ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ
- Savvas
- Full Member
- Δημοσιεύσεις: 389
- Εγγραφή: 09 Αύγ 2010, 12:42
- Τοποθεσία: Λεμεσός
ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ
Αγαπητοί φίλοι, έτσι απλώς επειδή είναι το αντικέιμενο μου είπα να βάλω αυτό το θέμα για όποιον θέλει να πούμε καμμιά κουβέντα για το κρασί που με το χαλλούμι, τα λουκάνικα κτλ μπορεί να μας συνοδεύσει άριστα το μεσημέρι στο βουνό.
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
- admin
- Site Admin
- Δημοσιεύσεις: 3459
- Εγγραφή: 25 Φεβ 2010, 10:43
- Τοποθεσία: Limassol
- Επικοινωνία:
Re: ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ
Φίλε τι εννοείς ότι είναι το αντικείμενο σου, είσαι οινοπαραγωγός? οινολόγος? με ενδιαφέρει πολύ το θέμα μιας και είμαι λάτρης του κρασιού και μάλιστα του Κυπριακού!!!! Το μεσημέρι δέν πίνω εκτός και εάν είμαι στον παππού μου στο χωριό και θα πιώ ένα ποτηράκι και μετά για ύπνο πριν την απογευματινή πανιά, φυσικά ο γέρος πολλές φορές δέν το πετυχαίνει και κάπωτε είναι κάτι μεταξύ κονιάκη και κρασί κάπωτε κουμανδαρία και κρασία αλλά πίνω το και λαλώ του εν πολλά ωραίο.. Φυσικά μου αρέσει ιδιαίτερα το κόκκινο κρασί (Μαραθεύτικο-ανάμικτες ποικιλίες mattaro-mavro-ofthalmo- ) κανένα καλό cabernet μαζί με κρεατομεζέ ή κυνήγια τον χειμώνα είνια ο τέλειως συνδιασμός.Savvas έγραψε:Αγαπητοί φίλοι, έτσι απλώς επειδή είναι το αντικέιμενο μου είπα να βάλω αυτό το θέμα για όποιον θέλει να πούμε καμμιά κουβέντα για το κρασί που με το χαλλούμι, τα λουκάνικα κτλ μπορεί να μας συνοδεύσει άριστα το μεσημέρι στο βουνό.
Προσέχουμε...για να έχουμε
- Savvas
- Full Member
- Δημοσιεύσεις: 389
- Εγγραφή: 09 Αύγ 2010, 12:42
- Τοποθεσία: Λεμεσός
Re: ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ
Φίλε Άριστε είμαι Οινολόγος .
Καταρχήν θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια γιατί δεν βρίσκεις πολλούς να λατρεύουν το "Κυπριακό Κρασί ειδικά με την ξενομανία που μας διακατέχει σαν Κυπραίοι που είμαστε.
Όσο για τον παππού, έτσι είναι φίλε μου, πρέπει να τους προσέχουμε έστω και αν παράγουν "ξίδια", αυτή είναι η ζωή τους. Και εγώ κάνω το ίδιο με σένα και το χαίρομαι αφάντα, όχι με παππού γιατί δεν γνώρισα αλλά με κάποιους θείους που έχουν καμάρι το κρασί που παράγουν. Να μου βάλουν να δοκιμάσω, να τους συμβουλεύσω, να ελέγξω τα "πιθάρκα" όλα μια μυσταγωγία για αυτούς, πως μπορείς να τους πεις ότι αυτό που έκαναν "ξίνισε" ή χάλασε. Γιατί όσο και να προσπαθήσεις δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τα κρασιά χαλούν ή έχουν ημερομηνία λήξης.
Χαίρομαι, πάντως γιατί καταλαμβαίνω ότι είσαι γνώστης του κρασιού. Μου άρεσε η αναφορά σου στο Μαραθεύτικο μία Κυπριακή ποικιλία σταφυλιών, αρχέγονη που κάποιες έρευνες στην Γαλλία δείχνουν ότι πολύ πιθανόν οι ευρωπαϊκές ποικιλίες (cabernet sauvignon κτλ) να προέρχονται απο αυτή.
Για το συνδιασμό "κυνηγίου" με κρασί θα σε ενημερώσω στην συνέχεια γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο με πολλές παραμέτρους.
