Αντρέα να ρωτήσω... όταν λέμε πως έχουμε 11χιλ. ελευθερου χώρου σε μια συνταγή εννοούμε χωρίς συμπίεση στα σκάγια? Εγώ έτσι μετρούσα τον ελεύθερο χώρο μέχρι τώρα! Πρέπει πάντα να συμπιέζουμε τη στήλη των σκαγιών? και πως γίνεται αυτό? Υπάρχει ειδικό αξεσουάρ ή με μια χάρτινη τάππα π.χ..? Επίσης όταν λέμε να ασκήσουμε πίεση 2-3 κιλά για παράδειγμα σε μια πυρίτιδα που σηκώνει συμπίεση, αυτό γίνεται με την άσκηση πίεσης στο βύσμα όταν αυτό μπαίνει πάνω από την πυρίτιδα ή με την άσκηση πίεσης πάνω στην στήλη των σκαγιών ή και με τους δύο τρόπους?[/quote]antonis13 έγραψε:Πρίν αρχίσεις, βάλε μια κάποια συμπίεση στην στήλη σκαγιών για να κατέβει η πυρίτιδα η οποία τυγχάνει να ειναι αρκετά συμπιέσιμη, νομίζω και χωρις να ειμαι σίγουρος πως, χαλαρά θα έχεις περι τα ~10,5χιλ κενό και μετά την συμπίεση θα κατέβεις περι τα ~+12χιλ.
Καλησπέρα Αντώνη,
Όλες οι πυρίτιδες θέλουν συμπίεση αλλά λίγες ειναι αυτες που αλλάζει η ογκομετρία τους κατα την συμπίεση.
Συνέχισε οπως εκανες μέχρι τωρα, απλά σε πυρίτιδες όπως η Τέκνα ή πυρίτιδες της B&P χρειάζεται να λαμβάνεις υπόψη την διαφορά που θα προκύψει απο την συμπίεση η οποία σε αυτές θα πρέπει να ειναι λόγο μεγαλύτερη. Οταν μετρούμε το κενό λέγοντας "χαλαρά", θα πρέπει πάντα πρώτα να εχουμε αφαιρέσει όλο τον αέρα που υπήρχε μεσα στην πυρίτιδα κατα την τοποθέτηση του βύσματος.
Εγω συμπιέζω την στήλη σκαγιων.