Τα Καταστρεπτικά Εκπαιδευτικά! Οι… ζώνες της αναπαραγωγής

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
πανικος

Re: ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ!Οι… ζώνες της αναπαραγωγής

Δημοσίευση από πανικος »

Γιατρός έγραψε:Εγώ ακόμα δεν κατάλαβα αφού αλλάζει ο κάθε κυνηγός 1 container σκύλλους που πάνε αυτοί όλοι όταν βγούνε 'σκάρτοι' :roll:
Μακάρι να μπορούσαμε να κάμουμε το ίδιο και με τους ανθρώπους :cry:
γινονται ανακυκλωση και βγαινουν αρνια οπου γινονται χαμ,σαλαμια,μουρτατελλες και γιαουρτι στραγγιστο νομιζω :lol:
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Άβαταρ μέλους
giorgos80

Δημοσίευση από giorgos80 »

Εγω ανεφερα για την ηλικια μεχρι 1,5 που γραφτηκε πιο πανω.ενα σκυλι 1,5 χρονων θεωρειται κουταβινακομα.για να ολοκληρωθει κυνηγετικα κατα τη γνωμη μου πρεπει τουλαχιστον να γινει 2,5-3 χρονων.αλλα και παλι ενα μεγαλυτερο σκυλι θα ειναι αδικο να ερχεται σε επαφη με το βουνο λιγοτερες φορες
Απο ενα πιο νεαρο.αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι να τηρουμε το πληθος των σκυλιων που δικαιουμαστε στο βουνο.το προβλημα για μενα ειναι τα κοπαδια απο σκυλους
Εκαμαμεν το μ@@τσι@ επιστημη
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Φίλε Γιώργο,
Τωρα διαφωνώ εγω με τα γραφόμενα σου, ενα σκυλι 18 μηνών, που εχει δεχτεί σωστη και μεθοδική εκπαίδευση απο την ηλικία των 7-8 μηνών, ειναι σε θέση να εκπληρώσει επάξια όλα τα κυνηγετικα του καθήκοντα και εχει σε εγρήγορση όλα τα κυνηγετικα του ένστικτα, απο το σημείο αυτο και μετέπειτα το μόνο που χρειάζεται ειναι εμπειρίες, τις οποιες ειναι σε θέση να τις αποκτήσει μετα απο δυο ολοκληρωμένες κυνηγετικές σεζόν. Ενα κυνηγετικό σκυλί, κατα την άποψη μου, ειναι σαν τον άνθρωπο, ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία περνει εμπειρίες απο τον κυνηγοτοπο!!!!
Με το σκεπτικό των εμπειριών, λογικα δεν θα πρεπει να σταματήσουμε ποτε τα εκπαιδευτικα :roll: !!!!!!

Για το θεμα με τα κοπάδια, έν μέρη συμφωνώ μαζί σου, αλλα να έχεις υπόψιν σου ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, απο τα 10 σκυλια που πέρνουν αυτού του τύπου "κυνηγοι", τα 8 ειναι άχρηστα και απλα ακολουθούν τα δυο έμπειρα, την ίδια ζημιά μπορει να κάνει και ενα ζώο, που βρίσκεται μόνο του στο βουνο αλλα ειναι έμπειρο κυνηγετικα.
Άβαταρ μέλους
giorgos80

Δημοσίευση από giorgos80 »

Ειναι λογικο ο καθενας να εχει την αποψη του.η διαφορετικοτητα των αποψεων οδηγει σε διαλογο αλλιως θα λεγαμε οκ εχεις δικιο συμφωνω και τελος.κανενας σκυλος δεν ειναι ετοιμος στα 1,5 του χρονια.λες για δυο σεζον για να παρει εμπειριες αρα θα γινει 3,5 για να ολοκληρωθει.υποψη εγω μια σκυλα εχω 6 χρονων.γιατι να την εχω βαουμενη μες το κλουβι μεχρι το κυνηγι ή να ειμαι υποχρεωμενος να τη βγαζω ελαχιστες φορες
Εκαμαμεν το μ@@τσι@ επιστημη
andreas78