Καταρχήν θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια γιατί δεν βρίσκεις πολλούς να λατρεύουν το "Κυπριακό Κρασί ειδικά με την ξενομανία που μας διακατέχει σαν Κυπραίοι που είμαστε.
Όσο για τον παππού, έτσι είναι φίλε μου, πρέπει να τους προσέχουμε έστω και αν παράγουν "ξίδια", αυτή είναι η ζωή τους. Και εγώ κάνω το ίδιο με σένα και το χαίρομαι αφάντα, όχι με παππού γιατί δεν γνώρισα αλλά με κάποιους θείους που έχουν καμάρι το κρασί που παράγουν. Να μου βάλουν να δοκιμάσω, να τους συμβουλεύσω, να ελέγξω τα "πιθάρκα" όλα μια μυσταγωγία για αυτούς, πως μπορείς να τους πεις ότι αυτό που έκαναν "ξίνισε" ή χάλασε. Γιατί όσο και να προσπαθήσεις δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τα κρασιά χαλούν ή έχουν ημερομηνία λήξης.
Χαίρομαι, πάντως γιατί καταλαμβαίνω ότι είσαι γνώστης του κρασιού. Μου άρεσε η αναφορά σου στο Μαραθεύτικο μία Κυπριακή ποικιλία σταφυλιών, αρχέγονη που κάποιες έρευνες στην Γαλλία δείχνουν ότι πολύ πιθανόν οι ευρωπαϊκές ποικιλίες (cabernet sauvignon κτλ) να προέρχονται απο αυτή.
Για το συνδιασμό "κυνηγίου" με κρασί θα σε ενημερώσω στην συνέχεια γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο με πολλές παραμέτρους.
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
- marinos.a
- Site Admin
- Δημοσιεύσεις: 1804
- Εγγραφή: 24 Αύγ 2010, 10:55
- Τοποθεσία: Λευκωσία
Re: ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ
Είμαι και εγώ λάτρης του οίνου του ερυθρού. Λατρεύω το κυπριακό κρασί ειδικά κάπου ντόπιου παραγωγού στη Σαλαμιού που με κάνει να τραγουδώ στο δεύτερο ποτήρι. Αυτό το συνδυάζω με κυνήγια, ιδικά με ένα συνδυασμό που κάνω. Πέρδικα βραστή και τελειωμένη στο φούρνο με ρίγανη και ελαιόλαδο, μέσα στο νερό της κοφτό μακαρονάκι χωριάτικο και πολύ πιπεράτο σπεντζοφάι.
Μου αρέσουν επίσης και κάποια ελληνικά κρασιά παραγωγής Λυραράκη μαζί με καλά αλλαντικά και τυρί.
Μου αρέσουν επίσης και κάποια ελληνικά κρασιά παραγωγής Λυραράκη μαζί με καλά αλλαντικά και τυρί.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος marinos.a την 05 Οκτ 2010, 09:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Si vis pacem, para bellum
- Breda Pegaso
- Δημοσιεύσεις: 2085
- Εγγραφή: 20 Ιούλ 2010, 11:31
Re: ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ
Kανένα καλό κυπριακό κόκκινο ξηρο να δοκιμάσουμεν?
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
- Savvas
- Full Member
- Δημοσιεύσεις: 389
- Εγγραφή: 09 Αύγ 2010, 12:42
- Τοποθεσία: Λεμεσός
Re: ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ
Φίλε μου το "καλό κρασί" είναι λίγο υποκειμενικό και να σου εξηγήσω. Έσένα μπορεί να σου αρέσει κόκκινο ξηρό κρασί της ποικιλίς Cabernet Sauvignon, κάποιου άλλου μπορεί να μην του αρέσει το Cabernet και να του αρέσει κρασί της ποικιλίας Μαραθεύτικο. Για μένα δεν υπάρχει καλό και κακό κρασί, είναι θέμα γούστου. Οι παππούδες μας θεωρούν το κρασί (καλύτερα ξίδι) που κάνουν μες το "πιθάρι" το καλύτερο στο κόσμο, απλώς για να καταλάβεις.Breda Pegaso έγραψε:Kανένα καλό κυπριακό κόκκινο ξηρο να δοκιμάσουμεν?
