυτό το σκοπό το δικό μας έργο θα ήταν ελάχιστο) αυτο εννοουμε φιλε αριστε απλο παραδειγμα πριν δυο μερες το ιδιο το δασονομειο ανακοινωσε για τις αλεπουδες σε ρεπορταζ του φιλελευθερου για τες αλεπουδες στην αγλαντζια οτι εν ενταξει εν τζε πειραζουν τα πλασματα απλα αμαν πεινασουν τρων κανενα περτιτζι τζε κανενα λαγο που το διπλανο δασουι :o τουτη εν η αποψη ορισμενων υπευθηνων :?:
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Ανδρέα μου τωρά έρχεσε στα λόγια μου, γιατί να περιμένω να κινηθούν και να μήν τους κινήσω εγώ και ο καθένας μας. Ο Μαρίνος αυτή την στιγμή θέλει να γραφτεί σε σύλλογο , μπορεί να κάνει και δικό του σύλλογο αν δέν έχει η περιοχή . Μάλιστα μπορούμε να γραφτούμε όσοι θέλουμε μέλη σε αυτό τον σύλλογο. Σε αυτό το φόρουμ μπαίνουν μέσο όροι 1000 άτομα την βδομάδα και διαβάζουν ή γράφουν. Σκέφτου εάν 150 απο αυτά τα άτομα αναμειγνίονταν σε συλλόγους και προωθούσαν τις ιδέες μας και τις σκέψεις μας τι θα γινόταν???? Είμαστε πλειοψηφία 50+%. Αλλά΄είπαμε δυστηχώς οι περισσότεροι απλά κουβέντα πίσω απο μια οθόνη, ενώ έχουμε την δύναμη να σπάσουμε το κατεστημένο να κάνουμε την διαφορά, να περάσουμε νέες πρωτοποριακές ιδέες εντούτοις οι περισσότεροι 'κρύψε να περάσουμε' Πιάνω τον φιλελέυθερο καμια΄φορά και βλέπω τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν κάθε Παρασκευή και θέλω να σηκωθώ να πάω τσικάτω να έβρω τον Σωτήρι τον Μιχαήλ και να τον κάμω θκιό τόνους. Αυτός ο άνθρωπος ξεκίνησε κάποτε να εκδίδει μια εφημερίδα πρίν αρκετά χρόνια κυνηγετική και για να ανεβάσει δημοσιότητα έβαζε φωτογραφίες απο παρέες απο το Παραλίμνι που έπιαναν λαγόύς και τους ηρωποιούσε. Η παρέα του τάδε 10 η παρέα του τάδε 15 και έτσι ξεκίνησαν οι κόντρες με τις παρέες και τα ομαδικά κυνήγια των 10+ κυνηγών με σκοπούς . Σήμερα και ενώ το κυνήγι είναι σε επικύνδυνα σημεία και πάλι ξεθάβει φωτογραφίες παο το αρχείο του και βάλει κάτι αξιούριστους -μαλιάες με 7-8 λαούς στύλ ταλιμπάν και διαφημίζει τους. Καλά ρε κύριος τι μήνυμα θέλεις να στείλεις , τι θα καταλάβει ένας 18 χρονό που θα δεί και θα διαβάσει αυτά τα πράγματα. Κανονικά αυτές οι φωτογραφίες έπρεπε να είναι παραδείγματα πρός αποφυγή. Χωρίς πορτοκαλί, με πολύ θήραμα και πάει λέγοντας. Κάποιοι άλλοι πάλι κάθε χρόνο το ίδιο βιολί καλύτερη περιοχή για πέρτικους η Τσάδα για λαό η Άλωνα και πάει λέγοντας. Ποιός φταίει για αυτό όμως, εμείς που δέν τους στέλνουμε το μήνυμα ΚΑΝΕΙ ΠΟΙΟΝ ΚΑΝΕΙ . Εγώ απο την απόγνωση μου για τούντα πράγματα έκανα το περιοδικό γιατί δέν έβρισκα τίποτα να με εντιπροσωπεύει στον χώρο των ΜΜΕ ενώ για το ψάρεμα ακπομη χειρότερα δέν υπήρχε τίποτα. ΠΑρά το γεγονός όμως ότι σήμερα μέσα απο τα περιοδικά , μέσα απο τα φόρουμ μαζευτίκαμε κάπως και πάλι η αντίδραση του κόσμου ασήμαντη. Πάμε να κάνουμε μια εκδήλωση οι ίδιοι 20 , πάμε κάπου να γνωριστούμε να ΄μπορέσουμε να δυναμώσουμε δεσμούς οι ίδιοι 20, βγάζουμε περιοδικό με dvd στέλνουν μας 50 μηνύματα έπρεπε να έσχει περισσότερα πεξίματα μέσα . Άσχέτος αν τους έδειξε ολοκληρωμένο έργο ζητούν απλά την εκτέλεση. Αυτά όλα μας ξινίζουν απο την μιά και απο την άλλη μας δίνουν δύναμη να προσπαθούμε περισσότερο ελπίζοντας οι 20 να γίνουν τουλάχιστο 150!!!
