ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΕΣ
-
- Full Member
Re: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΕΣ
Γενικά του συγκεκριμένου εργοστασίου πάνω στο όπλο μου είναι γάντι...ότι και να παίξω.
Οι challenger είναι από τις αγαπημένες μου γι'αυτό διερωτούμε τι ταχύτητα έχουν από περιέργια σε σχέση με τις επόνιμες!!!
Οι challenger είναι από τις αγαπημένες μου γι'αυτό διερωτούμε τι ταχύτητα έχουν από περιέργια σε σχέση με τις επόνιμες!!!
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-
- Full Member
Συνέχεια των δοκιμών…. Φυσίγγια Rottweil. Το φυσίγγιο διασποράς( φωτο 11) είναι τo JAGD της Rottweil 34γρ-6. Η δοκιμή έγινε στα 20μ και έδωσε κύκλο διασποράς 80-83εκατοστα. Συγκρινόμενο με το direct έδωσε περίπου 10-15 εκατοστά λιγότερο κύκλο, όμως διαπίστωσα και ένα σημαντικό πλεονέκτημα ,ότι έχει πυκνή κεντρική κατανομή, πράγμα το οποίο σου επιτρέπει να κτυπάς και σε ποιο μακρινή απόσταση πχ 30μ και να έχεις σημαντικές πιθανότητες να πάρεις το θήραμα εφόσον σκοπεύσεις κέντρο.
Επίσης έγινε δοκιμή για το rottweil special 36gr-6 το οποίο έδωσε ικανοποιητική διασπορά στα 36.5μ με 122 σκάγια στο κύκλο. Επίσης έκανα και δόκιμη στα 50μ για διακριτικότητα και έδωσε τα εξής αποτελεσματα. Στο κεντρο της βολης κτύπησαν τον κατάλογο 7 σκ και τον ξεπέρασαν και τα 7( 7>7). Στη περιφέρεια κτύπησαν 2 >2. Εκείνο όμως που με εντυπωσίασε ήταν ο τρόπος που βγήκαν από την άλλη μεριά του καταλόγου κάνοντας πολύ ζημιά στο χαρτί ,πραγμα που με τα αλλα φυσίγγια δεν το διαπίστωσα. Στο κύκλο εβαλε σε αυτή τη ακραία απόσταση 97 σκαγια. Με αυτή την κατανομή έκανα και ένα πείραμα με το πραγματικό εμβαδόν της σιλουέτας της φάσσα(100-110 τετρ. Εκ) χρησιμοποιώντας μια σκληρή διαφανή τζελατίνα. Στεκόμουν πάνω από την συγκεκριμένη κατανομή και άφηνα την σιλουέτα να πέση μανω της. Στην συνέχεια σχεδίαζα την περίμετρο της σιλουέτας, επαναλαμβάνοντας αυτό 20 φορες. Οσα έπεφταν εξω από το κυκλο δεν τα μετρούσα. Το αποτέλεσμα είναι το εξης. 2=0 ,3=1 ,6=2 ,4=3 ,3=4 ,2=5. Δηλαδή 2 περιπτώσεις με 0 σκαγια , 3 περιπτώσεις με 1 σκαι, 6 περιπτώσεις με 2 σκαγια κλπ..Απο τις περιπτώσεις με δυο σκαγια οι 3 κτυπήθηκαν στο κεφάλι η στο φτερό που θεωρώ ότι είναι σίγουρη κάρπωση, ετσι εχω 12 με 14 περιπτώσεις από τις 20 που παίρνω το θήραμα δηλ, με αυτή την κατανομή στα 50μ εφοσον ειμαι εύστοχος εχω 60-70% πιθανότητα να παρω το θήραμα. Αυτό ερχεται να επιβαιβεώση και το ποσοστό που δινει ο κυκλος με 97 σκαγια αντι 130 περιπου που θελω για σιγουρο αποτέλεσμα. Αρα μπορούμε να πουμε ότι εχω καλές πιθανότητες με το φουλ να παρω θηραμα με φυσίγγιο 36γρ και νο σκαγιων 6 δεδομένου όμως να χρησιμοποιήσω ενα καλο φυσίγγιο που αποδεδειγμένα τρυπά τις 150 σελίδες . Αυτά και επανέρχομαι