Ωστόσο, για να είμαι δίκαιος μπορώ να πώ ότι υπάρχουν καλοί και κακοί παραγωγοί. Υπάρχουν οι επαγγελματίες που κάθε χρόνο κάνουν μία συγκεκριμένη ποιότητα, αλλά δυστηχώς υπάρχουν και αυτοί που παράγουν κρασί από τύχη. Μπορεί άνετα ένας απλώς καταναλωτής να καταλάβει γιατί η πορεία του καθενός είναι εκεί και φαίνεται.
Στην ιστοσελίδα μας copecowines.wordpress.com μπορείς να ενημερωθείς για τα κρασιά και την ποιότητα μας και η επιλογή δική σου. Έτσι για να παινέψουμε και λίγο το σπίτι μας.
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
- admin
- Site Admin
- Δημοσιεύσεις: 3459
- Εγγραφή: 25 Φεβ 2010, 10:43
- Τοποθεσία: Limassol
- Επικοινωνία:
Re: ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ
Για το συνδιασμό "κυνηγίου" με κρασί θα σε ενημερώσω στην συνέχεια γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο με πολλές παραμέτρους.[/quote]
Νομίζω να γράψεις ένα ωραίο άρθρο το επόμενο τεύχος αναφορικά με το κρασί και τα κυνήγια όντος λατρεύω το Κυπριακό κρασί και αυτό με οδήγησε κάποτε να ασχοληθώ και λίγο πιο επαγγελματικά καθώς είμουν απο τους πρωτεργάτες που δημιούργησαν 'εστησαν' το Κυπριακό Οινομουσείο στην Ερήμη, επίσης η διατριβή μου στο κολλέγιο είχε να κάνει με το μέλλον των Κυπριακών κρασιών στην Κύπρο μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. Έτσι γύρισα τα πλείστα οινοποιεία , δοκίμασα τα πλείστα Κυπριακά κρασιά και μίλησα με πολλούς οινοπαραγωγούς. Φυσικά το σκουλήκι το είχα απο τα 7 μου ηλικία στην οποία κάθε καλοκαίρι πήγαινα και βοηθούσα στην συγκομιδή σταφιλιών στο χωριό εκεί ερχόμουν σε επαφή με τα αμπέλια της πέρδικες και τους λαγούς της Πάφου ΄Αμαργετη΄ σήμερα όμως με τα σχέδια επιχορήγησης για να βγάλουν τα αμπέλια όπου υπήρχε ένας αμπελώνας βλέπει απλά ασπροχώματα. Το Μαραθεύτικο το σπούρτικο το όφθαλμο το μαύρο είναι απο τα σταφύλια που μπορούν να ανταγωνιστούν οποιαδήποτε ξένη ποικιλία με την σωστή διεργασία. Πρίν χρόνια το πρόβλημα ήταν η μέθοδος΄και ο τρόπος μέχρι την οινοποίειση σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν και έχουμε εξαιρετικά κρασιά για αυτό πρέπει να τα υποστηρίζουμε γιατί είναι με τον Κυπριακό ιδρώτα και απο την κυπριακή γή που παράγονται επίσης μην ξεχνάτε ότι η αμπελώνες αποτελούν πηγή ζωής για λαγούς πέρδικες τσίκλες και πολλά άλλα είδη πανίδας στον τόπο μας. όταν χαθούν και οι αμπελώνες θα φτωχείνη και το θήραμα
Νομίζω να γράψεις ένα ωραίο άρθρο το επόμενο τεύχος αναφορικά με το κρασί και τα κυνήγια όντος λατρεύω το Κυπριακό κρασί και αυτό με οδήγησε κάποτε να ασχοληθώ και λίγο πιο επαγγελματικά καθώς είμουν απο τους πρωτεργάτες που δημιούργησαν 'εστησαν' το Κυπριακό Οινομουσείο στην Ερήμη, επίσης η διατριβή μου στο κολλέγιο είχε να κάνει με το μέλλον των Κυπριακών κρασιών στην Κύπρο μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. Έτσι γύρισα τα