kypros έγραψε:Πολυ ωραιες σκεψεις. Εγω δεν συμφωνω οτι ειμαςτε ανικανος λαος να πετυχει πραγματα. Το προβλημα μας ειναι η ελληψη πειθαρχειας, παιδειας και κοινωνικης μορφωσης. Η χωρα μας ειναι γεματη ακομα με ανθρωπους των σπηλαιων, αξιουριστους τταλιπαν που συμπεριφερονται με τους νομους της ζουγκλας ακομα και οχι του πολιτισμου. Και δυστυχως αυτο δινει και τροφη στους πολιτικους αφου εχουν να κανουν με μια μαζα απειθαρχων μοναδων που την υποτιμουν καιμδεν την σεβονται....
Αν και μου αρεσε ο τροπος που τα εθεσες εχαλασες μου τα με τους αξιουριστους εν ειμαστε ολοι Ταλιμπαν ρε φιλε μου
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
Το αστείο της όλης υπόθεσης είναι οτι αν κάποιος αφιερώσει λίγο χρόνο, να διαβάσει τον περι κυνηγιου νομο θα δει οτι δεν υστερουμε σε τίποτα απο αλλες χώρες, σε θέματα βέβαια νομοθετικα. Ποιος τα τηρεί όμως? Κανένας!
Ακόμα και στον περι σκύλων νόμο όσο και αν έχει κουτσουρευτει, υπάρχουν κανόνες, νομοι που αν τηρούνται κάνουν την διαφορά.
Ερχόμαστε δηλαδή στα λόγια του Άνθιμου, οτι δεν μπορούμε να ελέγξουμε, το απαγορευουμε η το διαφοροποιουμε..!!!
Κατα την δική μου άποψη το πρόβλημα ξεκινάει περαν των πρρι κυνηγιου καρεκλοκενταυρων, η ιδια η πολιτεία απαξιωνει την υπαρξη μας, θεωρούν το κυνήγι κατι παιδικό που δεν μπορεί να έχει καμια επίπτωση στη φύση, απο τους πολιτικούς που βαζουν πλάτες στους αστυνομικούς σταθμους, τους δικαστές που δδεν έχουν ιδέα περι αυτών των θεμάτων και καταλήγουμε στου δικους μας καρεκλοκενταυρους που θεωρούν την ομοσπονδία πηγή πολιτικής καριέρας και αναπαυονται αναμένοντας το κόμμα τους να τους αναδείξει. Το ταμείο εν μέσω των λανθασμενων κατα καιρούς χειρισμων του και των μικρών για πολλούς λόγους δυνατοτήτων του, έχει χάσει τον σεβασμό και δεν το λαμβάνει κανενας υπόψιν.
Πρέπει να τηρούνται οι νόμοι κατα γράμμα.
Να μειωθεί με κάποιο τρόπο δραματικά ο αριθμός των καιροσκοπων κυνηγών. Να διαχωριστεί η άδεια σε τρεις υπό κατηγορίες (Λαγός, εδαφοβια φτερωτα, κυνήγι με καρτέρι)
Λαγός και εδαφοβια φυερωτα, θα πρέπει να συμπίπτουν στο ελάχιστο δυνατό.
Το Ταμείο θα πρέπει να αποχωρήσει απο το θέμα αστυνόμευση και να αφοσιωθεί στα πραγματικά του καθήκοντα.
Να επανδρωθει πλήρως ο Ουλαμος και η τροχαία να έχει καθήκοντα ελέγχου επίσης.
η κουβεντα αρχισε διαφορετικα ομορφα και ωραια για να βρεθουν καποιες λυσης. μετα μπαινει καποιος μεσα και διαχωριζει ανθρωπους συμφωνα με την εμφανιση. οπως και πιο παλια με τους σκυλους. πειτε μου τωρα ποιος εχει κομπλεξ??