andreas78

Φίλε, συμφωνώ και επαυξάνω και δεν έχω πει τίποτα λιγότερο από αυτά που λες εσύ, ο Πανίκος , ο Μαρίνος και οποιοδήποτε άλλο άτομο σε αυτή τη συζήτηση, απλά εγώ ξεκαθάρισα πως είμαι εναντίων κάποιων αρμοδίων( Κ.Ο.Κ. & Δ.Α.Ζ. και πάει λέγοντας), λόγο της απραξίας τους.
Ο Μαρίνος να με γράψει μέλος από τώρα!!!!!!! Αυτά λέω και εγώ από αρχής εξαρχής των γραφόμενων μου!!!!
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Ανδρέα και αρκετοί άλλοι φίλοι καμια φορά καταλαμβαίνω απόλυτα τι εννοείτε και τι προθέσεις έχετε αλλά ωφείλω να απαντήσω για πλήρη διαλεύκανση του θέματος γιατί στο side δέν αντιλαμβάνονται όλοι τα ίδια πράγματα . Τώρα μου γράφεις απλά εγώ ξεκαθάρισα πως είμαι εναντίων κάποιων αρμοδίων( Κ.Ο.Κ. & Δ.Α.Ζ. και πάει λέγοντας), λόγο της απραξίας τους. πρίν μου έγραψες Όσο για την ΚΟΚ & ΔΑΖ δεν θέλω να έχω καμία απολύτος σχέση, δεν κάνουν απολύτος τίποτα!!!
Απλά κάθονται και ζεσταίνουν την καρέκλα τους!!!!
καταλαβαίνεις ότι αυτό αν και εγώ αντιλαμβάνομαι ότι μιλάς ίσως για συγκεκριμένα άτομα και δέν μιλάς για όλους, κάποιος που το διαβάζει απωθείτε απο το να εμπλακεί ενεργά στα κυνηγετικά δρώμενα και χάνουμε ανθρώπους ιδιαίτερα νέους που ίσως ενδιαφέρονται να βοηθήσουν. Υπάρχουν και οι άνθρωποι της Κ.Ο.Κ που χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον τρέχουν αφήνουν τις δουλειές τους , βοηθούν συνεισφέρουν και θέλουμε να τους δούμε να πλυθαίνουν. Δέν βράζουν απλά την καρέκλα. Ξέρεις τι σημαίνει να είσαι στο Παγκύπριο της Κ.Ο.Κ να είσαι απο Λεμεσό απο Πάφο ή Λάρνακα και κάθε τρίς και λίγο βούρα Λευκωσία παρέτα την δουλειά σου και πήγαινε στην επιτροπή περιβάλλοντος γιατί ίσως συζητηθεί κάτι το οποίο μπορεί να πλήξει τα συμφέροντα των κυνηγών και πάεις και μπορεί κάν να μεν το συζητήσουν. όσοι εν τσιαμέ για την καρέκλα να τους κάμουμε να σηκωθούν να φύουν όσοι δουλεύφκουν να τους επικροτήσουμε και να τους εμψυχώνουμε να συνεχίσουν ξεκινόντας απο τους συλλόγους για να έχουμε μια υγιεί παγκύπρια επιτροπή . Σήμερα αν σας έλεγα διαλέξτε ΄'ενα απο το φόρουμ να τον βάλουμε πρόεδρο της Κ.Ο.Κ ποιόν θα διαλέγατε και ποιός είναι αυτός που θα τρέχει πρωί στα υπουργεία και στα δικαστήρια απόγευμα και βράδυ στους συλλόγους και στις συνεδριάσεις εις βάρος της δουλειάς και της οικογένειας του. ???? Εμένα που είναι η δουλειά μου και 1000 το μήνα να μου έδιναν δέν θα μπορούσα να το κάνω θα κατέστρεφα και την δουλεια΄μου και την οικογένεια μου.