Αντιθέτως φίλε Γιώργο,
Κανένας δεν εχει το αλάθητο, όπως επίσης τέτοιου είδους συζητήσεις ειναι πάντοτε εποικοδομητικές.
Δεν ανέφερα πουθενά πως πρεπει να κλειδωσεις το σκυλι σου και να μην το βγάζεις έξω, ούτε αποκλείω πλήρως το ενδεχόμενο ενα έμπειρο ζώο να έρθει σε επαφή με θηράματα, προσωπικα σχολιάζω την μόδα που λέει ότι πρεπει να βγαίνουν τα έμπειρα σκυλια για "εκπαιδευτικα"!!!!!!
Θα επιμείνω στην άποψη μου, ότι ενα ζώο αν αρχίσει απο την ηλικία των 7-8 μηνών, να εχει μια σωστή και μεθοδική εκπαίδευση με συχνές συναντήσεις τις περιόδους που επιτρέπονται τα εκπαιδευτικα, μέχρι την ηλικία των 18 μηνών θα εχει ήδη περάσει και απο μια κυνηγετική σεζόν το λιγότερο, άρα για εμένα ειναι υπέρ αρκετα αυτα για να κυνηγήσει σωστα και να εχει αναπτύξει πλήρως όλα του τα κυνηγετικα ένστικτα.
Απο εκεί και πέρα, μερικές σύντομες και ελεγχόμενες εξόδους σε θήραμα θα ειναι αρκετές. Για προπόνηση και προετοιμασία μπορει να βγαίνει όσο συχνά μπορει ο ιδιοκτήτης του και δεν ειναι αναγκαία η παρουσία άγριου θηραματος.
Και εγω είμαι κάτοχος ενός αρσενικού σκύλου 5 ετών, και προ λίγων ημερών προσθεσα και ενα θηλυκό 55 ημερών, εάν σε 1,5 χρόνο δεν κυνηγα σωστα, τότε ο μόνος που θα φταίει θα είμαι εγω!!!
Άβαταρ μέλους
GiorgosT
Full Member

Δημοσίευση από GiorgosT »

andreas78 έγραψε:Αντιθέτως φίλε Γιώργο,
Κανένας δεν εχει το αλάθητο, όπως επίσης τέτοιου είδους συζητήσεις ειναι πάντοτε εποικοδομητικές.
Δεν ανέφερα πουθενά πως πρεπει να κλειδωσεις το σκυλι σου και να μην το βγάζεις έξω, ούτε αποκλείω πλήρως το ενδεχόμενο ενα έμπειρο ζώο να έρθει σε επαφή με θηράματα, προσωπικα σχολιάζω την μόδα που λέει ότι πρεπει να βγαίνουν τα έμπειρα σκυλια για "εκπαιδευτικα"!!!!!!
Θα επιμείνω στην άποψη μου, ότι ενα ζώο αν αρχίσει απο την ηλικία των 7-8 μηνών, να εχει μια σωστή και μεθοδική εκπαίδευση με συχνές συναντήσεις τις περιόδους που επιτρέπονται τα εκπαιδευτικα, μέχρι την ηλικία των 18 μηνών θα εχει ήδη περάσει και απο μια κυνηγετική σεζόν το λιγότερο, άρα για εμένα ειναι υπέρ αρκετα αυτα για να κυνηγήσει σωστα και να εχει αναπτύξει πλήρως όλα του τα κυνηγετικα ένστικτα.
Απο εκεί και πέρα, μερικές σύντομες και ελεγχόμενες εξόδους σε θήραμα θα ειναι αρκετές. Για προπόνηση και προετοιμασία μπορει να βγαίνει όσο συχνά μπορει ο ιδιοκτήτης του και δεν ειναι αναγκαία η παρουσία άγριου θηραματος.
Και εγω είμαι κάτοχος ενός αρσενικού σκύλου 5 ετών, και προ λίγων ημερών προσθεσα και ενα θηλυκό 55 ημερών, εάν σε 1,5 χρόνο δεν κυνηγα σωστα, τότε ο μόνος που θα φταίει θα είμαι εγω!!!
άλλο ο δείκτης και άλλο ο ιχνηλάτης εσύ πρέπει να αναφέρεσαι σε δείκτες.
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
andreas78

Προσωπικά αν και εχω δείκτες, δεν θα θεωρούσα ποτε μου πως οι ιχνηλάτες ειναι κατώτερης νοημοσύνης απο τους δείκτες, άρα για εμένα δεν διαφέρει.
Θα επαναλάβω άλλη μια φορά τα γραφόμενα μου πιο αναλυτικά, όταν εγω λέω 18 μήνες, δεν σημαίνει ότι αυτή η ηλικία ειναι και η απόλυτη, αλλα την θεωρω σαν μέσο όρο έτσι ώστε το σκυλι να θεωρείται πλέον ξεκινημενο, όχι να το έχουμε 18 μήνες στο κλουβί και να περιμένουμε να κυνηγήσει.
Απο την στιγμή που το ζώο εχει περάσει τα στάδια που εχω προαναφέρει, η εξέλιξη του θεωρήται πλέον δεδομένη, αυτο το ζώο θα εχει φτάσει στο αποκορύφωμα του στην ηλικία των 5-6 ετών, όλα βέβαια εξαρτώνται απο το αν πήραμε την σωστη απόφαση και να ρισκαρουμε πάνω σε αυτο το ζώο, λογικο ειναι απο τα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης ενός κυνηγετικού σκύλου να ειμαστε σε θέση να κρίνουμε αν αυτο το ζώο θα μας προσφέρει τα αναμενόμενα, έτσι ώστε να μην φτάσουμε στην ηλικία των 5-6 ετών και να νομίζουμε πως με τα περισσότερα "εκπαιδευτικα", θα γίνει καλήτερο την επόμενη εβδομάδα, ούτε να απαιτούμε ενα ζώο 1,5-2 ετών να αποδίδει λες και ειναι 7-8!!!!!!!!!!

