Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο
- SilverPigeonS
- Δημοσιεύσεις: 888
- Εγγραφή: 08 Νοέμ 2012, 10:44
Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο
Σήμερα το μενού είχε πουργούρι με χωριάτικο λουκάνικο από τα χεράκια της αρραβωνιαστικιάς μου!!
Όταν δοκίμασα αυτή την συνταγή είπα έτσι πρέπει να μαγειρεύεται το πουργούρι. Πρώτα απ' όλα η απορία που είχα και σχεδόν σε όλα τα νοικοκυριά το έκαναν, ο φιδές στο πουργούρι! Από που και ως που, και για ποιο λόγο ο φιδές με το πουργούρι...;
Εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό!!!
Υλικά για δύο άτομα :
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 λουκάνικα χωριάτικα, κρασάτα με σχήνο! (το πιο σημαντικό υλικό της συνταγής)
μισό κουτάκι χυμό ντομάτας
1 1/2 ποτήρι πουργούρι
3 ποτήρια νερό
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι, τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να σοταριστούν στην συνέχεια βάζουμε τον ντοματοχυμό και το αλάτι, αφήνουμε για ακόμα 2-3 λεπτά και μετά το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε ξεσκέπαστο μέχρι να πιει το νερό και ανακατεύουμε 2-3 φορές πριν να τελειώσει. Μόλις πιει το νερό, σβήνουμε αμέσως την φωτιά και το σκεπάζουμε για 5 λεπτά. Είναι έτοιμο. Προσοχή το πουργούρι για να το απολαύσετε δεν πρέπει να λασπώσει, να μην βαρυψηθεί! Πρέπει να είναι αλτέντε!!!!
Με μια μπυρίτσα, ένα κρασάκι και αγάπη, ευχαριστείς την γυναίκα σου και τον Θεό!! Κάντε της το εσείς και κερδίσατε bonus!!!!
Καλή μας όρεξη!!
Υ.Γ Φώτο δεν πρόλαβα να βγάλω!!!!
Όταν δοκίμασα αυτή την συνταγή είπα έτσι πρέπει να μαγειρεύεται το πουργούρι. Πρώτα απ' όλα η απορία που είχα και σχεδόν σε όλα τα νοικοκυριά το έκαναν, ο φιδές στο πουργούρι! Από που και ως που, και για ποιο λόγο ο φιδές με το πουργούρι...;
Εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό!!!
Υλικά για δύο άτομα :
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 λουκάνικα χωριάτικα, κρασάτα με σχήνο! (το πιο σημαντικό υλικό της συνταγής)
μισό κουτάκι χυμό ντομάτας
1 1/2 ποτήρι πουργούρι
3 ποτήρια νερό
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι, τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να σοταριστούν στην συνέχεια βάζουμε τον ντοματοχυμό και το αλάτι, αφήνουμε για ακόμα 2-3 λεπτά και μετά το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε ξεσκέπαστο μέχρι να πιει το νερό και ανακατεύουμε 2-3 φορές πριν να τελειώσει. Μόλις πιει το νερό, σβήνουμε αμέσως την φωτιά και το σκεπάζουμε για 5 λεπτά. Είναι έτοιμο. Προσοχή το πουργούρι για να το απολαύσετε δεν πρέπει να λασπώσει, να μην βαρυψηθεί! Πρέπει να είναι αλτέντε!!!!
Με μια μπυρίτσα, ένα κρασάκι και αγάπη, ευχαριστείς την γυναίκα σου και τον Θεό!! Κάντε της το εσείς και κερδίσατε bonus!!!!
Καλή μας όρεξη!!
Υ.Γ Φώτο δεν πρόλαβα να βγάλω!!!!