πλείστα οινοποιεία , δοκίμασα τα πλείστα Κυπριακά κρασιά και μίλησα με πολλούς οινοπαραγωγούς. Φυσικά το σκουλήκι το είχα απο τα 7 μου ηλικία στην οποία κάθε καλοκαίρι πήγαινα και βοηθούσα στην συγκομιδή σταφιλιών στο χωριό εκεί ερχόμουν σε επαφή με τα αμπέλια της πέρδικες και τους λαγούς της Πάφου ΄Αμαργετη΄ σήμερα όμως με τα σχέδια επιχορήγησης για να βγάλουν τα αμπέλια όπου υπήρχε ένας αμπελώνας βλέπει απλά ασπροχώματα. Το Μαραθεύτικο το σπούρτικο το όφθαλμο το μαύρο είναι απο τα σταφύλια που μπορούν να ανταγωνιστούν οποιαδήποτε ξένη ποικιλία με την σωστή διεργασία. Πρίν χρόνια το πρόβλημα ήταν η μέθοδος΄και ο τρόπος μέχρι την οινοποίειση σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν και έχουμε εξαιρετικά κρασιά για αυτό πρέπει να τα υποστηρίζουμε γιατί είναι με τον Κυπριακό ιδρώτα και απο την κυπριακή γή που παράγονται επίσης μην ξεχνάτε ότι η αμπελώνες αποτελούν πηγή ζωής για λαγούς πέρδικες τσίκλες και πολλά άλλα είδη πανίδας στον τόπο μας. όταν χαθούν και οι αμπελώνες θα φτωχείνη και το θήραμα
Προσέχουμε...για να έχουμε
- admin
- Site Admin
- Δημοσιεύσεις: 3459
- Εγγραφή: 25 Φεβ 2010, 10:43
- Τοποθεσία: Limassol
- Επικοινωνία:
Re: ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ
Αν δέν φουμίσουμε το σπίτι μας ενα πέσει να μας τσιλήσει λαλεί μια παροιμίαBreda Pegaso έγραψε:Kανένα καλό κυπριακό κόκκινο ξηρο να δοκιμάσουμεν?
Ωραία οινοποιεία και κρασιά για να δοκιμάσετε
Επαρχία Πάφου-Οινοποιείο-ποικιλία
1) Πάφος Αμαργέτη- Κάλαμος-μαραθεύτικο-οφθαλμο
2) Πάφος Στατός -Κολιος- Μαραθεύτικο
3) Πάφος Κοιλίνια-Σχούφας-Cabernet
4)Πάφος Κάθικας- Βασιλικό-Αγ. Ονούφριος
5)Λεμεσός-Κοιλάνι-Βλασίδης cabernet
6)Λεμεσός- Γιασκούρης-Shiraz
7)Λεμεσός Βάσα-Αργυρίδης-Cabernet
8)Λεμεσός Πελέντρι-Τσιάκκας-Cabernet
9)Λεμεσός Παρεκλησσιά-Χατζάντωνας-Cabernet
10)Λευκωσία-Τυχικός- Μαραθεύτικο
Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει με αυτά τα οποία για εμένα προσωπικά είναι ωραίακαι έχει πολλές άλλες επιλογές να τονίσω όμως ένα σημαντικό πράγμα.Το κρασί είναι προσωπική άποψη του κάθε ενός πως του αρέσει, εάν το θέλει βαρύ, ελαφρύ , ξηρό , ημίξηρο, γλυκό, αρωματικό τι αρώματα και ούτο καθεξής άρα έάν κάποιος τώρα ξεκινάει να πίνει κρασί καλύτερα να μήν ξεκινήσει απο τα foul body και δύσκολα παρά με κάτι πιο ευκολόπιοτο όπως τα περισσότερα table wines-ordinary ο Άγιος Ονούφριος είναι μια καλή επιλογή για αρχή. Αυτά πάντα απο προσωπική άποψη.
p.s. Σάββα δέν είδα προηγουμένος την δημοσίευση σου sorry
Προσέχουμε...για να έχουμε
- admin
- Site Admin
- Δημοσιεύσεις: 3459
- Εγγραφή: 25 Φεβ 2010, 10:43
- Τοποθεσία: Limassol
- Επικοινωνία:
Re: ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ
admin έγραψε:Αν δέν φουμίσουμε το σπίτι μας ενα πέσει να μας τσιλήσει λαλεί μια παροιμίαBreda Pegaso έγραψε:Kανένα καλό κυπριακό κόκκινο ξηρο να δοκιμάσουμεν?