Επίσης έγινε δοκιμή για το rottweil special 36gr-6 το οποίο έδωσε ικανοποιητική διασπορά στα 36.5μ με 122 σκάγια στο κύκλο. Επίσης έκανα και δόκιμη στα 50μ για διακριτικότητα και έδωσε τα εξής αποτελεσματα. Στο κεντρο της βολης κτύπησαν τον κατάλογο 7 σκ και τον ξεπέρασαν και τα 7( 7>7). Στη περιφέρεια κτύπησαν 2 >2. Εκείνο όμως που με εντυπωσίασε ήταν ο τρόπος που βγήκαν από την άλλη μεριά του καταλόγου κάνοντας πολύ ζημιά στο χαρτί ,πραγμα που με τα αλλα φυσίγγια δεν το διαπίστωσα. Στο κύκλο εβαλε σε αυτή τη ακραία απόσταση 97 σκαγια. Με αυτή την κατανομή έκανα και ένα πείραμα με το πραγματικό εμβαδόν της σιλουέτας της φάσσα(100-110 τετρ. Εκ) χρησιμοποιώντας μια σκληρή διαφανή τζελατίνα. Στεκόμουν πάνω από την συγκεκριμένη κατανομή και άφηνα την σιλουέτα να πέση μανω της. Στην συνέχεια σχεδίαζα την περίμετρο της σιλουέτας, επαναλαμβάνοντας αυτό 20 φορες. Οσα έπεφταν εξω από το κυκλο δεν τα μετρούσα. Το αποτέλεσμα είναι το εξης. 2=0 ,3=1 ,6=2 ,4=3 ,3=4 ,2=5. Δηλαδή 2 περιπτώσεις με 0 σκαγια , 3 περιπτώσεις με 1 σκαι, 6 περιπτώσεις με 2 σκαγια κλπ..Απο τις περιπτώσεις με δυο σκαγια οι 3 κτυπήθηκαν στο κεφάλι η στο φτερό που θεωρώ ότι είναι σίγουρη κάρπωση, ετσι εχω 12 με 14 περιπτώσεις από τις 20 που παίρνω το θήραμα δηλ, με αυτή την κατανομή στα 50μ εφοσον ειμαι εύστοχος εχω 60-70% πιθανότητα να παρω το θήραμα. Αυτό ερχεται να επιβαιβεώση και το ποσοστό που δινει ο κυκλος με 97 σκαγια αντι 130 περιπου που θελω για σιγουρο αποτέλεσμα. Αρα μπορούμε να πουμε ότι εχω καλές πιθανότητες με το φουλ να παρω θηραμα με φυσίγγιο 36γρ και νο σκαγιων 6 δεδομένου όμως να χρησιμοποιήσω ενα καλο φυσίγγιο που αποδεδειγμένα τρυπά τις 150 σελίδες . Αυτά και επανέρχομαι
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LEFKIOS την 30 Ιούλ 2012, 18:08, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- lefteris
- Full Member
Γεια σας
Έστειλα email στην FABARM για τα φυσίγγια και έστειλε μου ένα μήνυμα που δεν κατάλαβα τι λέει
Μπορεί κάποιος να μου εξήγηση τι μου λέει?
το μηνυμα ειναι ¨
Hello, In your Gamma Lux model you can use all commercial ammunitions Standard or Magnum Ch. ( from 24g to 50/52 g.). Reguarding Steel Shot ammo ,you can use Stand.amm. Not Hight Performances amm. You have to use also cyl. i.c or mod. Chockes and not i.m or full chockes tube.
ευχαριστω
Έστειλα email στην FABARM για τα φυσίγγια και έστειλε μου ένα μήνυμα που δεν κατάλαβα τι λέει
το μηνυμα ειναι ¨
Hello, In your Gamma Lux model you can use all commercial ammunitions Standard or Magnum Ch. ( from 24g to 50/52 g.). Reguarding Steel Shot ammo ,you can use Stand.amm. Not Hight Performances amm. You have to use also cyl. i.c or mod. Chockes and not i.m or full chockes tube.
ευχαριστω
-
- Full Member
re kopelia mporitai na m protinete an xerete fisiggia gia to beretta to 471
- virtualgreek
- Moderator
lefteris έγραψε:Γεια σας
το μηνυμα ειναι ¨
ευχαριστω
Λέει ότι στο Fabarm Gamma Lux που έχεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλα τα φυσίγγια κανονικά και μαγκνουμ (76χιλ - 3 ίντζες) από 24 γραμμάρια μέχρι 50/52.