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
- Anthimos
- Moderator
- Δημοσιεύσεις: 2565
- Εγγραφή: 05 Ιαν 2011, 11:17
Re: Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο
Φίλε ο φιδες - ( Fιdeo) στα πιλάφια ειναι ενα πολυ συνηθισμενος
Μπορει να προστεθει το Fideo ( φωλιά) που ειναι αραβοισπανικης προελευσης η ο κοφτος φιδές ( vermiccelli) που ειναι ιταλικης προελευσης
Παρα μα παρα πολλα πιλαφια με ρυζι η με πλιγουρι η και σιταρι σε ολη την μεσανατολιτικη κουζινα , αραβικη και πολιτικη , τουρκικη κουζινα συμπεριλαμβανουν το φιδέ
Πρεπει να ψηθει -τηγανιστει μεχρι να ροδισει και συμπεριλαμβανεται για να προσθεσει χρωμα , υφη και γευση αλλα και για ν αντισταθμισει την υγρασια στο πιλαφι μια και αποροφα τα περισσα υγρα που μπορει να χαλασουν την συνταγη
Αν το πιλαφι γινει με τηγανισμενο σε βουτυρο φιδε τοτε προσθετει γευση και συγκρατει τα μπαχαρικα και την γευση αφου η ουδετερη δομή του πουργουριου και του ρυζιου πολλες φορες δεν επιτρεπουν ν απορροφηθει επαρκως το αρωμα όσο απορροφα το ζυμαρικό
Μπορει να προστεθει το Fideo ( φωλιά) που ειναι αραβοισπανικης προελευσης η ο κοφτος φιδές ( vermiccelli) που ειναι ιταλικης προελευσης
Παρα μα παρα πολλα πιλαφια με ρυζι η με πλιγουρι η και σιταρι σε ολη την μεσανατολιτικη κουζινα , αραβικη και πολιτικη , τουρκικη κουζινα συμπεριλαμβανουν το φιδέ
Πρεπει να ψηθει -τηγανιστει μεχρι να ροδισει και συμπεριλαμβανεται για να προσθεσει χρωμα , υφη και γευση αλλα και για ν αντισταθμισει την υγρασια στο πιλαφι μια και αποροφα τα περισσα υγρα που μπορει να χαλασουν την συνταγη
Αν το πιλαφι γινει με τηγανισμενο σε βουτυρο φιδε τοτε προσθετει γευση και συγκρατει τα μπαχαρικα και την γευση αφου η ουδετερη δομή του πουργουριου και του ρυζιου πολλες φορες δεν επιτρεπουν ν απορροφηθει επαρκως το αρωμα όσο απορροφα το ζυμαρικό
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- SilverPigeonS
- Δημοσιεύσεις: 888
- Εγγραφή: 08 Νοέμ 2012, 10:44
Re: Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο
Όταν θα κάνεις το πουργούρι μόνο του οκ, ταιριάζει. Αλλά σε αυτή την συνταγή το θεωρώ περιττό λόγο του λουκάνικου!Anthimos έγραψε:Φίλε ο φιδες - ( Fιdeo) στα πιλάφια ειναι ενα πολυ συνηθισμενος
Μπορει να προστεθει το Fideo ( φωλιά) που ειναι αραβοισπανικης προελευσης η ο κοφτος φιδές ( vermiccelli) που ειναι ιταλικης προελευσης
Παρα μα παρα πολλα πιλαφια με ρυζι η με πλιγουρι η και σιταρι σε ολη την μεσανατολιτικη κουζινα , αραβικη και πολιτικη , τουρκικη κουζινα συμπεριλαμβανουν το φιδέ
Πρεπει να ψηθει -τηγανιστει μεχρι να ροδισει και συμπεριλαμβανεται για να προσθεσει χρωμα , υφη και γευση αλλα και για ν αντισταθμισει την υγρασια στο πιλαφι μια και αποροφα τα περισσα υγρα που μπορει να χαλασουν την συνταγη
Αν το πιλαφι γινει με τηγανισμενο σε βουτυρο φιδε τοτε προσθετει γευση και συγκρατει τα μπαχαρικα και την γευση αφου η ουδετερη δομή του πουργουριου και του ρυζιου πολλες φορες δεν επιτρεπουν ν απορροφηθει επαρκως το αρωμα όσο απορροφα το ζυμαρικό
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
- Laurona
- Δημοσιεύσεις: 2609
- Εγγραφή: 06 Μαρ 2010, 15:42
Re: Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο
Ιδιοτροπε
Πε ευχαριστω της κουπελλουας τζιε σιωπα
Υ.σ .