(πρεπει να ειμαστε ξυρισμενοι , κελιες,και με κουστουμι για να ειμαστε στα ματια τους σωστοι κυνηγοι. εγω εχω ενα μετρο γενη και δοξαση πολλα μαλια )
ετσι ειναι φιλε μου πρεπει να εισαι του γραφειου για να εισαι αποδεκτος.εννα πρεπει να βαλλεις ρουχα μαρκας και δεν ξερω τι αλλο.να αυξηθει και το τελος τη αδειας να πηγαινουν μονο οι αριστοκρατες
giorgos80 έγραψε:ετσι ειναι φιλε μου πρεπει να εισαι του γραφειου για να εισαι αποδεκτος.εννα πρεπει να βαλλεις ρουχα μαρκας και δεν ξερω τι αλλο.να αυξηθει και το τελος τη αδειας να πηγαινουν μονο οι αριστοκρατες
Ουτε του γραφειου πρεπει να εισαι φιλε ουτε ρουχα μαρκες πρεπει να φορεις. Τουτα ουλλα δεν λενε τιποτε. Και οποιος κρινει με τετιο τροπο ειναι και ο ιδιος αξιος της τυχης του....σε μια κοινωνια πρεπει να εισαι πειθαρχημενος και σωστος σαν ανθρωπος και σαν κυνηγος και να σεβεσαι τους κανονες της κοινονιας στην οποια ζεις και τους αλλους. Μονο αυτο.
kypros έγραψε:Πολυ ωραιες σκεψεις. Εγω δεν συμφωνω οτι ειμαςτε ανικανος λαος να πετυχει πραγματα. Το προβλημα μας ειναι η ελληψη πειθαρχειας, παιδειας και κοινωνικης μορφωσης. Η χωρα μας ειναι γεματη ακομα με ανθρωπους των σπηλαιων, αξιουριστους τταλιπαν που συμπεριφερονται με τους νομους της ζουγκλας ακομα και οχι του πολιτισμου. Και δυστυχως αυτο δινει και τροφη στους πολιτικους αφου εχουν να κανουν με μια μαζα απειθαρχων μοναδων που την υποτιμουν καιμδεν την σεβονται....
Αν και μου αρεσε ο τροπος που τα εθεσες εχαλασες μου τα με τους αξιουριστους εν ειμαστε ολοι Ταλιμπαν ρε φιλε μου
istriano ® έγραψε:Σαν ψηφίσεται τον Μάλα που είναι βέρος κυνηγός (Τζιε γω το ίδιο). Ηταν να μας δωκει σημασία
ηταν να τα καμει τζαι τουτος τισ που...ας τζαι να μας περιπεζει οπως κανουν ολοι τους εδω και πολλιν καιρο. αλλα εμεις ειμαστε οι παλαβοι που τους ανεχομαστε.
Δηλαδή ο νόμος πρέπει να είναι τόσο αυστηρός σε σημείο που να είναι αποτρεπτικος.
Για παράδειγμα ας δούμε το αργρινο.
Ο νόμος προνοει φυλάκιση. Το αγρινο εκεί που ήταν σε σημείο εξαφάνισης τώρα, και αφού πάρθηκαν τα σωστά μέτρα έχει πολλαπλασιαστεί.
Η λαθροθηρία είναι αρρώστια. Το πρόστιμο και το δικαστήριο δεν είναι ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ. Ο άλλος που θα παει νύχτα όπως τον λοποδητη να παίξει 1,2,3,4 λαγούς να το σκεφτεί διπλα και τρίδιπλα!
Αλλά και για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, εάν εφαρμόζαμε όλοι μας τους νομούς και αν κυριαρχούσε η κοινή λογική και απλή κυνηγετική κουλτούρα τότε κανένα πρόβλημα δεν θα είχαμε.
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν
Η προληψη εχει αποτηχη πληρος δεν ειπαρχη αλλη διεξοδος απο το να εφαρμοζονται αυστηρα οι νομοι και μιλω γενικα οχι μονο για το κυνηγι. Τωρα τα πραγματα ειναι νομοταγης ΜΗ νομοταγης σημειωσατε1 αλλα για να εφαρμοστουν οι νομοι πρεπει αυτοι που τους εφαρμοζουν να ειναι υποδειγμα δυστηχος ομως το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι( βουλευτες με ασυλια κτλ κτλ) αν και στο κυνηγι βλεπω πως βελτιωθηκαμε καπως σε θεματα νοοτροπιας