Όσον αφορά ατσάλινα σκάγια μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικά φυσίγγια και όχι υψηλών αποδόσεων (High Performance). Μπορείς να χρησιμοποιάς αστάλινα σκάγια με τσοκ 3 ή 4 ή 5 και όχι με 1 ή 2
Πάντα να έχετε υπόψη σας ότι με ατσάλινα σκάγια η απόδοση του τσοκ μειώνεται κατά μία βαθμίδα. Δηλαδή από τσοκ 5 (Κύλινδρο) θα έχετε τσοκ 4. Από 4 θα έχετε 3 και από 3 θα έχετε 2. Για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπετε η χρήση τσοκ 2 ή 1 με ατσάλινα σκάγια. Ακριβώς αυτό που σου απάντησαν στο μήνυμά σου.
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
-
- Full Member
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών που έκανα θέλω να δώσω στο site τις δικές μου απόψεις για τα φυσίγγια που έχω δοκιμάσει και πότε κατά την γνώμη μου αποδίδουν καλύτερα σε σχέση με τον καιρό. Πρέπει να πω ότι οι δοκιμές έχουν γίνει για το κυνήγι της φάσας κατά κυριον λόγο σε συνθήκες καλοκαιριού. Τα ποιο κάτω φυσίγγια δοκιμάστηκαν από τις 0600 μέχρι τις 0800 το πρωί με υγρασίες από 60-75%. Η θερμοκρασία κυμάνθηκε μεταξύ 27-30°c. Ο αέρας ήταν την μια μέρα Νότιος 3-5ΚΜ και την άλλη ήταν ΒΔ 5-8 ΚΜ. Η συμπεριφορά σε σχέση με κατανομές ήταν περίπου πανομοιότυπες και αρκετά καλές. Η διατριτικότητα τους ,μιλούμε για Νούμερο σκαγιών 6, για όλα τα φυσίγγια ήταν κοντά στα 150 φύλλα σε αποστάσεις γύρο στα 45-50 μέτρα. Τα φυσίγγια αυτά είναι: LAMBRO A1 SPECIALE 34GR—LAMBRO VENDETTA34GR-LAMBRO PRIMA 34GR—LAMBRO CLASSIC 32GR, VICTORY STARLIGT 32GR no7. Μέχρι τα 35-40μ με τσοκ 4*και 3* είναι πολύ ικανοποιητικά. Επίσης για αυτούς που τους αρέσει το νο 7 σκαϊ μπορούν να το έχουν στη πρώτη κάννη και να έχουν έτσι πολύ περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με το νο6 ,αλλά μέχρι τα 40μ που δοκιμάστηκε ότι διαπερνά τα 150 φ. Για όσους θέλουν να αυξήσουν το βεληνεκές τους γύρο στα 45-50μ η εισήγηση μου είναι να μην χρησιμοποιήσουν ποιο χοντρό σκαι αλλά θα έχουν περισσότερες πιθανότητες αν χρησιμοποιήσουν τσοκ 2* η 1* στη δεύτερη κάννη και να αυξήσουν τα γρ δηλ 36γρ. Τους συστήνω το LAMBRO- Α36 ,δηλ 36GRno6 το οποίο δοκίμασα με τις ίδιες καιρικές συνθήκες όπως τα ποιο πάνω.
Επίσης για τις ίδιες καιρικές συνθήκες δοκιμάστηκε και το ROTTWEIL SPECIAL 36GRno6 και μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι το φυσίγγιο αυτό για πρωινό με λίγη η πολύ υγρασία είναι ΦΟΒΕΡΟ, ειδικά στη διατριτικότητα στα 50μ. Για μετά που ανεβαίνει η ζέστη και πέφτει η υγρασία δοκίμασα το ROTTWEIL TIGER 32gr (0930-34°c-55% υγρασία-Νοτιος 8-10 km.). Aυτό το φυσίγγιο το δοκίμασα με Full tsok στα 50μ και πράγματι έδωσε κατανομή σχεδόν τον ίδιο αριθμό οσο έδωσαν άλλα φυσίγγια με 34γρ. Η διατριτικότητα ηταν τοσο καλή οσο του ROTTWEIL SPECIAL 36GRno6. Επίσης μου έκανε εντύπωση η απαλή αίσθηση της ρηξιάς του. Επίσης δοκίμασα και το LAMBRO PRIMA 34GR στην ζέστη όπως το TIGER και ηταν εξήσου καλό και μαλακό με ικανοποιητική κατανομή και διατριτικότητα 150Φ+.