Εν καλα που σου λαλει ο Άνθιμος.
Εν πιο ωραιο με το φιδε.
Οπως κ η φατζη με το κριθαρακι
Πε ευχαριστω της κουπελλουας τζιε σιωπα
Υ.σ .
Εν καλα που σου λαλει ο Άνθιμος.
Εν πιο ωραιο με το φιδε.
Οπως κ η φατζη με το κριθαρακι
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
- spyrosspyrou851
- Δημοσιεύσεις: 2943
- Εγγραφή: 03 Απρ 2013, 19:03
- Τοποθεσία: Λάρνακα
Re: Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο
Εγώ προτιμώ σκέττο λουκάνικο χωρίς το πουρκούρι.
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
- Δημοσιεύσεις: 3472
- Εγγραφή: 24 Οκτ 2011, 14:21
Re: Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο
ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΑΙ....ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ?SilverPigeonS έγραψε:Σήμερα το μενού είχε πουργούρι με χωριάτικο λουκάνικο από τα χεράκια της αρραβωνιαστικιάς μου!!
Όταν δοκίμασα αυτή την συνταγή είπα έτσι πρέπει να μαγειρεύεται το πουργούρι. Πρώτα απ' όλα η απορία που είχα και σχεδόν σε όλα τα νοικοκυριά το έκαναν, ο φιδές στο πουργούρι! Από που και ως που, και για ποιο λόγο ο φιδές με το πουργούρι...;
Εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό!!!
Υλικά για δύο άτομα :
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 λουκάνικα χωριάτικα, κρασάτα με σχήνο! (το πιο σημαντικό υλικό της συνταγής)
μισό κουτάκι χυμό ντομάτας
1 1/2 ποτήρι πουργούρι
3 ποτήρια νερό
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι, τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να σοταριστούν στην συνέχεια βάζουμε τον ντοματοχυμό και το αλάτι, αφήνουμε για ακόμα 2-3 λεπτά και μετά το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε ξεσκέπαστο μέχρι να πιει το νερό και ανακατεύουμε 2-3 φορές πριν να τελειώσει. Μόλις πιει το νερό, σβήνουμε αμέσως την φωτιά και το σκεπάζουμε για 5 λεπτά. Είναι έτοιμο. Προσοχή το πουργούρι για να το απολαύσετε δεν πρέπει να λασπώσει, να μην βαρυψηθεί! Πρέπει να είναι αλτέντε!!!!
Με μια μπυρίτσα, ένα κρασάκι και αγάπη, ευχαριστείς την γυναίκα σου και τον Θεό!! Κάντε της το εσείς και κερδίσατε bonus!!!!
Καλή μας όρεξη!!
Υ.Γ Φώτο δεν πρόλαβα να βγάλω!!!!
ΕΝ ΚΑΛΟ ΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΕΤΡΟ!!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
- Sergios
- Δημοσιεύσεις: 966
- Εγγραφή: 17 Ιαν 2012, 20:03
Re: Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο
Όπως το μέλι φίλε μου καλοφάγωτο να είναι......SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΑΙ....ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ?SilverPigeonS έγραψε:Σήμερα το μενού είχε πουργούρι με χωριάτικο λουκάνικο από τα χεράκια της αρραβωνιαστικιάς μου!!
Όταν δοκίμασα αυτή την συνταγή είπα έτσι πρέπει να μαγειρεύεται το πουργούρι. Πρώτα απ' όλα η απορία που είχα και σχεδόν σε όλα τα νοικοκυριά το έκαναν, ο φιδές στο πουργούρι! Από που και ως που, και για ποιο λόγο ο φιδές με το πουργούρι...;
Εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό!!!