tzoumerka
Full Member

Δημοσίευση από tzoumerka »

admin έγραψε:Σου απαντώ με κόκκινα για να είναι ευδιάκρητες οι απαντήσεις απο τις ερωτήσεις και ποιό ευανάγνωστες
Αγαπητέ Ανδρέα παλιά πριν την εμπλοκή μου τόσο πολύ στα κυνηγετικά δρώμενα του τόπου είχα και εγώ τις απόψεις μου μέχρι που αντιλήφθηκα ότι απόν απέξω του χορού πολλά τραούθκια ξέρει. Εσύ αναλαμβάνεις να μπεις σε κυνηγετικό σύλλογο και να παέις να αστυνομεύσεις????? Εγώ πάντος δεν το κάνω ιδιαίτερα τώρα που περιμένω και τον γιό μου ν'άρτει. Να πάω εγώ να τα βάλω με κακοποιά στοιχεία με εγκληματίες, τούτος εν ο ρόλος τον συλλόγων. Η λαθροθηρία φίλε δεν οφείλετε στους κυνηγετικούς συλλόγους αλλά σε πολλά άλλα ζητήματα ΄. Ο Κυπραίος εκ φύσεως είναι μιμητιστής, ζηλιάρης, με πολλά ψυχολογικά κατάλοιπα τα οποία δυστυχώς μεταφέρονται από γενιά σε γενιά τύπου ήβρες το σήκο σήκωστο να πάιξω ότι μπορώ τωρά πρίν να το παίξει άλλος. Στην ύπαιθρο εν έμεινε τερατσιά πέρσι οι μισές εγίναν ξύλα για το τζάκι φταίνε οι σύλλογοι ή η Κυπριακή νοοτροπία. Άλλο πράγμα η αστυνόμευση, άλλο πράγμα η νομοθεσία, άλλο πράγμα η διαχείριση και άλλο πράγμα η εθελοντική συνεισφορά για βελτίωση βιοτόπων και καλλιέργεια κυνηγετικής παιδείας. Πράγματι απο τους 290 συλλόγους ενεργοί είναι να σου πώ με μαθηματική ακρίβεια γιατί σε κάθε τεύχος κάνουμε παρουσίαση 4 συλλόγους και έχουμε βρει μέχρι σήμερα καμιά 100 ενεργούς. Αλλά για ποιόν λόγο οι υπόλοιποι δεν είναι ενεργοί. επειδή υπάρχει λαθροθηρία ή επειδή τραβούμε οι πλείστοι πίσω?
Αν δεν υπήρχαν οργανωμένοι κυνηγοί δεν θα εξορμούσαμε την Κυριακή γιατί θα ήταν το Ράλι, έγινε μάχη για αυτό έστω και εάν δεν ακούστηκε, δεν θα έβγαιναν κονδύλια από το υπουργείο για το σιταρούι , δεν θα γίνονταν μαθήματα για νέους κυνηγούς, δεν θα υπήρχε ουλαμός και αυτός που υπάρχει, Πολύ πιθανό να καταργείτο και το ταμείο θήρας. Αν το πρόβλημα μας είναι ότι μέσα στους οργανωμένους υπάρχουν και άτομα τα οποία δεν έπρεπε να είναι εκεί συμφωνώ και επαυξάνω αλλά ποιός τους έβαλε εκεί ? εκείνοι που ανακατώνονται. Έργα γίνονται και απαιτούμε και άλλα έργα αλλά όχι μόνο να απαιτούμε αλλά να συνεισφέρουμε κιόλας ταυτόχρονα. Σε πολλούς συλλόγους θα δείς αρκετούς λαθροθήρες στο συμβούλιο.΄Αυτό δέν είανι τυχαίο είανι η τακτική Πιάνω τους φονιάες και κάμνω τους παπάες. Έχει εφαρμοστεί σε πολλές περιπτώσεις με μεγάλη επιτυχία. Ένας σεσειμασμένος λαθροθήρας να τον βάζεις σ εένα καίριο πόστο και να γίνετε άλλος άνθρωπος. Φυσικά υπάρχουν και οι νούροι που δέν ισχιώνουν ότι και να τους κάνεις.
Το θέμα ρε φίλε δέν είναι προσωπικό , θα μπορούσα και εγώ να πάιζω πελλό και να μην σχολιάζω κάποια πράγματα αλλά επειδή πονώ αυτό που κάνω θέλω ο κόσμος να ξέρει τι πραγματικα΄γίνετε με τα κυνηγετικά δρώμενα. Εμένα είναι η δουλειά μου πέραν απο χόμπι και ασχολούμε κάθε μέρα με αυτό το πράγμα, γυρίζω όλη την Κύπρο απο Άκρη σε Άκρη και ξέρω τι βλέπω όχι τι μου λένε για αυτό εκφράζω και την άποψη μου. Χαίρομαι που γίνετε αυτή η συζήτηση γιατί πιστεύω είανι πολύ εποικοδομητική και πολλές φορές άνοιξα το φόρουμ και έδειξα κουβέντες σας σε άτομα της ΚΟΚ για να τους δείξω το χάσμα ανάμεσα σε κυνηγούς και οργανωμένους κυνηγούς.