Ενας ιχνηλάτης και λόγο της φύσης της εργασίας του, που ως γνωστό ειναι επίπονη και απαιτητική και που ενα μικρο λάθος του ζώου θα σήμαινε ταυτόχρονα και το τέλος της εξόδου του κυνηγού, ειναι λογικο να χριαζεται μια διαφορετική προσέγγιση στην εκπαίδευση του αλλα και θα χριαζεται κάπως περισσότερα εκπαιδευτικα απο έναν δείκτη, αυτο όμως δεν σημαίνει πρεπει να βγαίνω κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε τρεις και λίγο διότι έτσι θα καταφέρω κάτι, που στην τελική θα ξεφωλιαζουν τους λαγούς και απο την πίεση θα ψωφούν και όταν θα εχουμε όπλο δεν θα υπάρχουν λαγοί!!!!!
Σε αυτο το θεμα που άνοιξε ο Άνθιμος, υπάρχουν πολλές ρίζες και βαθιές, υπάρχουν συνάδελφοι που έχοντας επίγνωση των αποδόσεων των σκύλων τους, εχουν το πάθος, την αρρώστια να βλέπουν ξεφωλιασματα, χωρίς να παρανομούν, έχοντας και πλήρη έλεγχο του ζώου τους.
Υπάρχουν άλλοι με σκυλια 5-6-7 χρόνων που πηγαίνουν κάθε μέρα "εκπαιδευτικό" ελπίζοντας πως αύριο τα σκυλια θα ειναι καλυτερα!!!!!!!!
Υπάρχουν και βέβαια και οι καλοθελητές που πανε κάθε μέρα με την ελπίδα να τους πιάσουν σήμερα....πάνω απο ενα λαγο οι σκύλοι!!!!!!!

Το βασικό θεμα της όλης συζήτησης όμως, ειναι παν μετρον άριστον. Κατα την νεκρή περίοδο τα μεγάλα και έμπειρα ζώα θα πρεπει να έρχονται σε επαφή με το άγριο θήραμα, πολυ λιγότερες και ελεγχομενες φορές απο τα άπειρα, είτε ειναι ιχνηλάτες είτε ειναι δείκτες.
Το να λέμε μόνο, σεβασμός προς το θήραμα δεν ειναι αρκετό, πρεπει και να το πράττουμε ταυτόχρονα.
Άβαταρ μέλους
KALLITZIA
Full Member

Δημοσίευση από KALLITZIA »

<<<<<<< έτσι ώστε να μην φτάσουμε στην ηλικία των 5-6 ετών και να νομίζουμε πως με τα περισσότερα "εκπαιδευτικα", θα γίνει καλήτερο την επόμενη εβδομάδα,>>>>>>ΦΙΛΕ ΑΝΤΡΕΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥ ΑΦΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ!!! ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!!
««TZINIOS XORIS SHILLO EN ANTHROPOS XORIS V@@LO»»
andreas78

KALLITZIA έγραψε:<<<<<<< έτσι ώστε να μην φτάσουμε στην ηλικία των 5-6 ετών και να νομίζουμε πως με τα περισσότερα "εκπαιδευτικα", θα γίνει καλήτερο την επόμενη εβδομάδα,>>>>>>ΦΙΛΕ ΑΝΤΡΕΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥ ΑΦΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ!!! ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!!

Φίλε μου,
Δηλαδή εσυ αν έχεις ενα σκύλο 6 ετών και τον βγάλεις στο βουνό, πιστεύεις ότι " ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ"??????
Κανε μας μια ανάλυση για να καταλάβω το πολυ μεγάλο λάθος μου!!!!!
Εκτός και αν εννοείς προπόνηση, διότι εγω έγραψα "εκπαίδευση".
Άβαταρ μέλους
KALLITZIA
Full Member

Δημοσίευση από KALLITZIA »

ΝΑΙΙΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ!!!! ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΙ ΜΕΤΑ ΤΑ 50 ΣΟΥ ΟΤΙ ΜΑΘΕΙΣ ΕΜΑΘΕΣ ??????? ΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΕ ΑΦΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΙΚΕΥΕΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΟ??
««TZINIOS XORIS SHILLO EN ANTHROPOS XORIS V@@LO»»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκπαίδευση”