
Εκτέλεση σε έξι βήματα:
1. Βάζουμε τα σαλιγκάρια σε µία λεκάνη µε νερό και τα αφήνουμε μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους και τα καθαρίζουμε καλά. Αφαιρούμε όσα σαλιγκάρια δεν έχουν βγάλει τα κεφάλια τους έξω.
2. Βάζουμε σε µια κατσαρόλα νερό µέχρι τη µέση και µόλις βράσει ρίχνουμε τα σαλιγκάρια µέσα µε 2 κουταλιές αλάτι.
3. Όταν αρχίζουν να βγάζουν αφρούς, προσθέτουμε ένα ποτηράκι ξίδι και τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά. Μετά πετάμε το νερό και τα ξεπλένουμε πολύ καλά µε κρύο νερό.
4. Αλατίζουμε τα σαλιγκάρια, τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε σε καυτό ελαιόλαδο µε το στόμιο προς τα κάτω για 3-4 λεπτά.
5. Ραντίζουμε με το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε µια φορά
6. Μετά από 2-3 λεπτά τα σβήνουμε µε το κόκκινο κρασί. Τα αφήνουμε να πάρουν µια τελευταία, γρήγορη βράση και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.