Ωραία οινοποιεία και κρασιά για να δοκιμάσετε
Επαρχία Πάφου-Οινοποιείο-ποικιλία
1) Πάφος Αμαργέτη- Κάλαμος-μαραθεύτικο-οφθαλμο
2) Πάφος Στατός -Κολιος- Μαραθεύτικο
3) Πάφος Κοιλίνια-Σχούφας-Cabernet
4)Πάφος Κάθικας- Βασιλικό-Αγ. Ονούφριος
5)Λεμεσός-Κοιλάνι-Βλασίδης cabernet
6)Λεμεσός- Γιασκούρης-Shiraz
7)Λεμεσός Βάσα-Αργυρίδης-Cabernet
8)Λεμεσός Πελέντρι-Τσιάκκας-Cabernet
9)Λεμεσός Παρεκλησσιά-Χατζάντωνας-Cabernet
10)Λευκωσία-Τυχικός- Μαραθεύτικο
Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει με αυτά τα οποία για εμένα προσωπικά είναι ωραίακαι έχει πολλές άλλες επιλογές να τονίσω όμως ένα σημαντικό πράγμα.Το κρασί είναι προσωπική άποψη του κάθε ενός πως του αρέσει, εάν το θέλει βαρύ, ελαφρύ , ξηρό , ημίξηρο, γλυκό, αρωματικό τι αρώματα και ούτο καθεξής άρα έάν κάποιος τώρα ξεκινάει να πίνει κρασί καλύτερα να μήν ξεκινήσει απο τα foul body και δύσκολα παρά με κάτι πιο ευκολόπιοτο όπως τα περισσότερα table wines-ordinary ο Άγιος Ονούφριος είναι μια καλή επιλογή για αρχή. Αυτά πάντα απο προσωπική άποψη.
p.s. Σάββα δέν είδα προηγουμένος την δημοσίευση σου sorry
Προσέχουμε...για να έχουμε
- admin
- Site Admin
- Δημοσιεύσεις: 3459
- Εγγραφή: 25 Φεβ 2010, 10:43
- Τοποθεσία: Limassol
- Επικοινωνία:
Re: ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ
Δυστηχώς δέν ξέρω τα κρασιά σας αλλά με ενδιαφέρει πολύ να τα δοκιμάσω στείλε μου μύνημα που μπορούμε να βρεθούμε να αγοράσω μερικά. Ευχαριστώadmin έγραψε:admin έγραψε:Αν δέν φουμίσουμε το σπίτι μας ενα πέσει να μας τσιλήσει λαλεί μια παροιμίαBreda Pegaso έγραψε:Kανένα καλό κυπριακό κόκκινο ξηρο να δοκιμάσουμεν?
Ωραία οινοποιεία και κρασιά για να δοκιμάσετε
Επαρχία Πάφου-Οινοποιείο-ποικιλία
1) Πάφος Αμαργέτη- Κάλαμος-μαραθεύτικο-οφθαλμο
2) Πάφος Στατός -Κολιος- Μαραθεύτικο
3) Πάφος Κοιλίνια-Σχούφας-Cabernet
4)Πάφος Κάθικας- Βασιλικό-Αγ. Ονούφριος
5)Λεμεσός-Κοιλάνι-Βλασίδης cabernet
6)Λεμεσός- Γιασκούρης-Shiraz
7)Λεμεσός Βάσα-Αργυρίδης-Cabernet
8)Λεμεσός Πελέντρι-Τσιάκκας-Cabernet
9)Λεμεσός Παρεκλησσιά-Χατζάντωνας-Cabernet
10)Λευκωσία-Τυχικός- Μαραθεύτικο
Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει με αυτά τα οποία για εμένα προσωπικά είναι ωραίακαι έχει πολλές άλλες επιλογές να τονίσω όμως ένα σημαντικό πράγμα.Το κρασί είναι προσωπική άποψη του κάθε ενός πως του αρέσει, εάν το θέλει βαρύ, ελαφρύ , ξηρό , ημίξηρο, γλυκό, αρωματικό τι αρώματα και ούτο καθεξής άρα έάν κάποιος τώρα ξεκινάει να πίνει κρασί καλύτερα να μήν ξεκινήσει απο τα foul body και δύσκολα παρά με κάτι πιο ευκολόπιοτο όπως τα περισσότερα table wines-ordinary ο Άγιος Ονούφριος είναι μια καλή επιλογή για αρχή. Αυτά πάντα απο προσωπική άποψη.
p.s. Σάββα δέν είδα προηγουμένος την δημοσίευση σου sorry
Προσέχουμε...για να έχουμε