Συνοψίζοντας δοκιμάστε σε κανονικό και υγρό καιρό κυρίως το πρωί 6-9 τα ποιο πανω της LAMBRO καθώς και το ROTTWEIL SPECIAL 36GRno6, και για μετα που πυρώνει και ελαττώνεται η υγρασία και πάει να γίνει ξηρός το ROTTWEIL TIGER 32gr και LAMBRO PRIMA 34GR.
Για καλύτερη ενημέρωση οι δοκιμές έγιναν με BROWNING B325, SPORTING, 28”, 18.5 αυλός, τσοκ 4*,3* και 1*. Όπως λέγω κάθε φορά που δίνω πληροφορίες για δοκιμές το ποιο ορθό είναι να κάνετε και εσείς με το δικό σας όπλο δοκιμές διότι ίσως να υπάρχουν διαφορές.
Επίσης για τις ίδιες καιρικές συνθήκες δοκιμάστηκε και το ROTTWEIL SPECIAL 36GRno6 και μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι το φυσίγγιο αυτό για πρωινό με λίγη η πολύ υγρασία είναι ΦΟΒΕΡΟ, ειδικά στη διατριτικότητα στα 50μ. Για μετά που ανεβαίνει η ζέστη και πέφτει η υγρασία δοκίμασα το ROTTWEIL TIGER 32gr (0930-34°c-55% υγρασία-Νοτιος 8-10 km.). Aυτό το φυσίγγιο το δοκίμασα με Full tsok στα 50μ και πράγματι έδωσε κατανομή σχεδόν τον ίδιο αριθμό οσο έδωσαν άλλα φυσίγγια με 34γρ. Η διατριτικότητα ηταν τοσο καλή οσο του ROTTWEIL SPECIAL 36GRno6. Επίσης μου έκανε εντύπωση η απαλή αίσθηση της ρηξιάς του. Επίσης δοκίμασα και το LAMBRO PRIMA 34GR στην ζέστη όπως το TIGER και ηταν εξήσου καλό και μαλακό με ικανοποιητική κατανομή και διατριτικότητα 150Φ+.
Συνοψίζοντας δοκιμάστε σε κανονικό και υγρό καιρό κυρίως το πρωί 6-9 τα ποιο πανω της LAMBRO καθώς και το ROTTWEIL SPECIAL 36GRno6, και για μετα που πυρώνει και ελαττώνεται η υγρασία και πάει να γίνει ξηρός το ROTTWEIL TIGER 32gr και LAMBRO PRIMA 34GR.
Για καλύτερη ενημέρωση οι δοκιμές έγιναν με BROWNING B325, SPORTING, 28”, 18.5 αυλός, τσοκ 4*,3* και 1*. Όπως λέγω κάθε φορά που δίνω πληροφορίες για δοκιμές το ποιο ορθό είναι να κάνετε και εσείς με το δικό σας όπλο δοκιμές διότι ίσως να υπάρχουν διαφορές.
- XS^PRESTIGE
- Full Member
Πολυ καλη δουλεια!!! Ταχυτητες στο V1 εχεις να μας δωσεις ;
The best there is
-
- Full Member
Φίλε XS^PRESTIGE για ταχύτητες δεν μπορώ να σου πω τώρα, διότι δεν είχα ταχογράφο, βλεπεις ο φίλος ο Καλαμαρας τα πουλησε ως γνωστό και φεύγει για Νεα Ζηλανδία, ετσι δεν μέτρήθηκαν, θα ψαξω ομως στα site και αν έχω κάτι τα ξαναλέμε.XS^PRESTIGE έγραψε:Πολυ καλη δουλεια!!! Ταχυτητες στο V1 εχεις να μας δωσεις ;
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
-
- Full Member
Επιδή κάποιος φίλος με ρώτησε που μπορεί να βρει τα φυσίγγια LAMBRO στη Λεμεσό , έχω μιλήσει με τον εισαγωγέα και μου είπε ότι θα τα βρούμε στον Ανδρέα Στυλιανιδη(ποταμός Γερμασόγειας) τηλ. 25329977και 99649126. Επίσης στο GREENBLUE στα Κάτω Πολεμίδια τηλ 25338348 και 99687365, καθώς και στον ΙΓΝΑΤΙΟΥ στο Άγιο Ιωάννη τηλ 99450639. Για άλλες πόλεις σας δίνω το τηλ του εισαγωγέα 99695067( Πέτρος Ρωμανός). Επίσης να σας πώ για όσους τους ενδιαφέρει, ότι εχει μία προσφορά €40 την κάσια για φυσίγγια για τρασιήλα και τσίκλα 30γρ σε νο 9 και 10.