Υλικά για δύο άτομα :
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 λουκάνικα χωριάτικα, κρασάτα με σχήνο! (το πιο σημαντικό υλικό της συνταγής)
μισό κουτάκι χυμό ντομάτας
1 1/2 ποτήρι πουργούρι
3 ποτήρια νερό
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι, τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να σοταριστούν στην συνέχεια βάζουμε τον ντοματοχυμό και το αλάτι, αφήνουμε για ακόμα 2-3 λεπτά και μετά το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε ξεσκέπαστο μέχρι να πιει το νερό και ανακατεύουμε 2-3 φορές πριν να τελειώσει. Μόλις πιει το νερό, σβήνουμε αμέσως την φωτιά και το σκεπάζουμε για 5 λεπτά. Είναι έτοιμο. Προσοχή το πουργούρι για να το απολαύσετε δεν πρέπει να λασπώσει, να μην βαρυψηθεί! Πρέπει να είναι αλτέντε!!!!
Με μια μπυρίτσα, ένα κρασάκι και αγάπη, ευχαριστείς την γυναίκα σου και τον Θεό!! Κάντε της το εσείς και κερδίσατε bonus!!!!
Καλή μας όρεξη!!
Υ.Γ Φώτο δεν πρόλαβα να βγάλω!!!!
ΕΝ ΚΑΛΟ ΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΕΤΡΟ!!!!
- Anthimos
- Moderator
- Δημοσιεύσεις: 2565
- Εγγραφή: 05 Ιαν 2011, 11:17
Re: Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο
SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΑΙ....ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ?SilverPigeonS έγραψε:Σήμερα το μενού είχε πουργούρι με χωριάτικο λουκάνικο από τα χεράκια της αρραβωνιαστικιάς μου!!
Όταν δοκίμασα αυτή την συνταγή είπα έτσι πρέπει να μαγειρεύεται το πουργούρι. Πρώτα απ' όλα η απορία που είχα και σχεδόν σε όλα τα νοικοκυριά το έκαναν, ο φιδές στο πουργούρι! Από που και ως που, και για ποιο λόγο ο φιδές με το πουργούρι...;
Εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό!!!
Υλικά για δύο άτομα :
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 λουκάνικα χωριάτικα, κρασάτα με σχήνο! (το πιο σημαντικό υλικό της συνταγής)
μισό κουτάκι χυμό ντομάτας
1 1/2 ποτήρι πουργούρι
3 ποτήρια νερό
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι, τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να σοταριστούν στην συνέχεια βάζουμε τον ντοματοχυμό και το αλάτι, αφήνουμε για ακόμα 2-3 λεπτά και μετά το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε ξεσκέπαστο μέχρι να πιει το νερό και ανακατεύουμε 2-3 φορές πριν να τελειώσει. Μόλις πιει το νερό, σβήνουμε αμέσως την φωτιά και το σκεπάζουμε για 5 λεπτά. Είναι έτοιμο. Προσοχή το πουργούρι για να το απολαύσετε δεν πρέπει να λασπώσει, να μην βαρυψηθεί! Πρέπει να είναι αλτέντε!!!!
Με μια μπυρίτσα, ένα κρασάκι και αγάπη, ευχαριστείς την γυναίκα σου και τον Θεό!! Κάντε της το εσείς και κερδίσατε bonus!!!!
Καλή μας όρεξη!!
Υ.Γ Φώτο δεν πρόλαβα να βγάλω!!!!
ΕΝ ΚΑΛΟ ΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΕΤΡΟ!!!!
2 μετρα εν καλα ????
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
-
- Δημοσιεύσεις: 903
- Εγγραφή: 18 Μαρ 2011, 18:55
Re: Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο
Αι φιιλ γιου, μαι φρεντ...αι χειτ δε πουρκουριονspyrosspyrou851 έγραψε:Εγώ προτιμώ σκέττο λουκάνικο χωρίς το πουρκούρι.
Εσχει και'αλλου παρτακαλιες,
που καμνουν μαντορινια
που καμνουν μαντορινια
- Γιατρός
- Full Member
- Δημοσιεύσεις: 2509
- Εγγραφή: 25 Ιουν 2013, 18:40
Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο
Ο ιστριάνο τρώει πολλά το λουκάνικο
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;