Συμφωνω απολυτα!!
tzoumerka
Full Member

Δημοσίευση από tzoumerka »

admin έγραψε:Ανδρέα μου τωρά έρχεσε στα λόγια μου, γιατί να περιμένω να κινηθούν και να μήν τους κινήσω εγώ και ο καθένας μας. Ο Μαρίνος αυτή την στιγμή θέλει να γραφτεί σε σύλλογο , μπορεί να κάνει και δικό του σύλλογο αν δέν έχει η περιοχή . Μάλιστα μπορούμε να γραφτούμε όσοι θέλουμε μέλη σε αυτό τον σύλλογο. Σε αυτό το φόρουμ μπαίνουν μέσο όροι 1000 άτομα την βδομάδα και διαβάζουν ή γράφουν. Σκέφτου εάν 150 απο αυτά τα άτομα αναμειγνίονταν σε συλλόγους και προωθούσαν τις ιδέες μας και τις σκέψεις μας τι θα γινόταν???? Είμαστε πλειοψηφία 50+%. Αλλά΄είπαμε δυστηχώς οι περισσότεροι απλά κουβέντα πίσω απο μια οθόνη, ενώ έχουμε την δύναμη να σπάσουμε το κατεστημένο να κάνουμε την διαφορά, να περάσουμε νέες πρωτοποριακές ιδέες εντούτοις οι περισσότεροι 'κρύψε να περάσουμε' Πιάνω τον φιλελέυθερο καμια΄φορά και βλέπω τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν κάθε Παρασκευή και θέλω να σηκωθώ να πάω τσικάτω να έβρω τον Σωτήρι τον Μιχαήλ και να τον κάμω θκιό τόνους. Αυτός ο άνθρωπος ξεκίνησε κάποτε να εκδίδει μια εφημερίδα πρίν αρκετά χρόνια κυνηγετική και για να ανεβάσει δημοσιότητα έβαζε φωτογραφίες απο παρέες απο το Παραλίμνι που έπιαναν λαγόύς και τους ηρωποιούσε. Η παρέα του τάδε 10 η παρέα του τάδε 15 και έτσι ξεκίνησαν οι κόντρες με τις παρέες και τα ομαδικά κυνήγια των 10+ κυνηγών με σκοπούς . Σήμερα και ενώ το κυνήγι είναι σε επικύνδυνα σημεία και πάλι ξεθάβει φωτογραφίες παο το αρχείο του και βάλει κάτι αξιούριστους -μαλιάες με 7-8 λαούς στύλ ταλιμπάν και διαφημίζει τους. Καλά ρε κύριος τι μήνυμα θέλεις να στείλεις , τι θα καταλάβει ένας 18 χρονό που θα δεί και θα διαβάσει αυτά τα πράγματα. Κανονικά αυτές οι φωτογραφίες έπρεπε να είναι παραδείγματα πρός αποφυγή. Χωρίς πορτοκαλί, με πολύ θήραμα και πάει λέγοντας. Κάποιοι άλλοι πάλι κάθε χρόνο το ίδιο βιολί καλύτερη περιοχή για πέρτικους η Τσάδα για λαό η Άλωνα και πάει λέγοντας. Ποιός φταίει για αυτό όμως, εμείς που δέν τους στέλνουμε το μήνυμα ΚΑΝΕΙ ΠΟΙΟΝ ΚΑΝΕΙ . Εγώ απο την απόγνωση μου για τούντα πράγματα έκανα το περιοδικό γιατί δέν έβρισκα τίποτα να με εντιπροσωπεύει στον χώρο των ΜΜΕ ενώ για το ψάρεμα ακπομη χειρότερα δέν υπήρχε τίποτα. ΠΑρά το γεγονός όμως ότι σήμερα μέσα απο τα περιοδικά , μέσα απο τα φόρουμ μαζευτίκαμε κάπως και πάλι η αντίδραση του κόσμου ασήμαντη. Πάμε να κάνουμε μια εκδήλωση οι ίδιοι 20 , πάμε κάπου να γνωριστούμε να ΄μπορέσουμε να δυναμώσουμε δεσμούς οι ίδιοι 20, βγάζουμε περιοδικό με dvd στέλνουν μας 50 μηνύματα έπρεπε να έσχει περισσότερα πεξίματα μέσα . Άσχέτος αν τους έδειξε ολοκληρωμένο έργο ζητούν απλά την εκτέλεση. Αυτά όλα μας ξινίζουν απο την μιά και απο την άλλη μας δίνουν δύναμη να προσπαθούμε περισσότερο ελπίζοντας οι 20 να γίνουν τουλάχιστο 150!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ”